in

Adnan Oktar’a Ait Evlerden 150 Milyon Yıllık, Değeri 10 Milyon Doları Bulan Yüzlerce Fosil Çıktı

Adnan Oktar evlerinde bir skandal daha. Oktar’ın Ankara’daki evlerinde 879 adet fosil bulundu. 150 milyon yıllık parçaların değeri 10 milyon doları buluyor.

Adnan Oktar Fosil
- Reklam -
- Reklam -

Harun Yahya adıyla da bilinen cemaat lideri Adnan Oktar 2018 yılının temmuz ayında tutuklanarak Metris Cezaevi’ne götürülmüştü. “Adnan Hoca” lakaplı Oktar’ın davaları sürerken evlerinde yapılan araştırmalar da devam ediyor. Gelen son bilgiler ise Oktar’ın Ankara’da bulunan evlerinde yaklaşık 150 milyon yıllık ve değerleri 10 milyon doları bulan 879 adet fosil bulundu.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” suçu nedeniyle cezaevinde tutulan Adnan Oktar ile yakınlığı ile tanınan suç örgütü üyesi bir şüphelinin, Türkiye’ye kaçak şekilde soktuğu fosillerin Pursaklar’daki dubleks bir evde gizlendiği Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi.

Ekipler, bu fosillerin suç örgütünün maddi varlığını sürdürebilmek için piyasaya sürmeyi hedeflediği bilgisiyle yola çıktı. Örgüte ait olan bir adrese yapılan operasyonda, 802 parçadan oluşan bitki ve hayvan fosili ele geçirildi.

- Reklam -

Adnan Oktar Fosil

Operasyonda örgüt üyeliğinden cezaevinde tutuklu bulunan O.B.Y. ve ikamet sahibi H.K’ya adli işlem yapıldı.

Soruşturma Derinleştikçe Adnan Oktar’a Ait Farklı Bir Evden Daha Çok Sayıda Fosil Ele Geçirildi

Soruşturma derinleştikçe yeni fosiller de ortaya çıktı. Farklı bir adreste yine aynı şekilde tarihi değere sahip fosillerin bulunduğu ortaya çıktı. Bahsi geçen diğer ev, içerisinde 77 parça bitki ve hayvan fosili barındırıyordu.

Böylece toplam 879 parça fosil suç örgütünün elinden alınmış oldu. Örgüt üyeliğinden tutuklu bulunan H.F.M ile evin sahibi Y.Ö’ye ise adli işlem uygulandı.

Adnan Oktar Fosil

- Reklam -

Piyasa değerinin 10 milyon doları bulduğu iddia edilen ve yaklaşık 150-200 milyon yaşlarında olan 879 fosil, MTA Müzesi’ne teslim edilecek.

1956 yılında Ankara’da doğan Adnan Oktar, ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşleri ve bu görüşleri yaygınlaştırmak amacıyla yazdığı kitaplarla tanınıyor. Oktar’a yöneltilen suçlamalar arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Çocukların cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” yer alıyor.

Adnan Oktar

Cemaat üyelerinin artık “Adnan Oktar Suç Örgütü” olarak tanımlandığı organizasyon, işlediği suçlara bir de tarihi eser kaçakçılığını eklemiş gibi görünüyor.

Konu hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Pompeii Kentinden Çalınan Eserler “Lanetli” Bulundukları İçin İade Edildi

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Adam evrimi inceleyerek çürütmüş demek. Şimdi ateistler düşünsün.

  2. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Ahahhaa çılgın birisi ya. :joy::joy::joy::joy:

  3. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Adamın çok değişik hobileri varmış.

  4. Avatar for SOLINARI SOLINARI dedi ki:

    Heykel, biblo, eski para anlarımda fosil ne arkadaş. Ben bu habere inanmıyorum. Burada bir algı operasyonu var gibi.

  5. Avatar for balkaymak balkaymak dedi ki:

    Adamların anlattıkları bilim değil, din de değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suçun Altın Devri İnceleme - Gökcan Şahin

Suçun Altın Devri: Deepfake Gölgesinde Polisiye Maratonu

Dune Sapkınları - Frank Herbert

Dune Sapkınları: Frank Herbert’ün Kült Bilimkurgu Serisinde 5. Kitap Türkçede