in

İnkaların Kurban Ritüellerinde Çocukları Kokainle Sakinleştirdikleri Ortaya Çıktı

İnkalar, kurban ritüellerinde kullandıkları çocukları kokainle sakinleştiriyordu. Antik medeniyetin kültürüne dair yeni detaylar ortaya çıktı.

inka cocuk kurban kokain
- Reklam -
- Reklam -

İnkalar hakkındaki yeni araştırma, kadim medeniyetin kurban ritüeline dair şaşırtıcı bir detayı ortaya çıkardı. Törenlerde urban edilecek çocukların kokainle uyuşturulduğu kaydedildi.

Güney Amerika’da yer alan İnka uygarlığı araştırma konusu olmaya devam ediyor. Eski saç ve tırnak parçaları üzerinden yapılan yeni çalışma, kurban ritüelleri için seçilen İnka çocuklarının ölmeden önce sakin kalmalarını sağlamak için uyuşturulduğu öğrenildi.

Bundan daha önce yapılan bazı araştırmalar, capacocha olarak anılan insan kurban etme ritüelinin, İnka toplumunda bir tür nüfus kontrolü olarak gerçekleştirildiğini tespit etmişti.

- Reklam -

Uluslararası bir araştırma ekibi, İnka uygarlığının kurban ritüelinin çoğunlukla bir kraliyet ailesi üyesinin doğuşu ya da savaş zaferi gibi büyük ses getiren olayları kutlamak için düzenlendiğini kaydetti.

The Journal of Archaeological Science’ta yer alan yeni makaleye göre, 500 yıldan uzun süre önce Peru’nun güneyindeki Ampato dağında yapılan bir capacocha ayini sırasında kurban edilen 6 veya 7 yaşlarındaki iki kişinin toksikolojik analizini gerçekleştirdi.

İnkalar, Kurban Ritüeli Sırasında Çocukları Uyuşturuyordu

Araştırmacılar İnka mumyalarından aldıkları örneklerde kokain gibi keyif verici kimyasallara ve kokainin vücutta bıraktığı etkilerine rastladı.

Bilim insanları araştırmada psikoaktif özelliklere sahip meskalin, triptamin, harmalin ve harmin gibi diğer keyif verici ve halüsinojenik kimyasalların varlığını araştırdı.

inka çocuk mumya

Arkeologlar, kurbanların hayatlarının son günlerinde koka yaprakları çiğnediklerini keşfetti. En çok da Güney Amerika halüsinojenik çiçekli asma yagesinden veya Banisteriopsis caapi’den yapılan bir içecek olan ayahuskayla sarhoş edildikleri ortaya çıkarıldı.

Bilim insanları, İnkaların Banisteriopsis caapi’nin antidepresan özelliklerini bilinçli olarak “kurbanların anksiyetesini ve depresif durumlarını azaltmak için” kullanmış olabileceğini düşünüyor.

- Reklam -

Makalede ayrıca çocukların büyük ihtimalle günler öncesinden başlarına geleceklerden haberdar oldukları ve kendi arzularıyla sürece devam etmekte zorlanabilecekleri de kaydedildi.

Kurbanların Depresif Durumlarını Azaltmak için Kimyasallardan Faydalandılar

Araştırmacılar, çalışmada ortaya çıkarılan kimyasalların halüsinasyonlara yol açmasa da çocukları sakinleştirip kurban ritüelinin kolaylaşmasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

“İnkalar, Banisteriopsis caapi’nin antidepresan özelliklerini bilinçli olarak kurbanların anksiyetesini ve depresif durumlarını azaltmak için kullanmış olabilir.”

inka çocuk kurban kokain uyusturma

İnkaların daha önce çeşitli ritüeller sırasında lamaları da kurban ettikleri öğrenilmişti.

Kurban ritüelinin antik çağlardan günümüze dek uzanan serüvenine göz atmak isterseniz buradaki makalemize tıklayabilirsiniz.

Sizin bu kurban adetine dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler | Yazarının Kaleminden

Nuri Sevsem Gürvardar: “Canavarların Hikâyelerini Anlatmaktan Daha Doğal Ne Olabilir?”

The Princess fragmanı

Bir Peri Masalı Dünyasında Geçen “The Princess” Filminden Fragman Yayınlandı