in , ,

Pratchett’ın Şaheseri Küçük Özgür Adamlar Animasyon Filmi Oluyor!

Daha önce sizlere fantastiğin hiciv ustası Terry Pratchett’ın gelecek projelerinden bahsetmiştik. İşte o projelerden biri de Diskdünya’nın alt serilerinden olan Tiffany Sızı serisinni ilk kitabı, Küçük Özgür Adamlar’ın animasyon filmiydi. O şimdi gerçekliğe bir adım daha yaklaştı!

kucuk ozgur adamlar
- Reklam -
- Reklam -

Küçük Özgür Adamlar Diskdünya‘nın en arsız, en kavgacı, en ağzı bozuk ve küçücük boyları, giydikleri İskoç kiltleri, hırsızlıkları ve o boydan beklenmeyecek büyüklükteki güçleriyle okuyanın/izleyenin favorileri arasına girecek harika kahramanlar.

Terry Pratchett‘ın kızı Rhianna Pratchett‘ın girişimleriyle başlayan bir projeyi yönetecek ekip belli oldu. Hem de ne belli olmak! TV dünyasının yeri doldurulmaz şovu The Muppet Show‘un yaratıcısı The Jim Henson Company, Narrativia Stüdyoları işbirliğiyle Küçük Özgür Adamlar‘ı animasyon filmi haline getirecek. Senaryo ise emin ellerde, hiç merak etmeyin. Pratchett’ın kendinden geri kalmayan başarılı kızı Rhianna Pratchett, senaryoyu uyarlayan kişi olacak. Açıkçası bu durum içimizi rahatlatan bir etmen oldu.

Küçük Özgür Adamlar nedir peki? Hiç bilmeyen biri bu habere neden sevinsin? Bizce kocaman sevinsin, çünkü Küçük Özgür Adamlar Diskdünya’nın en arsız, en kavgacı, en ağzı bozuk ve küçücük boyları, giydikleri İskoç kiltleri, hırsızlıkları ve o boydan beklenmeyecek büyüklükteki güçleriyle okuyanın/izleyenin favorileri arasına girecek harika kahramanlar. Ayrıca Tiffany Sızı serisinin de ilk kitabı olan bu eser, Pratchett’ın o muzip zekasının da eşsiz bir örneği. Neden mi? Çünkü bu kitap hep bildiğimiz ama konuşmak istemediğimiz, başkalarının yanında pembe dünyalar çizdiğimiz gerçeklere atılmış sağlam bir tekme!

- Reklam -

Kitabı da böylece anlatmışken bir de yeni baskı için güzel haberi vermiş olalım. Daha önce Niran Elçi çevirisiyle Tudem Yayınları‘ndan çıkan eser, bu defa Delidolu Kitap etiketi ve yine Niran Elçi çevirisiyle, gözden geçirilmiş haliyle eylül ayında raflarda olacak! Yepyeni kapak, gözden geçirilmiş baskı diyoruz sevgili Rıhtım yolcuları. Böylece Delidolu Kitap Diskdünya serisini kendi çatısı altında toplamaya da devam etmiş oluyor.

- Reklam -

Duyduğumuza göre Tiffany Sızı’nın Tudem’den çıkan diğer eserleri de yeni kapakları ve gözden geçirilmiş baskılarıyla Delidolu Kitap aracılığıyla bizlerle olacak. İnsan buna nasıl sevinmesin?

Eh, muzip ve hınzır kahkahalar attıran bu eserin bir hayranı olarak onu animasyon filmi olarak düşlemekte zorlanmıyorum. Rhianna Pratchett ile The Muppet Show ekibinin birlikteliğinden doğacak şeyi de görmek için sabırsızlanıyorum. Ya da şöyle mi demeliyim, “Argh! Şimdi sizi animasyonlu izleyeceeez, de mi güçük özgür adamcıklar?”

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri

Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri İçin Başvurular Başladı

kr inceliyor tudem kitabevi

Kayıp Rıhtım İnceliyor – Tudem Kitabevi