in ,

Peru’da Yemek Kuryesinin Çantasından 600 Yıllık Mumya Çıktı: ‘Manevi Kız Arkadaşım’ Dedi

Peru’da güvenlik güçleri, eski bir yemek dağıtım kuryesinin çantasında 600 ila 800 yaşları arasında bir mumya buldu.

Peru Mumya Kurye
- Reklam -
- Reklam -

Peru’da yeni keşfedilen mumya bulunduğu konumun sıra dışılığı nedeniyle tarihe geçti. Emniyet güçleri, eski bir kuryenin soğutucu çantasında 600 ila 800 yıllık geçmişe sahip olduğu düşünülen bir mumya buldu.

Mumya, adamın bir zamanlar insanların evlerine yiyecek götürmek için kullandığı soğutuculu çantanın içinde yer alıyordu.

Perulu bir hükümet yetkilisi geçen günlerde AFP’ye verdiği demeçte 26 yaşındaki Julio Cesar Bermejo adlı adamın soruşturma devam ederken gözaltında kalacağını ifade etti.

- Reklam -

Bermejo ise yerel medyaya yaptığı açıklamalarda “Juanita” adını verdiği mumyanın “manevi kız arkadaşı gibi” olduğunu söyledi. Bermejo mumya için, “Evde, odamda, benimle yatıyor. Onunla ilgileniyorum,” ifadelerini kullandı.

Perulu Kurye Mumya

Kültür Bakanlığı Mumya Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Kültür Bakanlığı’na göre Hispanik dönem öncesinden kaldığı belirtilen mumya, Lima kentinin yaklaşık 1.300 kilometre güneydoğusundaki Peru And Dağları’ndaki Puno bölgesinin doğusuna aitti. Bakanlık, Julio Cesar Bermejo’nun açıklamalarının aksine mumyanın kadın değil muhtemelen “yetişkin bir erkek birey” olduğunu da belirtti.

Bakanlıktan bir uzman, “Bu Juanita değil, Juan,” diyerek mumyanın en az 45 yaşında bir erkek olduğunu da sözlerine ekledi.

Mumyalanan kişinin vücudu cenin pozisyonundayken bandajlarla sarılmıştı.

Peru Kurye Mumya

Polis, kalıntıları cumartesi günü Puno şehrinde bir parkta devriye gezerken arkadaşlarıyla zaman geçiren Bermejo’nun çantasında buldu. Bermujo, mumyayı satmaya çalıştığını reddetti ve kalıntıları taşıdığını çünkü “arkadaşlarına onu göstermek istediğini” belirtti.

- Reklam -

Kültür Bakanlığı, “Bu mirası korumak ve korumak amacıyla mumya kalıntılarına el koyduklarını,” söyledi.

Peru arkeolojik alanlar ve eserler açısından zengin bir coğrafyaya sahip. En çok ziyaret edilen turistik yeri ise 15. yüzyılda Cusco yakınlarında inşa edilen Machu Picchu’daki İnka Kalesi.

Mumya Peru

Daha önce Amerikalı bir kadının 35 dolara mağazadan aldığı bir heykelin Antik Roma’dan kalma bir büst olduğu ortaya çıkmıştı.

Peru ve bu antik mumya hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Bizleri Google News üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Science Alert

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Depremzede Sahaflar Destek Kampanyasi

Depremden Etkilenen Sahaflar için Destek Kampanyası Başlatıldı

The Marvelous Mrs. Maisel 5. Sezon Yayın Tarihi ve Tanıtımı

“The Marvelous Mrs. Maisel” Finalinden İlk Fragman: Yayın Tarihi Belli Oldu