in , ,

Shenmue Anime Dizisi Oluyor: SEGA Oyunu Ekrana Geliyor

Shenmue, anime serisi olarak geliyor. Açık dünya oyunlar arasında önemli bir yeri olan SEGA yapımı, orijinal oyunla aynı hikâyeyi takip edecek.

shenmue anime oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Shenmue oyunu ilk olarak 1999 yılında SEGA tarafından yayınlandığında, birçok açık dünya oyun yapımlarının temelini atan proje olarak kayıtlara geçmişti. Bunu, şimdiye kadar yapılmış en çok beklenen video oyunlarından bazıları izledi ve Shenmue III, 2015’te en çok finanse edilen Kickstarter oyunu olarak rekor kırmış oldu. İşte bu yapım, şimdi anime dizisi oluyor!

Yu Suzuki tarafından yazılan ve üretilen Shenmue, serinin ilk oyunu olma özelliğini taşıyor. Oyun, 1980’lerde Japonya’nın Yokosuka kentinde babasının öldürülmesinin ardından, yaşadığı acıyı unutamayan ve intikam almak isteyen dövüş sanatçısı Ryo Hazuki’nin aksiyon dolu hayat öyküsü etrafında şekilleniyor.

Shenmue teknik açıdan zamanının ötesinde bir oyun olmakla ön plana çıkmıştır. Oyunun içerisinde bulunan çeşitli mini aktiviteler, gece ve gündüz efektlerinin rutin olarak değişiyor olması, çevresel efektlerin dönemine göre daha detaylı ve gelişmiş olması gibi sayısız yenilikle oyuncuların beğenisine sunulmuştu. Bu da serinin başarısındaki kilit noktalardan biri olarak önemli bir rol oynuyor.

- Reklam -

shenmue anime oyun

Yu Suzuki, Hang-On, Virtua Fighter ve Out Run gibi birçok başarılı arcade oyununa imza attıktan sonra daha uzun soluklu ve geniş boyutlu bir oyun geliştirmek istedi. Bu açıdan bakıldığı zaman, Shenmue çok bölümlü bir destan niteliğinde tasarlandı. Shenmue, o sıralarda geliştirilen en pahalı oyunlar arasındaydı fakat ne yazık ki gelirini karşılayamadığı için devam oyunlarının gelme süreci yavaşladı.

Shenmue: Yürekleri Burkan Bir Baba – Oğul Destanı Anime Dizisi Olarak Gelmeye Hazırlanıyor

Şimdi, Crunchyroll’da yayınlanan bir habere göre, Shenmue’nun kendi anime serisine kavuşacağı bildirildi. Proje oyuna bağlı kalarak, bir dövüş sanatçısı olma ve babasının cinayetinin intikamını alma arayışında olan kahramanımız Ryo Hazuki’yi takip edecek.

Paylaşılan kaba taslak birkaç bilgi ve Crunchyroll’un 13 bölüm sipariş ettiği gerçeği dışında başka bir bilgi şimdilik bulunmuyor. Shenmue’yu tasarlayan Yu Suzuki aynı zamanda bu projede yapımcı koltuğunda oturuyor olacak. Chikara Sakurai dizinin filmin yönetmenliğini üstlenecek.

- Reklam -

shenmue

Shenmue III, oyunun 20 yıllık inovasyon şöhreti günümüze taşınamadığı için hayal kırıklığı yarattı, ancak belki de orijinal hikâyeye odaklanmış bir anime dizisi olarak akıllara kazınacak, kim bilir?

Siz Shenmue’nin anime serisine uyarlanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce anime versiyonu, oyunların yakaladığı başarıya yaklaşabilecek mi? Görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Powerpuff Girls Dizisi Geliyor: Hem de Kanlı Canlı!

Kaynak: Engadget

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye Dünyanın Uyanışı 2 Şengül Boybaş Netflix

Atiye Dizisine İlham Olan Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı Serisinde 2. Kitap Raflarda

Oscar Ödülleri Şartları Güncel Çeşitlilik

Oscar Ödülleri Şartları Güncelleniyor: “Çeşitlilik” Zamanı!