in ,

Yüzüklerin Efendisi Anime Filmi Geliyor: The War of the Rohirrim

Yeni Yüzüklerin Efendisi anime filmi duyuruldu. The War of the Rohirrim adlı yapım, orijinal üçlemeden 250 yıl öncesini konu alacak.

Yüzüklerin Efendisi Anime Filmi The War of the Rohirrim
- Reklam -
- Reklam -

Ana üçlemeden 250 yıl öncesini anlatacak olan Yüzüklerin Efendisi anime filmi duyuruldu. New Line Cinema, The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

J.R.R. Tolkien imzalı Orta Dünya destanı, uzun zamandır fantastik edebiyat türünün temel unsurlarından biri olmaya ve beyaz perdede de etkileyici bir başarı olmayı sürdürüyor. Peter Jackson’ın yönettiği ve 2000’li yılların başında çıkan Yüzüklerin Efendisi üçlemesi gişe başarısı dışında onlarca ödülle taçlandırıldı. Serinin son filmi olan Kralın Dönüşü, tek bir gecede en çok Oscar’ı kazanan yapım olarak Ben Hur ile ipi göğüslemeye devam ediyor. Jackson daha sonra Hobbit üçlemesi ile sihri yeniden yaratmaya çalıştı, ancak bu seri daha karışık tepkiler aldı.

Orta Dünya ile ilgili son olarak 2014 yılında Hobbit: Beş Ordunun Savaşı filmini izledik. O günden bu yana gerek sinema gerek televizyonda Orta Dünya’ya ait herhangi bir şey çıkmadı. Ancak bu durum Amazon’un Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçecek olan yüksek bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisini duyurması ile sona erdi. Çekimleri devam eden ve hayranların heyecanla beklediği yapım için şu an hâlâ bir çıkış tarihi yok. Ancak ilk sezonun bu yıl içerisinde gelmesi bekleniyor.

- Reklam -

Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmi “The War of the Rohirrim” için Çıkış Tarihi Açıklanmadı

Yüzüklerin Efendisi Anime Filmi The War of the Rohirrim

Orta Dünya meraklıları şimdilik sadece ilk sezonu 465 milyon dolarlık bütçeyle hazırlanan The Lord of the Rings dizisini beklerken yeni sürpriz bir proje duyurusu yapıldı. New Line Cinema, orijinal üçlemeden 250 yıl önce geçen bir anime filminin geliştirilme aşamasında olduğunu duyurdu. Warner Bros. Animation ekibi de projede çalışacak ve orijinal üçleme ile Hobbit’ten tanınan Philippa Boyens danışman olarak görev yapacak. Blood: The Last Vampire, Ghost in the Shell ve Napping Princess gibi birçok filmiyle tanınan ünlü Japon yönetmen Kenji Kamiyama, yeni macerayı yönetecek. Jeffrey Addiss ve Will Matthews ise filmin senaryosunu hazırlayacak.

Dilimize Rohirrim Savaşı şeklinde çevrilebilecek olan The War of the Rohirrim’in yapımcılığını ise Joseph Chou üstleniyor.

Warner Bros.’un Operasyon Direktörü Carolyn Blackwood ve New Line Cinema Başkanı ve Yaratıcı Direktörü Richard Brener yaptıkları ortak açıklamada yeni anime filmi için şunları söylediler:

“New Line olarak hepimiz, J.R.R. Tolkien’in yarattığı olağanüstü dünyaya derin bir yakınlık duyuyoruz. Bu nedenle Warner Bros. Animation ekibiyle Orta Dünya’ya geri dönme fırsatı bizler için adeta bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Hayranlar Miğfer Dibi’ni şimdiye kadar çekilmiş en büyük savaşlardan bir sahne olarak biliyorlar. Şimdi aynı yaratıcı isimlerin çoğu ve dümende harika biri olan Kenji Kamiyama ile, böylesi bir destanın yeni bir vizyonunu sunmaktan daha heyecanlı bir şey olamaz. Tüm dünyadaki hayranlara Orta Dünya’nın zengin ve karmaşık destanını, yeni ve heyecan verici bir şekilde deneyimlemeye davet edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

- Reklam -

Warner Bros. Animation Başkanı Sam Register yeni proje ile ilgili şöyle konuştu:

“Bu anime filmi Tolkien’in dünyasının bir başka epik tasviri olacak. Yazarın daha önce hiç anlatılmamış dünyasını konu edinecek. Her iki film üçlemesinin ardındaki inanılmaz yeteneklerin çoğuyla ve bu hikâyeyi anlatacak yeni yaratıcı aydınlatıcılarla ortak olmaktan onur duyuyoruz. Ve sonunda başlıyor.”

