in ,

Sony, Crunchyroll’u İstiyor: Anime Yayın Platformu 957 Milyon Dolara El Değiştirebilir

Dünyanın en ünlü anime yayın platformlarından Crunchyroll, neredeyse 1 milyar dolara Sony tarafından satın alınabilir.

Crunchyroll Sony
- Reklam -
- Reklam -

Sony, Crunhyroll’u satın almak istiyor. Anime yayın platformlarından en ünlüsü olan Crunhcyroll, 1 milyar dolardan biraz aşağı bir miktara Japon medya devine geçecek. Satış sonrası Sony’nin anime platformu olan Funimation’ı da katınca Sony anime yayınında neredeyse tekel hâline gelecek. Funimation’ın kendi başına 1 milyon abonesi olduğunu hatırlatalım.

Crunchyroll son yıllarda Amerika’da yasal anime izlemenin bir numaralı adresi olmuştu. Platformun haklarına sahip olduğu animelerin çoğu ayrıca HBO Max’te de yayınlanıyordu.

2010’lara kadar anime yapımlarını Japonya dışında yasal yollardan izlemek bir hayli güçtü. Pazarların küçüklüğü ve Japon şirketlerin uluslar arası pazara açılacak finansa sahip olmayışı Amerika başta olmak üzere pek çok ülkeyi korsan anime platformlarına yönlendirmişti. Son birkaç yılda internet yayıncılığının artmasıyla bunlar değişmiş durumda.

- Reklam -

Crunchyroll gibi firmalar büyük Amerika ve Avrupa pazarlarına geniş bir arşivde anime hizmeti sunarken, Netflix de yayında olduğu 190 ülkede Death Note başta olmak üzere pek çok animenin yayınını üstlendi. Netflix ayrıca son yıllarda kendi bünyesinden de başarılı animeler çıkartarak Japonya odaklı pazarı genişletti. Castlevania, Beastars ve Devilman Crybaby ile anime yapımı uluslararası bir boyuta ulaştı.

Anime Yapımlarına Olan İlgi Büyüyor, Sony Durumun Farkında

Sony Crunchyroll

Animasyona olan ilgi dünya çapında hızlı şekilde büyüyor. COVID-19 tedbirleri canlı aksiyon filmlerin yapımını aksatmış durumdayken evden çalışarak hazırlanabilen animasyonlar ve anime yapımları büyük ilgi görüyor. Sony’nin hâlihazırda devasa olan ve genişleyen bir markette tekel hâlindeki Crunchyroll’u satın alması gelecekteki planları da merak ettirdi.

- Reklam -

Crunchyroll 3 milyon ücretli ve 70 milyona yakın ücretsiz abonesiyle anime yayınında en büyük isim. İddialara göre de Sony satışı neredeyse tamamladı. Japon devi Crunhyroll’u bünyesine katmak için 957 milyon dolar ödeyecek.

Sony’nin işleyen bir yayın platformunu satın alması gelecekte kendi platformunu açma planlarının bir habercisi olabilir. Disney’den NBC’ye kadar neredeyse bütün medya şirketlerinin çevrimiçi yayın platformu açtığı bu dönemde anime pazarını neredeyse kontrolü altına alacak ve yeni animeler için de cazibe merkezi olacak bir Sony+’ın duyurulmasını merakla bekliyoruz.

Özellikle uzun yıllardır devam eden ve eski bölümlerini bulması işkence haline gelebilen Naruto ve One Piece gibi animeleri toptan bir yerde bulabilme fırsatı sizi nasıl hissettiriyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan bekliyoruz.


* The Way of the Househusband Anime Oluyor: Netflix’ten Bir Yakuza Komedisi

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Düz 1 milyar yapsınlar. Küsüratı sevmem.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Adak - Deniz Erbulak | Yazarının Kaleminden

Adak – Deniz Erbulak | Yazarının Kaleminden

Alp Buzulları

Alp Buzulları Eriyor: Arkeolojik Bir Acil Durumla Karşı Karşıyayız