in , ,

Usagi Yojimbo, Netflix Animasyon Dizisi Oluyor

Stan Sakai’nin efsanevi çizgi romanı Usagi Yojimbo, Samurai Rabbit : The Usagi Chronicles adıyla Netflix imzalı animasyon dizisi oluyor.

Usagi Yojimbo netflix dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Stan Sakai’nin gözüpek olduğu kadar sevimli olan ronin tavşanı Usagi Yojimbo, çizgi roman maceralarından sonra Netflix ile nihayet kendi animasyon dizisine kavuşuyor. Fakat bu sefer izlerken hepimize ‘bu nasıl oldu şimdi?’ dedirtecek türden sıkı bir plot-twist ile geliyor.

Belirtilene göre Sakai bu projeyi Gaumont, Dark Horse Entertainment ve James Wan’ın (Wan, Sakai ile birlikte birkaç yapımcıdan biri olacak) Atomic Monster’ı ile birlikte Netflix için üretecek.

Dizi, çizgi romandaki orijinal isim Miyamoto Usagi yerine Samurai Rabbit : The Usagi Chronicles olarak isimlendirilmiş vaziyette. Bunun nedeni ise, Sakai tarafından 1984 yılında oluşturulan başkarakter yerine Yuichi isimli onun izinden giden genç bir tavşanın maceralarını izleyecek olmamız.

- Reklam -

The Usagi Chronicles, Usagi Yojimbo’nun kendisi etrafında şekillenmeyecek ve basılı eserlere çok fazla sadık kalmayacak. Orijinal çizgi romanın Edo döneminden yüzyıllar sonra bir devam halkası niteliğinde geliştirildiği yapımcılar tarafından ifade edilmiş durumda.

Usagi Yojimbo netflix

Cesur Yürek Yuichi ve Yoldaşları

Yuichi bu maceraya yalnız başına atılmıyor! Tam tersi, korkusuz kahramanlardan oluşan bir ekibi var. Belirtilene göre bu takım arkadaşları sırasıyla, ‘kaba bir ödül avcısı’, ‘kurnaz bir ninja’, ‘akrobatik bir yankesici’ ve ‘uysal bir ev kertenkelesi’ olarak karşılayacaklar bizi.

Bu ekip, çeşitli insansı yaratıklarla savaştığı kadar boyutsal olarak devasa canavarlarla da zaman zaman yüzleşecek. Anlaşılan, Yuichi ve dostlarının kendilerini kanıtlayıp, iyi birer samuray olmak için kat etmeleri gereken haşin maceraların olduğu bölümlere tanık olacağız.

- Reklam -

Usagi Yojimbo severleri, çizgi roman serisinin bu türden animasyon bir diziye uyarlanmasını beklemiyorlardı. Ancak Sakai’nin doğrudan katılımı göz önüne alındığında, geleneksel bir Usagi Yojimbo çizgi romanı almasak bile, yine de ilginç bir şey alacağımız konusunda ihtiyatlı bir bekleyiş söz konusu.

Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles Ne Zaman Çıkacak?

Usagi Yojimbo çizgi roman

Dizinin çıkış zamanı için spesifik bir tarih verilmese de, 2021 yılının ortaları gibi çıkacağı düşünülüyor. Usagi Yojimbo hayranları şimdiden haylaz tavşan Yuichi’yi görmek için sabırsızlanıyor.

Sizin Yuichi ve esaslı arkadaşlarının atılacağı maceralar hakkında fikirleriniz neler? Sizce çizgi romandaki başkarakterin yerine böyle bir karakter getirmek dizinin akışını etkileyecek mi? Fikirlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Studio Ghibli Filmi Aya to Majo İçin İlk Görseller Yayınlandı

Kaynak: io9

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Space Force 1. Sezon İncelemesi

Space Force 1. Sezon İncelemesi: Gerçekten Kötü mü?

Kendiliğinden Evrilen Kozmos - Steven M. Rosen

Kendiliğinden Evrilen Kozmos: Steven M. Rosen, Felsefe ile Evrenin Evrimini Buluşturuyor