in ,

Forrest Fenn’in İpuçlarını Şiire Sakladığı Hazine Bulundu: Değeri 1 Milyon Dolardan Fazla

Forrest Fenn hazinesi bulundu. İpuçlarının bir şiirin içinde gizli olduğu, altın ve mücevherlerle dolu sandığın arayışı tam 10 yıl sürdü.

Forrest Fenn hazinesi
- Reklam -
- Reklam -

Koleksiyoner Forrest Fenn 2010 yılında kendi çabalarıyla yayımlattığı kitabı The Thrill of the Chase’te (Kovalamacanın Heyecanı) yeriyle ilgili ilk ipuçlarını verdiği gizli hazine sandığının duyurusu üzerinden on yıldan fazla zaman geçti. Bu süreyi bütün gözlerden ırak geçiren altın dolu hazine sandığı nihayet Rocky Dağları’ndaki yerinden çıkartıldı. 24 mısralık bir şiir ve bir haritadan ibaret olan ipuçlarıyla yola çıkan define avcılarının görevi sonunda tamamlandı.

Hazineyi arayanların oluşturduğu bir sitede yazan Fenn şu açıklamaları yaptı:

“Hazine bulundu. Gür yıldızların gölgesi altında, Rocky Dağları’nın ormanlarının arasındaydı. On yıldan uzun süre önce sakladığım yerden hiç kımıldamadı. Bulan kişiyi tanımıyorum ama kitabımdaki şiir onu tam hazinenin olduğu noktaya götürdü.”

- Reklam -

Başarılı hazine avcısı kimliğini açıklamadı. Röportajda avcının isminin anılmasını istemediğini ve verebileceği tek bilginin kendisinin Doğu’dan gelmiş olduğunu belirtti. Fenn yerinden çıkartılan hazinenin bir fotoğrafla da kanıtlandığını belirtti.

Forrest Fenn hazinesi

Fenn Hazinesi Arayışı Sırasında 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Fenn’in saklı hazinesi bir fenomen haline gelmişti. On binlerce insan şiirin ipuçlarını çözmek ve Rocky Dağları’nda sona erdiğinde hayatlarını değiştirecek bir yolculuğa çıkmak için işe girişmişlerdi. Bazıları için tehlikeli bir durum haline bile geldi. Bir milyon dolardan fazla olduğu düşünülen hazineyi ararken dört kişi hayatını kaybetti.

2016’da Fenn’le yaptığı konuşma sonrası sandıktan bahseden bir gazeteci şunları söyledi:
“Süslü romanesk sandık 25×25 santimetre genişliğinde ve 8 kilogram çekiyor. İçindeki hazinenin ağırlığı ise 10 kilogram. Fenn hazinenin Rocky Dağları’nda, Santa Fe ile Kanada sınırı arasında bir yerde olduğunu belirtti. Ayrıca hazineyi yıllardır bulunduğu saklanma yerine iki tur gidip gelerek yerleştirmiş. Hazinenin bulunduğu yerin rakımı 1.5 kilometreden fazla. Bir madende, mezarda veya herhangi bir yapının yakınında değil.”

Forrest Fenn
Forrest Fenn

Hazine avcılarının ölüm haberinden sonra Fenn insanları gereksiz risk almaktan alıkoymaya çalışan açıklamalarda bulunmuştu:

- Reklam -

“Hazine tehlikeli bir yerde saklanmış değil. 80 yaşındayken saklamıştım. Arayışın eğlenceli olması gerekiyordu.”

Fenn üç yıl önce yaptığı bir açıklamada en az iki yüz elli bin kişinin hazineyi aradığını belirtmişti. Bugün bu sayı çok daha fazla olabilir. Ağustos ayında 90. yaşına basacak olan Fenn ise hazinenin bulunmasına karşılık şöyle bir tepki verdi:

“Tam olarak bilmiyorum. Yarı mutlu, yarı üzgün hissediyorum çünkü kovalamaca bitti.”

Fenn hazinesi her ne kadar birçok kişi tarafından aransa da, söz konusu olayın bir kurmacadan ibaret olduğunu söyleyenler de var. Hazineyi bulan kişinin adının açıklanmaması veya hazine fotoğrafının paylaşılmaması da bunu kanıtlar nitelikte. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Maya Uygarlığının En Büyük ve En Eski Yapısı Aguada Fénix Bulundu

Kaynak: Npr

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucia - Ülkü Tamer

Lucia: Ülkü Tamer’in Kitaplara Girmemiş Şiirleri Bir Araya Geldi

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi

PlayStation 5 Resmi Olarak Tanıtıldı!