in , ,

Uramichi Oniisan İncelemesi: Her Şeye Rağmen Gülümse!

Uramichi Oniisan incelemesi yayında. Zengin bir seslendirme kadrosuna sahip olan yapım, hayata dair birçok söz söylüyor.

Uramichi Oniisan İncelemesi
- Reklam -
- Reklam -

Uramichi Oniisan incelemesi sizlerle. İngilizce adı Life Lessons with Uramichi Oniisan olan anime, 2021’in nadide yapımlarından. Komedi ve slice of life türlerine giren 13 bölümlük yapım tamamen yetişkin bir kadroya sahip ve şov dünyası ile iş hayatını anlatıyor. İngilizce adında da geçtiği gibi hayat dersleri vermeyi de ihmal etmiyor.

Öncelikle animenin yıldızlarla dolu seiyuu kadrosuna göz atalım. Serimizin başrolü Uramichi Oniisan’ı Hiroshi Kamiya seslendiriyor. Onu birçoğumuz Attack on Titan’daki Levi karakteriyle tanıyor. Diğer seiyuu’lar arasında Steins; Gate’den Okabe Ritarou karakteriyle tanıdığımız Mamoru Miyano, yine Attack on Titan’dan Erwin karakterini de seslendiren Daisuke Ono, Gintama’dan Gintoki karakteriyle tanıdığımız Tomokazu Sugita ve Clannad’dan Tomoya karakteriyle tanıdığımız Yuuichi Nakamura var. Gördüğünüz gibi kadro çok iyi.

Uramichi Oniisan Konusu: Anime Ne Anlatıyor?

Uramichi Oniisan İnceleme

- Reklam -

Televizyonlarda sabahları çıkan çocuk gösterisi olan “Mama ile Birlikte”nin stüdyosunda 31 yaşındaki Uramichi Omota egzersiz eğitmeni olarak görevli. Diğer iş arkadaşları ise bir çift markot ve şarkı söyleyen ikilidir. Bu dünyada yetişkin olmak zor iş. Bu ekipte de zaman zaman iç dünyalarından yetişkinliğin sert ve iç karartıcı gerçekliğini ortaya çıkaran alaycı yorumlarını duyarız. Şarkı söyleyen ikiliden Utano Tadano, sadece evlenmek isteyen bir kadın, diğeri ise kaba bir mizah anlayışı olan yakışıklı bir adam, Iketeru Daga. Herkesin ’oniisan’ı (abisi) olan Uramichi ise sigara içmekten ve egzersiz yapmaktan nihilist patlamalara kadar her zaman hayat derslerinin pek de ahlaki olmayan tarafını gündeme getiren biri.

Yine de her gün çalışarak bir şekilde geçip gidiyor.

Müzikler

Açılış müziği için şarkıcı aktörler Iketeru Oniisan (Mamoru Miyano) ve Utano Oneesan (Nana Mizuki) yer alırken kapanış müziğinde Mamoru Miyano ve Nana Mizuki’nin düetleri yer alıyor. Zaten seiyuu’ların çok başarılı olduğunu söylemiştim. Açılış ve kapanış müziklerinde de bize güzel bir deneyim sunuyor.

İşleniş

Uramichi Oniisan anime

Uramichi Oniisan, yetişkinliği ve genel olarak yaşamı ağır bir şekilde ele alıp, hicivli bir parodi de içeriyor. Bazı yerlerde kara mizahı bol, yürek yakan bir anime olmasıyla beraber, hayatınızı nasıl ele alacağınıza dair dersler vermeyi de ihmal etmiyor. Hayatınızın en karanlık zamanlarında bile kendinize nasıl yardım edeceğinize dair gerçekten harika tavsiyeler içeriyor.

Kamera karşısında iyi bir gülümsemesi ve iyi bir fiziği olan Uramichi gerçekte zihinsel olarak dengesiz biri. Animede bu durum çok güzel yansıtılmış. Ne zaman Uramichi’nin hoşnutsuzluk anına denk gelsek güzel bir ders, güzel bir replik patlaması görüyoruz. Tabii güzel bir mizahla.

