in

Studio Ghibli Filmleri Netflix’teki Yerini Almaya Başladı

Studio Ghibli filmlerinin ilk kısmı Netflix’te yayında. Castle in the Sky, My Neighbor Totoro ve Tales from Earthsea hayranlarına müjdeli haber!

Studio Ghibli Film Tales from Earthsea
- Reklam -
- Reklam -

2020 yılına Netflix’in Studio Ghibli filmlerinin globaldeki yayın haklarını satın aldığı haberiyle başlamıştık. Şimdiyse stüdyonun filmlerinin bir kısmı kanaldaki yerini resmen aldı.

Toplamda 21 Studio Ghibli filminin Japonya dışındaki uluslararası yayın haklarını satın alan Netflix, bu filmlere 28 dilde altyazı ve 20 dilde de dublaj desteği de sağlayacak.

İşte bu 21 filmin 7’si bir paket halinde Netflix kütüphanesine eklendi. Netflix İngiltere, Twitter üzerinden bu heyecanlı gelişmeyi duyurdu:

- Reklam -

7 Studio Ghibli Yapımı Netflix Kütüphanesine Eklendi

İlk yapılan açıklamalarda Ghibli filmlerinin üç ay içinde platformdaki yerini tamamen alacağı söylenmişti. Böylece Şubat 2020 ile ilk kısım izleyicilerin beğenisine sunulmuş oldu. Gelen bilgilere göre kalan 14 film, mart ve nisan aylarında 7’şer yapım halinde Netflix’e eklenmeye devam edilecek.

Castle in the Sky (1986), My Neighbor Totoro (1988), Kiki’s Delivery Service (1989), Only Yesterday (1991), Porco Rosso (1992), Ocean Waves (1993) ve Tales from Earthsea (2006) şu an için Netflix’te izleyebileceğiniz yapımlar arasında.

Castle in the Sky

- Reklam -

7 filmlik seçki ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Japonya dışında Avrupa’daki pek çok ülkede yayına girdi Studio Ghibli yapımları, Netflix Türkiye’den de erişilebilir halde.

Studio Ghibli’nin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yayın haklarını geçen sene Warner Media’ya ait olan dijital yayın kuruluşu HBO Max satın almıştı. Görünen o ki Netflix ABD dışındaki pazarı da böyle büyük bir yatırım yapmaya değecek kadar sahiplenmek istiyor.

Studio Ghibli’den Pek Yakında

1 Şubat 2020 itibarıyla Netflix’e gelmesi beklenen Ghibli yapımları: Castle in the Sky (1986), My Neighbor Totoro (1988), Kiki’s Delivery Service (1989), Only Yesterday (1991), Porco Rosso (1992), Ocean Waves (1993) ve Tales from Earthsea (2006).

1 Mart 2020 tarihinde Netflix’e gelecek Studio Ghibli yapımları ise şu şekilde: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984), Princess Mononoke (1997), My Neighbors the Yamadas (1999), Spirited Away (2001), The Cat Returns (2002), Arrietty (2010) ve The Tale of The Princess Kaguya (2013).

Princess Monoke

1985’te Japon yönetmenler Hayao Miyazaki ve Isao Takahata ile Tokyo’da kurulan Studio Ghibli, Oscar’dan Altın Ayı’ya pek çok prestijli yarışmadan ödülle dönmeyi bilmiş bir stüdyo. Ghibli, 80’li yıllardan günümüze pek çok kült filme imza atarak anime kültürüne bakış açısını değiştirmeyi başarmıştır.

Peki sizin favori Ghibli filminiz hangisi? Netflix’in bu hamlesini nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Nickelodeon, Netflix İçin Orjinal İçerikler Üretecek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Harika da oldu. Kızımla açıp açıp izliyoruz. Diğer fimleri de yakın zamanda eklerler umarım. Küçük Denizkızı Ponyo mesela.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kökenin Gizemi Üçlemesi: İnsanın Evrimine Korkutucu Yolculuk

Kökenin Gizemi Üçlemesi: İnsanın Evrimine Korkutucu Yolculuk

The Suicide Squad

The Suicide Squad Filminin Kostümleri CGI Ağırlıklı Olmayacak