in ,

Promare’in İlk Fragmanı Görücüye Çıktı

Kill la Kill animesiyle tanınan Trigger Stüdyosu, Hiroyuki Imaishi önderliğinde tekrar özüne dönüyor (mu?)

Promare
- Reklam -
- Reklam -

Tengen Toppa Gurren Lagann ile birçok seyirci gibi benim de gönlümü kazanmış olan Gainax stüdyosu dağıldıktan sonra aynı ekip daha sonra Trigger isimli yeni stüdyo kurarak yine toplanmışlardı. Kill la Kill ile bir kez daha gönülleri fethetmeyi başarmış olsalar da, yeni çalışmaları senaryo bazında Tengen Toppa Gurren Lagann formülünü anımsatıyordu elbette biraz. Yine de kendine haz bir tarzı olduğundan ve sağlam bir iş olduğundan çok da sorun edilmedi.

Tengen Toppa Gurren Lagann ve Kill la Kill ile harika iş çıkaran Hiroyuki Imaishi, uzun bir süre uzun bir süre sessizliğe gömüldü. Yani yönetmenlik koltuğunda. Böylelikle Trigger’ın sonraki yapımları kendi kalite ortalamalarını seyircinin gözü önünde düşüren yapımlar oldu. Kiznaiver gibi vasat ortalamalı yapımlar ile Trigger uzun bir süre adından bahsettiremedi derken; Darling in the Franxx ile umutları yeşertmişti. Ve gayet de karışık tepkiler aldı işin sonunda. Kimisi olabildiğince nefret etti, kimisi oldukça çok sevdi. Bana sorarsanız Darling in the Franxx oldukça vasat bir yapımdı. Kiznaiver gibi. Evangelion ve Tengen Toppa Gurren Lagann’dan birçok formülü kendinde kullanmayı denemiş ama ne olmak istediğine bence kendisi bile karar verememiş, belirsiz bir yapımdı.

Ama sorun değildi, çünkü Darling in the Franxx’ten önce zaten Trigger’dan başka bir yapım geleceği doğrulanmıştı. Elbette haberimizin konusu Promare’den bahsediyoruz. Promare’i Darling in the Franxx’ten ayıran şey ise yönetmenin Hiroyuki olması.

- Reklam -

Bundan birkaç ay önce, animenin ana karakterini yakın plandan gördüğümüz bir görsel paylaşmışlardı. Sanat dizaynı ve renk açısından buram buram Tengen Toppa Gurren Lagann kokan görselde, karakter zaten fazlasıyla Kamina’yı andırıyordu. O görsel ile Trigger uzun bir süre sonra özüne döneceği konusunda sinyallerini vermişti. Tengen Toppa Gurren Lagann ve Kill la Kill kalitesinde bir yapım görebiliriz diye umut ettik.

giphy

Geçtiğimiz cuma ise Promare’den ilk fragmanı geldi. Kısa ve tam olarak ne olduğu anlaşılır değil ama merak etmeyin, fragman dışında elimize başka bilgiler de ulaştı.

Promare Fragmanı | İZLE

YouTube video

Yönetmen Hiroyuki, bu projeyi senarist Kazuki Nakashima ile beraber çalışarak oluşturmaya başlamış. Kazuki, yakın zamanda çıkmış olan Batman Ninja’nın da yazarı. Bunun dışında da Kill la Kill’i de yazmış olan kişi. Yani bu adamın daha önceden de Hiroyuki ile içli dışlı olarak çalışmışlığı var. Ve bu bilgiyle Promare yapımı adına daha çok ümitleniyorum.

Karakter ve mecha tasarımlarından sorumlu olan kişi ise Shigeto Koyama. Promare’den önceki en güncel işi ise Darling in the Franxx’teki mecha tasarımları olmuş. Kill la Kill’in sanat dizaynına da o el atmış. Bunlar dışında da birçok farklı yapımlarda önemli roller almışlığı var ama şuan gündemimiz Promare ve Koyama’nın da daha önceden bu yapımlarla beraber Hiroyuki ile çalıştığı belli. Yani genel olarak ekip, daha önceden birbirleri ile çalışmış kişilerden oluşuyor. Samimi bir ortam da beraberinde güzel bir işin kaçınılmazlığını getirir gibi geliyor bana.

giphy

- Reklam -

Tabii ekipteki en önemli kişilerden birini yazmadan geçmek büyük saygısızlık olur. Animenin bestecisi Hiroyuki Sawano.  Kendisi Aldonah.Zero, Aa no Excorcist, Kill la Kill ve Shingeki no Kyojin gibi önemli yapımlarda bestecilik yapmış. Fragmanda da ne tarz müzikler ortaya koyacağını az çok anladık gibi.

İşin prodüksiyon kısmını ise XFlag stüdyosu hallediyor. XFlag da yeni bir stüdyo gibi bir şey sayılır. 4-5 tane pek bilinmeyen ve ortalama puan ortalamalarına sahip yapımları üstlenmişler sadece. Dağıtımcı stüdyo ise TOHO.

Animenin konusu hakkında edinebildiğimiz bilgiler ise şunlar; kurtarma ekibinde yeni bir eleman olan Galo isimli bir karakteri konu alıyor. Mechalar da elbette olacak ve isimleri de “Matoi-Tech.”  Matoi, Edo döneminde yangın söndüren ekibe denirdi. Buradaki ekibin de kurtarma ekibi olduğunu varsayarsak, neden bu ismin tercih edildiğini anlayabiliyoruz.

giphy

Elimizdeki bilgiler şimdilik bu kadar. Anime hakkında daha fazla bilgi ve fragman yakın zamanda gelir mi orası meçhul. Animenin çıkış tarihi 2019 yılı civarında. Muhtemelen sonbahar sezonunda çıkar.

Hiroyuki’nin bu uzun sürelik sessizliğinin ardından bizleri Tengen Toppa Gurren Lagann ve Kill la Kill gibi büyük başarıyla karşılar diye ümit ediyoruz. Zaten Hiroyuki ile Kazuki, Promare’in, Tengen ve Kill la Kill tonuna yakın bir şey olacağının altını çizmiş.

Trigger artık bir kendine gelsin lütfen.

Ahmet Ömer Bakır

Günlük hayatını en çok oyun, çizgi film, manga ve film ile yaşayan ve tükettiği yapımlar hakkında da yalnız olup konuşacağı kimseleri olmadığı için inceleme ve görüş yazıp duran sıradan bir şahsiyet. Ev kuşu da sayılırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

calvino masallar ust

Italo Calvino’nun İtalyan Masalları Dizisi İki Yeni Kitapla Genişliyor

doctor who 11 2 ust

Doctor Who 11. Sezon 2. Bölüm İncelemesi: Eksikler Gideriliyor