in

Çin İmparatorunun Tuzaklarla Dolu Gizemli Mezarının Yakınında Yeni Toprak Askerler Bulundu

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang’ın tuzaklarla dolu gizemli mezarında yeni toprak askerler bulundu. Terrakotta Ordusu her geçen gün büyüyor.

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang'ın Mezarında Yeni Keşif
- Reklam -
- Reklam -

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang’ın mezarına dair yeni keşifler sürüyor. Daha önce bulunan toprak askerler ordusu yenileriyle genişliyor.

Kendisini ölümsüz kılmak için bir zehir içerek öldüğüne inanılan ilk Çin İmparatoru Çin Şi Huang’ın ölümcül tuzaklarla dolu mezarında yeni keşifler sürüyor. 2020 yılının başında sayıları 220’yi aşan toprak askerler, 12 toprak at ve çeşitli silahlar bulunmuştu. Şimdi de 20’den fazla yeni toprak asker daha keşfedildi.

Ünlü imparatorun mezarı Terrakotta Ordusu diye bilinen ve daha çok Toprak Askerler olarak anılan, kilden yapılmış figürlerden oluşan bir yeraltı ordusuna ev sahipliği yapıyor. Tarihçilere göre bu gerçek boyutlu askerler imparatoru öbür dünyada da koruyor ve kendisine eşlik ediyor. Şu ana kadar bulunanlar arasında 8 bin asker, 520 at, 130 savaş arabası ve 150 süvari at var. Ancak kazılar devam ettikçe bu sayı yükselmeye de devam ediyor.

- Reklam -

Şimdi de kazılar sonrası yeni toprak askerler keşfedildi. Söz konusu keşif Çin’in Şensi bölgesindeki mozolede bulunan “1 numaralı çukur” adı verilen noktada keşfedildi.

İmparator Çin Şi Huang’ın Mozole Alanı Müzesi’ne göre, bu kez ortaya çıkarılan boyalı çanak çömlek figürleri iyi korunmuş durumda. Şu anda arkeologlar figürleri koruma ve restorasyon odasına naklettiler.

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang’ın Mezarındaki Keşifler Devam Ediyor

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang’ın Mezarında Yeni Keşif

- Reklam -

Yeni ortaya çıkarılan toprak askerler arasında genel bir figür ve orta rütbeli bir ordu subayı figürü var. Tarama yoluyla, Xi’an’daki Qin Terracotta Mezarı’nın keşfinden bu yana orta ve üst düzey askeri yetkililerin pişmiş toprak figürleri ortaya çıkarıldı. Arkeologlar, 1 numaralı çukurun askeri dizilim düzeninin kuzeyden güneye ve doğudan batıya simetrik olabileceğini keşfettiler. Bu keşif, 1 No’lu çukurun tamamının askeri dizi düzenlemesini anlamak ve incelemek için büyük önem taşıyor.

Keşfin gerçekleştiği 1 numaralı çukur dikdörtgen şeklinde olup doğudan batıya 230 metre uzunluğunda, kuzeyden güneye 62 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olup toplamda 14 bin 260 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Tahmini kazı yoğunluğuna göre 6 binden fazla insan ve at figürü ortaya çıkarılabilir.

Yeni keşifler hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Live Science

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bağımsız Kitapçı ve Kırtasiyeci Ortak Bildiri

Bağımsız Kitapçılardan Mesaj: “Yıkıcı İndirimlerin Yarattığı Ticaret Savaşlarına Bir Düzenleme Gelmeli”

blade runner 2099 amazon ridley scott

Amazon’dan Blade Runner 2099 Dizisi Geliyor: İşin Başında Ridley Scott Yer Alıyor