in

Karantinadan Sıkıldı, Evinin Altındaki 120 Yıllık Gizli Tüneli Keşfetti

İngiltere’de Koronavirüs karantinasından sıkılan adam, yeni aldığı evde bazı değişiklikler yaparken duvarın ardındaki 120 yıllık tüneli keşfetti.

Koronavirüs Karantina İngiltere Tünel
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs pandemisi dünyada sayılı noktalar dışında bütün yaşamı etkiledi. Milyonlarca insan imkânları dahilinde evine kapanırken İngiltere’de polisiye ve gizem filmlerini aratmayan bir keşif yaşandı. Jake Brown adlı bir İngiliz, evininin duvarının arkasındaki 120 yıllık gizli tüneli keşfetti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede 21. yüzyılın en büyük problemlerinden birisi haline gelen Koronavirüs salgını, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla Covid-19’dan enfekte olan kişi sayısı 4 milyonu geçmiş durumda. Hastalık nedeniyle yaşamını yitirenler ise 275 bini aştı.

Koronavirüs Karantina İngiltere Tünel

- Reklam -

Her ülkenin hastalıkla mücadele günleri farklı geçse de ortak olan en büyük önlem ise virüsün yayılma hızını düşürmek için evde bireysel karantinalar uygulamaktı. Salgının ağır şekilde yaşandığı İngiltere’de ise karantina daha sıkı koşullar altında yaşanıyor.

İngiltere’nin Devon bölgesinde yer alan Plymouth şehrindeki Jake Brown, Koronavirüs karantinası nedeniyle kendisini yeni satın aldığı evine kapatmıştı. Brown, sıkıntıyla geçen günlerin sonunda evinde bazı değişiklikler yapmaya niyetlendi. Dekorasyon için çalışmalara başlayan İngiliz, evdeki duvarlardan birisinin dokusunda; diğerlerinde olmayan kimi farklılıklar keşfetti. Duvarda ufak bir delik açan Brown, bu delikten duvarın arkasındaki boş bir alan yer aldığını anladı ve çalışmalarını genişletti.

Koronavirüs Karantinasında Keşfedilen Tünel 1900’lere Ait

Duvarı kırarak araştırmalarını sürdüren Brown, incelemeleri sonucunda 120 yıl öncesine ait, saklı kalmış bir tüneli ortaya çıkarttı. İşin peşini bırakmayan İngiliz tüneldeki aramalarını sürdürdü. Bu sırada geçitte 1964 yılına ait bir gazeteden eski sayfalar buldu. Dahası, tünelde 1900’lere ait olan boya kutuları da yer alıyordu.

Koronavirüs İngiltere Tünel

Tarihçi arkadaşı Richard Fisher ile iletişim kuran Brown, bulduklarını bir bir dostuna anlattı. Richard da bölgenin tarihine dair bildiklerini arkadaşıyla paylaştı. Fisher’a göre, bölgenin o zamanlar The Hills of Windridge olarak anılan büyük bir tepe oluğunu belirterek, evlerin kiler gibi yer altı alanları ile birlikte inşa edildiğini belirtti. Bu yerlerin daha sonra şarap mahzenlerine ve hatta mağara tipi banyo alanlarına dönüştürüldüğünü de aktardı.

- Reklam -

Koronavirüs İngiltere Tünel

Neticede Jake Brown belki evinin içinde aradığı yeniliği henüz yakalayamadı. Bununla birlikte artık yıllardır saklı kalmış bir tünele sahip. Bu da Brown’ın karantina günlerindeki can sıkıntısını büyük ölçüde gidermiş olmalı.

İngiltere Karantina Koronavirüs

Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* F*ck Kelimesinin Tarihteki İlk Kaydı Yine Bir Salgın Dönemine Ait

Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar 2

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar 2 Çekimleri Karantinada Devam Edebilir

Frida Kahlo liste

Frida Kahlo Hakkında Sanat Dolu 17 Gerçek