Şu an için filmin hazırlıklarının ne aşamada olduğu veya ne zaman gösterime gireceği bilinmiyor.

Bir yanda dizi uyarlamasını beklerken böyle bir haberin gelmesini nasıl karşıladınız? Orta Dünya’dan daha fazla içerik gelecek olması sizleri de heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kaliteli yapımlarla evrenin genişlemesi çok güzel olur. Anime tarzıyla izlemek de ilginç olacaktır.

  2. Avatar for PINAR_AKIN PINAR_AKIN dedi ki:

    Yüzüklerin Efendisi filmi çekilirken benim de orada bulunmam istendi. Film, gayet karanlık ve kasvetli ve de ruhsal bir boğulmuşluğun tuhaf bir ifadesi gibi göze batmaya devam ediyor. Oysa dünyaya ilk inen ve düzenleyen insan olan Venüs, Dünya’ya böylesi kötülüklerin, şeytanların, inançsızlığın ve zulmün hakim olacağını nereden bilebilirdi? İnsanoğlu, Venüs’ün güzelleştirdiklerini değil de ısrarla çirkinlikleri tercih ediyorsa; Dünya’ nın vay haline! Zaten filmde geçen meşhur yüzük, iç tarafında benim adımın başharfi bulunan özel olarak bana verilmek üzere yaptırılmış olan bir yüzüktü. Ben, bu film gibi birçok filme ve çizgi filme ilham kaynağı olmuş olan asil bir kızım. Ancak nankör Dünyalılar, benim iyiniyetimi ve benim için yaratılanları, tabii ki haketmiyor. Neyse ki, İlahi Adalet var da insanlara hadlerini bildiriyor. İlahi cezalarla yola gelmeyenleri de dehşetli bir cehennem bekliyor, olacak. Hiç mi vicdan, minnet, adalet duygusu kalmadı, Dünyalı istilacılarda! Bu ne sorumsuzluk ne kötü bir sona gidiştir, hayret! Dünyalılar, nasıl da şuursuz nasıl da günaha, yalanlara aç, böyle. Kötülüğe saygı ve ilgide; iyiliğe de umursamaz bir art niyette sınır tanımayan bu hainler, kendi sonlarını hazırlıyor.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Kenji Kamiyama ile sorunum olmasa da kendisi gerekli gereksiz CGI kullanmak konusunda geçmişte hayli eleştirilen ve bugünlerde Netflix’in Anime’lerinin çoğunda kullandığı tarzı ortaya ilk çıkartan kişi. Ben hedef kitlesinde olmadığım için açıp izleyeceğimi sanmıyorum ama en azından fikriniz oluşması için kendisinin Netflix’de yeralan Ultraman’ini veya Ghost in the Shell SAC 2045’ini izlemenizi öneririm, sonra fragman çıktığında abartılı tepkiler vermeyin.

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Çok güzel bir gelişme. Özellikle Love Death & Robots izledikten sonra kendi kendime “animasyon teknolojisi bu kadar gelişti, normal filmlerden çok daha estetik bir çok açıdan. Neden fantastik eserlerin animasyonları çıkıyor?” diyorum kendi kendime.

  5. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Daha kim bilir neler neler gelecek. Christopher Tolkien’in vefatından sonra iyice açılacaklar diye düşünüyorum. Yakında fanların yıllardır beklediği Silmarillion için de bir şeyler duyurulabilir. Henüz tam olarak okuyamadım ancak şimdilik düşüncem 3-4 film halinde ele alacakları yönünde. Malumunuz Hobbit adlı eserden bile 3 film çıkarttılar…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Free Guy fragmanı ryan reynolds

Free Guy Fragmanı: Ryan Reynolds NPC Karakteri Olarak Gelmeye Hazırlanıyor

Tekerlekli Hayvanlar sibirya donmuş

24 Bin Yıl Sonra Hayata Döndü: Donmuş Mikroskobik Canlılar Yeniden Canlandırıldı