in ,

Soul, Vizyona Girmeden Disney+’a Gelecek: Yeni Pixar Animasyonu Yolda

Soul, sinemaları es geçerek Disney+’a geliyor. Yeni Pixar animasyonu, herhangi ayrı ücret ödenmeden izlenebilecek.

soul pixar disney plus
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Pixar filmi Soul da, sinemalara gelmeden Disney+’ta çıkacak yapımlar arasına katıldı.

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok yapımın ertelendiğine şahit olmuştuk. Özellikle Disney, bazı yapımları için bu konuda ısrarcı bir tutum sergilemiş ve onları beyaz perdede vizyona sokmak için bekletmişti. Disney’in “şansını zorladığını” yapımlardan biri olan Mulan, sinema salonları yerine en sonunda Disney’in yayın platformu Disney+’ta yayınlanmıştı. Kullanıcılar filme, belli bir ücret karşılığında ulaşabiliyordu. Şimdi de uzun süredir beklenen başka bir Disney yapımı film de aynı kaderi paylaşacak.

Bu seferki Disney+ haberi, Pixar animasyonu Soul için geldi. Yeni yapım, noel kutlamaları kapsamında Disney+’ta yayınlanacak ve Mulan’ın aksine, kullanıcılar bu film için herhangi bir ekstra ücret ödemek durumunda kalmayacak.

- Reklam -

Disney+’ın henüz resmi olarak faaliyete geçmediği ülkelerde Soul’un sinema salonlarına geleceğini de belirtelim. Belli ki Disney bu konuda farklı bir strateji izlemek istiyor.

pixar soul

Soul’un yönetmeni, Inside Out ve Up’tan tanıdığımız Pete Docter. Ayrıca Kemp Powers, yapımın yardımcı yönetmenliğini ve senaristliğini üstleniyor. Filmde Jamie Foxx, Tina Fey, Phylicia Rashad, Ahmir Questlove Thompson, Angela Bassett ve Daveed Diggs gibi isimler seslendirmen olarak yer alıyor. Filmin müzikleri de ödüllü müzisyenler Jon Batiste, Trent Reznor ve Atticus Ross’a emanet edilmiş.

Soul Filminin Sinemada Gösterime Gireceği Ülkeler İçin Vizyon Tarihi Henüz Açıklanmadı

Soul, ortaokulda müzik öğretmeni olan Joe Gardner’ın şehrin en iyi caz kulübünde çalma fırsatı yakalamasıyla başlıyor. Müzisyen kahramanımız ufacık bir hata sonucunda kendisini ruhların, dünyaya gitmeden önce kaldığı bir yerde buluyor. Dünyasına dönmek isteyen Joe, insanlığın varlığını kavrayamamış bir ruh olan 22’yle birlikte işbirliği yapmaya başlıyor.

- Reklam -

Soul’un vizyon tarihi Cannes Film Festivali’nde 20 Kasım 2020 olarak belirlenmişti. Fakat pandemi salgınının etkisiyle tüm planlar değişti.

pixar soul disney+

Disney’in yeni yapımlarından bazıları da yayın konusunda benzer bir akıbeti izleyecek gibi görünüyor. Fakat aynı zamanda Disney’in Marvel Sinematik Evreni ve Star Wars yapımları konusunda Mulan’da olduğu gibi ısrarcı davranacağı düşünülüyor.

Pixar’ın yeni animasyonu Soul hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni yapımın yolculuğu, birçok Pixar filmi gibi kült haline gelebilecek bir yolda ilerleyebilecek mi? Animasyonla ilgili tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Mulan Yönetmeni Mushu’nun Filmde Olmama Sebebini Açıkladı

Kaynak: Collider

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Green Lantern dizisi hbo max

Green Lantern Dizisi Geliyor: HBO Max Orijinal Yapımı Hazırlıkları Başladı

the watch Terry Pratchett diskdunya

The Watch Fragmanı: Terry Pratchett’ın Diskdünya Dizisi Yolda