in ,

Turizme Açılmıştı: Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’ndaki Batıklardan Yeni Görüntüler Paylaşıldı

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı turistlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. İngiliz bir dalış ekibi, Çanakkale Savaşları sırasında batan gemileri görüntülemek için bir dalış gerçekleştirdi.

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı batıklar
- Reklam -
- Reklam -

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı yeni araştırmalara ve keşif dalışlarına ev sahipliği yapıyor. Geçen sene turizme açılan batıklar, hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok dalış meraklısını ağırlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından organize edilen dalışların son konuğu bir İngiliz ekibi oldu.

Geçen yıla dek yasak olan Çanakkale Boğazı’ndaki batıklar, artık resmi olarak bir dalış alanına dönüştürüldü. Birinci Dünya Savaşı temalı su altı parkı olarak tanımlanan komplekste, 14 farklı noktadan çeşitli batık savaş gemilerini gözlemlemek mümkün olabiliyor.

- Reklam -

İngiltere’den gelen 12 kişilik bir dalış ekibi, Çanakkale Savaşları sırasında Anafartalar Limanı’nın Suvla Koyu’nda batan İngilizlere ait HMT Lundy ve HMS Louis isimli gemileri görüntülemek için bir dalış gerçekleştirdi.

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı

Ekip, 27 metre derilikteki Lundy ve 13 metre derinlikteki Louis gemilerini su altı kameralarıyla görüntüledi.

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Daha Önce Gözlemlenememiş Gemi Batıklarını Görme Fırsatı Sağlıyor

Dalış ekibinden Mark William Milburn, basına yaptığı açıklamada Gelibolu’daki gemi batıklarını çok merak ettiklerini fakat bölgenin dalışa yasak olması nedeniyle bu alanları daha önce deneyimleyemediklerini aktardı.

Milburn, bölgeyi pek çok ülkeden ziyaret etmek isteyenlerin bulunduğunu kaydederken izinlerin çıkmasına duyduğu memnuniyeti şu sözlerle aktardı:

“Bundan sonra daha fazla insan gelecektir. Dalış çok iyi geçti. Su altında görüntü çok güzeldi. Batıklar çok güzel görünüyordu. Bu kadar güzel batıklar turizme açıldığı için çok teşekkür ediyorum. Umarım tekrar gelip dalış yaparım.”

- Reklam -

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı batıklar yeni

Dalış eğitmeni Volkan Artut ise Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nın açılmasıyla turizmde önemli bir hareketlenmenin yaşandığını aktardı. Artut, su altında bulunan tarihi varlığa dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Çok sayıda ziyaretçi bizimle iletişime geçmeye başladı. Dalanlar çok mutlu. Çünkü burada gerçek tarihi hissediyorlar. İnsanların da daldıktan sonra gerçekten tüyleri adeta diken diken oluyor. Diğer dalış alanları gibi yapay değil. Suyun altında bir canlılık var. Canlılıktan öte burada gerçek bir tarihe dalınıyor. Oradaki duyguyu herkesin dalıp kendisi hissetmesi lazım.”

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise daha önce yaptığı açıklamada, yeni batıklar bulmaya devam ettiklerini ve, Çanakkale’yi “dalış denildiği zaman dünyada akla gelen ilk yer” hâline getirmeyi planladıklarını aktarmıştı.

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı batıklar batıklar dalış

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı hakkındaki yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ücreti merak ettim :sweat_smile:

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    20 öyrocuktur. Çok ucuz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bunk'd 7 sezon onayı

Disney Channel’ın “Bunk’d” Dizisi 7. Sezon Onayı Alarak Kanalın En Uzun Soluklu Live-Action Yapımı Oldu

The Devil Wears Prada 2 filmi çekilmeyecek

Anne Hathaway, Senaryosu Hazır Olan “Devil Wears Prada 2” Filminin Çekilmeyeceğini Açıkladı