in ,

Shrek’in Saklı Kalmış Karanlık Sahnesi Viral Oldu: Çoğu Hayranın Fark Etmediği Detay

Shrek filminde arka planda işlenen hikâyelerden birisi yıllar sonra viral oldu. Anne ayının başına gelenler, hayranların kalbini kırdı.

shrek saklı sahne anne ayı
- Reklam -
- Reklam -

Shrek filmi uzun süre gözlerden saklı kalan bir sahnesinin yıllar sonra yeniden gündeme gelmesi ile gündemde. Ünlü animasyon filmi yalnızca çocuklar için değil, yetişkinlere de hitap eden pek çok referans ve detay içeriyordu. Ancak bu defa viral olan sahne yetişkinler için bile tat kaçırıcı düzeyde olabilir.

Oscar ödüllü animasyon film serisi Shrek, ilk olarak 2001 yılında DreamWorks Animation imzası ile hayatımıza girdi. 60 milyon dolarlık bütçeyle dünya çapında 484 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başaran yapım; devam filmlerini de garantiledi. İkinci film 2004’te, üçüncü film ise 2007’de geldi. Şimdilik son film olan Shrek: Forever After ise 2010’da izleyicinin karşısına çıktı. Seri 4 filmde yaklaşık 3 milyar dolara yakın bir hasılat elde etmeyi bildi.

şrek ayı ailesi

- Reklam -

Kendine has mizahı, özgün karakterleri ve derin göndermeleri ile Şrek serisi her yaştan izleyiciyi kendisine bağlamayı başardı. Yapım, yalnızca popüler kültür referansları ya da satır aralarına saklanan cinsellik şakaları ile değil, daha fazlası ile de dikkatli izleyicilerin gündemini süslemeyi sürdürüyor.

Shrek Filminde Saklı Kalan Ürkütücü Sahne Yıllar Sonra Viral Oldu

Shrek dünyası, masalların dünyası ile iç içe geçmiş bir evren. Yapımda sık sık masal kahramanları çeşitli alternatif hikâyelerle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Onlardan birisi de Robert Southey’nin Goldilocks ve Üç Ayı masalı oldu.

Filmdeki arka plan şakası, yıllar sonra yeniden sosyal medyada viral hale geldi. İlk Shrek filminin başlarında Lord Farquaad’ın askerleri tarafından yakalanan üç ayı, kafeste karşımıza çıkıyor. Daha sonra baba ayı ve bebek ayıyı üzgün bir şekilde Shrek’in evinin dışında otururken buluyoruz. Filmin sonlarına doğru ise Lord Farquaad’ın yaşam alanı izleyiciye aktarılıyor. Bu sahnede, anne ayıyı (daha doğrusu anne ayının postunu) yere serilmiş bir halı olarak görüyoruz.

shrek anne ayı

- Reklam -

Aslında bu detaylar Şrek tutkunlarının uzun süredir aşina olduğu “şaka”lardan yalnızca birisi. Ancak yükselen sosyal medya kullanımı, eski filmlere dair çeşitli detayları tekrar tekrar viral yapmayı sürdürüyor.

Twitter kullanıcıları anne ayının başına gelenlere tepkilerini paylaşmayı sürdürüyor.

Shrek filmi şu sıralar Netflix üzerinden de yayınlanıyor.

Siz bu film içi şakayı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Serinin ilk iki filmini birkaç hafta önce tekrar izledim. İzlediğimde bunu direkt fark etmiştim. Muhtemelen bunu paylaşanlar çocukken izlemiştir ve nostalji için tekrar izlerken fark etmişlerdir. Filmi ilk defa izleyen ve ekrana bakan bir yetişkinin bunu fark etmemesine imkan yok çünkü. Hatta dikkatli izleyen bazı çocuklar bile fark etmiştir. Asıl şok edici yetişkin espirisi bu sahnenin hemen sonrasında Lord Farquad’ın prenses Fiona’nın resimlerine bakarak erekte olması.
    Ayrıca filmleri izlemeyen veya çocukluktan hatırlayan herkese ilk iki filmi ciddi olarak izlemeyi öneririm. İlk film çok çok başarılı bir Disney filmi parodisi. İkinci film ise batı animasyonunda gelinen zirve noktalardan biri. Kesinlikle Prince of Egypt ile birlikte Dreamworks’ün zirvesi. Prince of Egypt de iki boyutlu olduğu için kıyaslamak saçma olur bu yüzden ikisine birden en iyi demek lazım. Komedi kısımlarını umursamasak bile alttaki hikaye ve karakterler çok sağlam. Sadece Holding Out For A Hero sahnesi çoğu animasyonun tamamından iyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Seinfeld müzikleri soundtrack albümü

Seinfeld Müzikleri Dizi Finalinden 23 Yıl Sonra İlk Kez Yayınlandı

Belle Mamoru Hosoda Cannes

Mirai no Mirai Yönetmeninin Yeni Filmi “Belle”, İlk Gösterimini 74. Cannes Film Festivali’nde Yapacak