in

Taika Waititi, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nı Netflix Animasyonu Yapıyor

Taika Waititi, Netflix’in Roald Dahl uyarlamalarından ilki olan “Charlie’nin Çikolata Fabrikası” için 2 animasyon dizisi yapacak.

Taika Waititi Charlie'nin Çikolata Fabrikası Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın servislerinin en popüleri olan Netflix, meşhur çocuk kitaplarının yazarı Roald Dahl’ın eserlerini uyarlamak için büyük bir anlaşmaya imza atmıştı. Şimdiyse anlaşmanın ilk meyvesi ufukta gözüktü. Yazarın en popüler kitaplarından birisi olan Charlie’nin Çikolata Fabrikası (Charlie and the Chocolate Factory) dizi oluyor. Başında ise dönemin yükselen yönetmenlerinden Taika Waititi var!

Roald Dahl hem çocuk edebiyatına hem de öykü ve romanlarıyla yetişkin edebiyatına büyük katkılarda bulunmuş bir isim. Yazarın, Matilda, Koca Sevimli Dev, Charlie’nin Büyük Cam Asansörü gibi pek çok çocuk kitabı var. İşte bu eserler ağırlıkta olmak üzere, 2018 yılının sonlarına doğru Netflix ile Roald Dahl Story Company bir anlaşma imzaladı.

Buna göre yazarın birçok eseri, Netflix platformunun yükselen animasyon kataloğuna dahil olacak. Yazarın en bilinen işlerinden Charlie’nin Çikolata Fabrikası tercihi, bir de Oscar ödüllü yönetmen ve senarist Taika Waititi ile birleşince işler iyice dikkat çekici bir boyut kazandı.

- Reklam -

Taika Waititi, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndan 2 Ayrı Animasyon Dizisi Çıkartacak

Waititi, Jojo Rabbit filmiyle En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar kazanırken yönetmenin yolu iyice açıldı. Bir yanda The Mandalorian yönetmenliği, diğer yanda olası Star Wars projeleri, Akira, Thor 4 derken yönetmen şu sıralar bir hayli aranan isimler arasında.

Taika Waititi Charlie'nin Çikolata Fabrikası Netflix

Taika Waititi, Roald Dahl’ın daha önce Mel Stuart ve Tim Burton tarafından sinemaya da uyarlanan Charlie and the Chocolate Factory kitabından iki ayrı animasyon dizisi yapacak.

Animasyonlardan birisi doğrudan kitabın kendisine odaklanacak. Diğeri ise meşhur Willy Wonka’nın çikolata fabrikasındaki çalışan Umpa Lumpa ırkı hakkında olacak. Waititi, bu projeleri yazıp yönetmesinin yanı sıra; işlerin yapımcılığını da üstlenecek.

Kanal, pek çok anime ve animasyon ile sektörün bu tarafını da oldukça sıkı şekilde domine etmeyi sürdürüyor. Netflix, Roald Dahl uyarlamalarında aynı evreni kullanacaklarını daha önce bildirmişti. Anlayacağınız, tüm Dahl uyarlamaları birbirleriyle bağlantılı bir dünyada geçecek. Şirket aynı zamanda kitapların ruhunu koruyacağını da iddia ederek okurların içini ferahlatıyor.

Taika Waititi Netflix

- Reklam -

Çikolata Fabrikası animasyonlarının ne zaman Netflix ekranlarına geleceği ise şimdilik bilinmiyor. Yazarın kitapları Türkçeye Can Yayınları ve Can Çocuk tarafından kazandırılıyor.

Hangi Roald Dahl Eserleri Netflix’e Gelecek?

Charlie’nin Çikolata Fabrikası dışında Netflix dizisi olacak Roald Dahl kitapları aşağıdaki gibi:

Matilda, Koca Sevimli Dev, Bay ve Bayan Kıl, Charlie’nin Büyük Cam Asansörü, George’un Harika İlacı, Oğlan, Going Solo, İrikıyım Timsah, Zürafa, Peli ve Ben, Şeker Henry’nin Akılalmaz Öyküsü, Billy and the Minpins, Büyülü Parmak, Esio Trot, Dirty Beasts ve Rhyme Stew.

Kanalın daha önce yayınladığı Roald Dahl duyuru videosu ise aşağıdaki gibi:

YouTube video

Siz bu kararı nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Wonka’nın Çikolata Fabrikasından Tarifler: Çikolata Kaplamalı Çilekli Çokobar ve Karamela

Kaynak: The Guardian

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Londra Kitap Fuarı Corona Virüsü

Londra ve Paris Kitap Fuarları, Corona Virüsü Nedeniyle İptal Edildi

Orkun Uçar Kitap Önerisi

Orkun Uçar Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 8 Kitap