in ,

Studio Ghibli ve HBO Max İş Birliğine Woody Allen İlham Olmuş

Studio Ghibli kurucularından Toshio Suzuki, filmlerinin yayın haklarını HBO Max’e vermelerinde Woody Allen’ın payı olduğunu açıkladı.

Studio Ghibli Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Studio Ghibli filmlerini uzun zamandır dijital ortamda göremedik. Nihayetinde Netflix, Studio Ghibli filmlerinin ABD ve Japonya dışındaki yayın hakları Netflix tarafından satın alındı. Filmlerin ABD hakları ise HBO Max’in oldu. Yapımcı Toshio Suzuki, WarnerMedia ile anlaşmalarının arkasındaki ilham hakkında konuştu.

Başta Hayao Miyazaki’nin filmleri olmak üzere Ghibli işleri çevrimiçi platformlarda uzun süre yer almadı. Dijitalden uzak kalışın önemli nedenlerden birisi ise Miyazaki’nin yapımlarını sinema perdesinde izlenmesi gerektiği ve dijitalin sinema kültürünü öldürdüğü düşüncesi vardı. Studio Ghibli’nin baş yapımcısı Toshio Suzuki’nin, bu konuda Miyazaki’yi ikna etmesi oldukça meşakkatli bir süreci beraberinde getirmişti.

Sonunda imzalar atıldı ve Ghibli filmleri tüm dünyada Netflix ve HBO Max gibi platformlardan erişilebilir oldu. Toshio Suzuki geçen günlerde ABD’de neden HBO Max’i tercih ettiklerine dair açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Suzuki, filmlerin sinemada izlenmesi gerektiğini düşünenlerden olduğunu ancak fikrinin Woody Allen ile değiştiğini söyledi.
“Her zaman filmlerin sinemalarda izlenmesi gerektiğinei inandım. Dijital ortama dair şüphelerim vardı. Fikrimi değiştiren ise Woody Allen’ın böyle bir mecra için film çektiğini görmek oldu. Allen’dan, dijital ortamda film yayınlamanın nasıl daha geniş bir kitleye ulaşılabileceğine dair bir makale okudum ve bu benim fikrimi değiştirdi.”
Woody Allen, 2016’da Amazon için Cafe Society, 2017’de Wonder Wheel’de, ayrıca A Crisis in Six Scenes dizisinde çalışmıştı.

Studio Ghibli Kurucularından Suzuki, Aynı Zamanda Bir Clint Eastwood Hayranı

Studio Ghibli filmlerini dağıtmak için farklı dijital platformlarla görüşürken HBO Max, son teklifi yapan mecra oldu. Bu noktada Suzuki’nin Warner Bros. hayranı olması da işleri HBO Max için oldukça kolaylaştırmış.

Bir Clint Eastwood sevdalısı olduğunu saklamayan başarılı yapımcı, “Ne Zaman bir Eastwood filmi izlesem bu mutlaka Warner Bros.’a ait oluyor,” diyor. WB ile çalışma isteğini bu nedenle oldukça geçmişe dayandırıyor.

Studio Ghibli Hbo Max

Suzuki, HBO Max’in birlikte çalışmaları için oldukça hevesli olduklarını ve onların filmlerini gerçekten takdir edeceklerini hissettiğini de belirtiyor.

- Reklam -

WarnerMedia’nın yeni dijital yayın servisi HBO Max, 27 Mayıs 2020 itibarıyla hizmete başlayacak. Platformun Türkiye’de ne zaman erişilebilir olacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Öte yandan sıradaki Hayao Miyazaki filmi How Do You Live? için en az üç yıl daha beklemek zorunda olacağımızı da hatırlatalım.

Studio Ghibli filmleri arasında Ruhların Kaçışı, Komşum Totoro, Yürüyen Şato ve Prenses Mononoke gibi kült yapımlar yer alıyor.

Peki siz bu tercihi nasıl değerlendiriyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum yorumlarında buluşalım!


* Hayao Miyazaki Belgeseli Ücretsiz Olarak Yayında

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The New York Times Covid-19 Koronavirüs

The New York Times Ön Sayfasını Covid-19’dan Hayatını Kaybedenlere Ayırdı

Sisler İçindeki Lut- Hope Mirrlees

Sisler İçindeki Lut ile Unutulmuş Fantastik Klasikler Devam Ediyor