in , ,

Scott Pilgrim Anime Uyarlaması Yolda Olabilir

Scott Pilgrim anime olarak karşımıza çıkabilir. Yönetmen Edgar Wright olası bir proje üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

Scott Pilgrim Anime
- Reklam -
- Reklam -

Bryan Lee O’Malley’nin yazıp çizdiği Scott Pilgrim, film uyarlaması sonrası şimdi de anime projesi olma yolunda. Filmin yönetmeni Edgar Wright böyle bir ihtimalin masada olduğundan bahsetti.

İlk olarak 2004 yılında yayımlanan ve 2010 yılına dek toplamda 6 cilt çıkan Scott Pilgrim çizgi romanları, yine 2010 yılında Scott Pilgrim vs. the World adı ile (Scott Pilgrim Dünyaya Karşı) beyaz perdeye uyarlanmıştı. Kendisine has bir izleyici kitlesi edinen film, aksiyon, komedi ve fantazi gibi türleri bir araya getiriyordu. Çoğu eleştirmen ise yapımın “gerektiği değeri görmediği” görüşünde birleşmişti.

Neticesinde Pilgrim cephesinde yeni bir hareketlilik mevcut. Filmin yönetmeni Edgar Wright henüz ortada resmi bir şeyin olmadığını ancak bir anime uyarlaması için kafa yorduklarını hayranlardan saklamadı.

- Reklam -

Scott Pilgrim vs. the World

Michael Cera ve Mary Elizabeth Winstead’ı başrollerinde gördüğümüz filmin üzerinden tam 10 yıl geçti. Şimdi ise ufukta yeni bir projenin belirmesi ihtimali oldukça ilgiyle karşılandı.

Scott Pilgrim Anime Uyarlaması Henüz Resmileşmedi

Entertainment Weekly’ye konuşan Wright şunları kaydetti:

“Henüz resmileşmemiş olsa da bazı planlar var. Elimizdeki zengin ve animasyona uyarlamaya uygun içeriği değerlendirecek planlar yapıyoruz. (…) Bir süredir Bryan Lee O’Malley ve Jared LeBoff (yapımcı) diyalog halindeyiz. Çizgi romanları anime formunda değerlendirsek nasıl olur…”

Bununla birlikte EW söyleşisinde serinin yazarı Bryan Lee O’Malley’nin, Koronavirüs pandemisi boyunca Scott Pilgrim için bazı alternatif çizimler yaptığına dair açıklaması da gözlerden kaçmıyor.

“Karakterleri tekrar ziyaret edip ne yaptıklarını görmek istiyorum. Scott’ı, salgının başında kocaman bir sakalla çizdim ve bunun eğlenceli bir görüntü olacağını düşünüyorum.”

- Reklam -

Elbette yazar ve çizer Bryan Lee O’Malley’nin bu açıklamaları, yeni anime projesinin bir parçasını mı yoksa yalnızca karantina sürecinde kendisini eğlendirmek için mi çalıştığını ortaya çıkartmıyor.

Scott Pilgrim vs. the World Çizgi Roman

Yine de yönetmen Edgar Wright ortada bir projenin olduğunu onaylıyor. Bu da nereden baksanız heyecan verici bir gelişme.

Scott Pilgrim vs. the World filminde video oyun esintili bir dünyada, yeni kız arkadaşı Ramona Flowers’ı hak etmek için 7 eski sevgili ile dövüşmek zorunda kalan Scott Pilgrim’ın (Michael Cera) maceralarını izlemiştik.

Peki siz ne dersiniz? Bu dünyaya bir de anime formatında dönmek ilginizi çeker mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Studio Ghibli Filmi Aya to Majo İçin İlk Görseller Yayınlandı

Kaynak: NME

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dark 3. Sezon Netflix Yayın İzle

Dark 3. Sezon Netflix’te Yayında: Final Zamanı

Tarikat - Maxime Chattam

Tarikat: Maxime Chattam Yeni Gerilim Romanı ile Böcekler ve Kıyameti Bir Araya Getiriyor