in

Samurai Jack’in Dönüşü “Karanlık” Olacak!

Üstelik bunu Jack’in yaratıcısı Genndy Tartakovsky söylüyor!

samurai jack
- Reklam -
- Reklam -

Feodal Japonya’da bir prens, vakti zamanında babası tarafından yenilmiş şeytan Aku’yu bir kez daha alt etmek için eğitildi. Aku’yu yenebileceği tek silah olan o kadim katanayı kuşanma vakti gelip de Aku yeniden ortaya çıktığında işler hiç de beklenildiği gibi gitmedi. İyi ki de gitmedi, çünkü ortaya bilimkurgu, cyberpunk ve samuray kültürünü harmanlayan özgün bir çizgi dizi çıktı!

2001 yılında Genndy Tartakovsky tarafından Cartoon Network kanalı için yapılan, 4 Emmy ve 6 Annie ödüllü bir yapımdan bahsediyoruz. Ve biliyorsunuz, o geri dönüyor!

Jack, Aku’ya son vuruşunu yapacakken Aku’nun uzun zamandır hazırladığı hain planlarından ilkine kapılır ve zamanda sürüklenerek çok uzak bir geleceğe savrulur. Bu Aku’nun ilk hain planıdır, çünkü (eh) o Aku, ondaki çakallığın bir sonu asla yok! Böylece Jack her bölümde başka bir zamana savrulur ve her gittiği zamanda Aku’nun hükümdarlığını görürüz. Peki Aku nasıl yenilecektir? Daha da önemlisi, bu döngüyü kırmak için Jack nasıl geçmişe dönecektir?

- Reklam -

Genndy Tartakovsky diyor ki, hayranı olduğumuz Samurai Jack 2016’da geri dönüyor ve ilkine göre daha karanlık! 4 sezonluk yolculuğuna 2001’de başlayıp 2007’de son veren Tartakovsky, şimdi 2016’da bizlere bakın Jack ile ne gibi sürprizler hazırlıyor:

  • Yeni sezon 10 bölümlük olacak, ama 5 saatlik bir filmmiş gibi akacak.
  • Dizinin 2007’deki bitişindeki olaylardan 50 sene sonrasını konu alacak.
  • Geçen bu 50 senede eskiye nazaran daha karanlık bir Jack göreceğiz. Geçen yıllar Jack’i pek de iyi etkilemedi gibi görünüyor.
  • Yine de Samurai Jack’in o kendine has esprileri bizimle olacak.
  • Ayrıca görünüşe göre, Jack bir zırh ve motorsiklete de kavuşacak.

- Reklam -

Samuray Jack: 5 saatlik bir film olarak tasarlanmış 10 bölüm. Daha karanlık. Daha yetişkin. Hikâyeyi sonlandıracak.

Yeni sezon Adult Swim için hazırlanmaya başladı. Üstte de görebileceğiniz gibi, Jack’in yaratıcısı Tartakovsky bazı konsept çizimlerini de paylaşıyor. Adult Swim kanalı da dizinin hayranlarını yeni sezona hazırlamak için bir sayfa oluşturmuş. Bu sayfada bizi Aku’nun yepyeni çizimi karşılıyor.

Jack geri dönüyor millet. Jack’in dönüşü demek, Aku’nun bitmek bilmez entrikaları demek. Peki ama “karanlık” bir Jack’e ne kadar hazırız?

O değil de, dublajı da ne tatlıydı öyle.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Emerald City Dizisi

Emerald City Dizisi ile İlgili Gelişmeler Heyecan Yaratıyor

Canterbury Hikâyeleri refugee tales

Canterbury Hikâyeleri, Mültecilerin Öyküleriyle Yeniden Yorumlandı