in ,

Studio Ghibli Müzesi Sanal Turu Youtube’da Yayında

Studio Ghibli Müzesi sanal ortamda dijital erişime açıldı! Hayao Miyazaki’nin kurucularından olduğu ünlü anime şirketinin müzesini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Studio Ghibli Müzesi Sanal Tur Gezi
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun bir süre boyunca Japonya’ya gidemeyebilirsiniz. Ancak artık ülkenin en önemli müzelerinden biri olan Studio Ghibli Müzesi sanal ortamda ziyaret edilebilecek.

2003 yılında Spirited Away (Ruhların Kaçışı) ile Oscar’da En İyi Animasyon Filmi ödülünü de kazanan Studio Ghibli; ilk kurulduğu 1985 yılından bu yana onlarca uzun ve kısa metrajlı anime filmi yayınladı. Anime stüdyosu, Japonya’nın tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı yapan filmleri de dahil olmak üzere birçok ünlü yapımı bizlerle buluşturdu. Bunlar arasında Princess Mononoke, Ponyo, Kiki’s Delivery Service (Küçük Cadı Kiki), Castle in the Sky (Gökteki Kale), Hotaru no Haka (Ateşböceklerinin Mezarı), My Neighbor Totoro (Komşum Totoro) ve Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato) gibi yapımlar bulunuyor.

Studio Ghibli, yönetmenler Hayao Miyazaki ve merhum Isao Takahata ile yapımcı Toshio Suzuki tarafından kuruldu. Ghibli Müzesi ise 2001 yılında Tokyo’nun Mitaka kentinde açıldı. Amerikan tarzı bir turist çekme cazibesinden ziyade daha huzurlu bir sığınak olarak tasarlandı.

- Reklam -

Studio Ghibli Müzesi

Nihayet hayranlar bu ünlü müzeyi sanal olarak da gezme şansına erişebilecekler. Bu oldukça özel bir durum. Normalde müzeye doğrudan gitmiş olsaydınız bile ziyaretçi olarak içerideyken video veya fotoğraf çekmenize izin verilmeyecekti. Haliyle stüdyoyu gezdikten sonra en azından iç kısımla ilgili görüntüler sadece anılarınızda yer edinecekti.

Studio Ghibli Müzesi Sanal Turu Birçok Detay Barındırıyor

Şimdiyse yaklaşık 30 saniye ile 2 dakika arasında değişen YouTube videoları, müzenin dışını, giriş yolunu, Straw Hat Cafe’yi, Satürn Tiyatrosu’nu ve “Bir Filmin Doğduğu Yer” adlı sergiyi gösteriyor. Tavan duvar resimleri, vitraylar, asansör ve spiral merdivenlerin yanı sıra stüdyo sanatçıları tarafından yapılan birçok çizime ve araçlara da yakından bakabiliyorsunuz.

Aslında Studo Ghibli Müzesi’ne ait ilk sanal tur videoları geçen mayıs ayında yüklenmeye başlamıştı. Ancak güncel gelen videolarla birlikte artık görülecek çok daha fazla şey bulunuyor.

- Reklam -
YouTube video

Sanal turda yayınlanan videoların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Her ne kadar bu sanal tur ile müzenin belli başlı yerlerini görebiliyor olsanız da elbette gerçekte bundan çok daha fazlası var. Pandemi bitiminde belki yolunuz düşerse sizler de müzeye uğrayabilir ve bu büyülü sergiyi yakından gözlemleyebilirsiniz.

Yayınlanan videoları sizler nasıl buldunuz? Stüdyonun yapımlarına ve müzesine dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Hayao Miyazaki Belgeseli Ücretsiz Olarak Yayında

Kaynak: Life Hacker

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for iamcyborg iamcyborg dedi ki:

    İyi oldu bu. Bari ekran başından gezelim, faremizin ucuyla dokunalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Phineas and Ferb The Movie: Candace Against the Universe

Phineas and Ferb Filmi Yaklaşıyor: Candace Against the Universe

Yüzüklerin Efendisi Dizisi

Yüzüklerin Efendisi ve Cowboy Bebop Çekimlerine Onay Verildi