Aynı anda hem işleri halletmenin hem de özel hayattaki sorunlarla uğraşmanın bazen ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaştığınızda hayatınız ne kadar iç karartıcı olabilir? Uramichi Oniisan’ın hayatına bakın.

- Reklam -

Uramichi Oniisan’daki diyaloglar çok iyi. Şakalar esprili ve dosdoğru hedefini vuran cinsten. Ki bu sertlik bazı yerlerde izleyicileri birçok kez güldürmeyi başarıyor. İster karakterin iç karartıcı yaşam tarzını göstermek için kara mizahı kullanmak, ister Uramichi’nin Usahara’ya kızması veya Iketeru’nun aptal şakalara gülmesini görmek gibi basit şakalar olsun. Öte yandan gerçek şeyler çok ağır. Bu arada animede geçen “Mama ile Birlikte” programı gerçek hayattaki NHK kanalında çıkan “Okaasan to Issho” programına bir gönderme aslında.

Karakterler

Life Lessons with Uramichi Oniisan

Tüm bunlara rağmen Uramichi Oniisan yalnız değil. Yanında çalışan yardımcıları var ve Uramichi’nin yaşadıklarına benzer veya ondan daha az kötü olan aynı cansızlık durumlarını sergiliyorlar.

Tam da bu aşamada Uramichi Oniisan animesinin ne kadar harika olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

Karakterler, animenin bu kadar iyi olmasının en büyük nedenleri arasında yer alıyor. Birbirleriyle çok iyi etkileşime giriyorlar ve bu yerde hep birlikte acı çektiklerini bilerek birbirlerine destek oluyorlar. Anime, karakterlerin eşsiz ve değişken kişilikleriyle inşa ediliyor adeta. Tobikichi Usahara ve Mitsuo Kumatani, her ikisi de 28 yaşında, eskiden müzik aktörleri olan Iketeru Daga 27 yaşında ve Utano Tadano 32 yaşında. İsimleriyle ilgili sevdiğim şey, mangaka Gaku Kuze’nin bu unutulmaz ve sevimli karakterlere böyle isimler vermesinin kesinlikle bir nedeni olması.

Benzerliklere bakın: Uramichi’nin tam adı iki yüzlü bir kişiliği ima eder. Tobikichi Usahara tavşan maskotu “Usao”yu, Mitsuo Kumatani ise ayı maskotu “Kumao”yu oynar. Iketeru’nun tam adında bir kelime oyunu vardır: “Ama yakışıklıyım”. Utano ise “Sadece bir şarkıcı” anlamına gelir. Dahası da var: “Maman ile Birlikte”nin yönetmeni Tekito Derekida dikkatsiz yönetmen, Furitsuke Capellini ise okur yazar capellini (makarna) saçlı koreograf anlamına gelir. Bu ne çılgın bir yaratıcılıktır?!

Uramichi Oniisan animesinin ana akımda o kadar popüler olmadığını görmek bizi üzüyor ama sorun değil çünkü bu yapım ben de dahil olmak üzere animenin ne hakkında olduğunu anlayan belirli bir insan demografisine uyuyor. Bence bu animeye daha fazla insan şans vermeli, gerçekten çok şey kaçırıyorlar. İzlemediyseniz, kapanışımızı fragman ile yapalım:

Uramichi Oniisan Fragmanı | İZLE

YouTube video

Peki siz Uramichi Oniisan’ı izlediniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Metin Kibar

1994 yılında Konya’da doğdum. Çocukluğumdan beri animeleri seviyorum. Shinsekai Yori’deki “Hayal gücü her şeyi değiştirmeye kadirdir,” fikrine katılıyorum. Animeler hakkında yazarak diğer anime hayranlarına ulaşmak beni mutlu ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

beast fragmanı idris elba

Idris Elba’lı Gerilim Filmi “Beast”ten Fragman Yayınlandı

Stonehenge beslenme alışkanlıkları

4.500 Yıllık Dışkı Kalıntısı Sayesinde Stonehenge’i İnşa Edenlerin Beslenme Alışkanlıkları Ortaya Çıktı