in

Polonya’da ‘Kadın Vampir’ İskeleti Bulundu: Mezardan Çıkmaması için Boğazına Orak Yerleştirilmiş

Polonya bir kez daha vampir mezarlarıyla gündeme geldi. Orta Avrupa ülkesinde mezardan çıkmaması için çeşitli engeller yerleştirilmiş bir kadının iskeleti bulundu.

polonya kadın vampir iskelet mezar
- Reklam -

Polonya toprakları vampir mezarları açısından bereketli bir dönemi gerisinde bırakıyor. Polonya’nın güneydoğusundaki Subcarpathian Voyvodalığı’nda bulunan Pień adlı köyde kadın vampir iskeleti bulundu.

Polonya, daha önce de yüzlerce vampir mezarının gün yüzüne çıkartılmasıyla gündeme gelmişti. Andrzej Sapkowski (The Witcher) gibi fantastik edebiyatın en önemli temsilcilerini de yetiştiren Polonya’da, 17. yüzyıldan kalma yeni bir vampir mezarı keşfedildi.

Arkeologlar, Polonya’nın Pień köyünde 400 yıllık kadın bir vampirin kalıntılarını ortaya çıkartmayı başardı.

- Reklam -

Profesör Dariusz Poliński ve Nicolaus Copernicus Üniversitesi’nden bir grup araştırma ekibi, boğazı orakla yere çivilenmiş bir kadın iskeleti bulduklarını açıkladı. Dönemin popüler tarım araçlarından orak, 1600’lerde batıl inançlı Polonyalılar tarafından, vampir olduğu düşünülen ölülerin ’geri dönmemeleri’ için kullanılırdı.

polonya kadın vampir mezar

Polonya Topraklarında Keşfedilen Vampir Mezarı için Bazı Önlemler Alınmıştı

Poliński Daily Mail’a verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Orak düz bir şekilde yatırılmadı. Tam aksine boyuna yerleştirildi ki, ölen kişi yerinden kalkmaya çalışsaydı… başı kesilecek ya da yaralanacaktı.”

Profesör ayrıca, ölü kadının ayak parmağına bir asma kilidin de takılı olduğunu kaydetti. Bu, ölünün zamanında bir vampir olarak kabul edildiği teorisini daha da güçlendirdi.

Poliński, mezara yerleştirilen kilidin defin işlemi sırasında “geri dönmenin imkansızlığını” sembolize etmek için kullanıldığını öne sürdü.

- Reklam -

Araştırmacılar, ölen kişinin yaşını açıklamadı. Ancak cesedin kafatasında bulunan ipek başlığın, kadının yüksek sosyal statüye sahip olduğunu gösterdiğini ifade ettiler.

Smithsonian dergisinin aktardığına göre Doğu Avrupa’daki halklar ilk olarak 11. yüzyılda vampirlerden korkmaya başladı. Bu insanlar, “ölen bazı kişilerin yaşayanların kanını emmek için bir tür canavar olarak mezardan çıkmanın yollarını bulacağına” inanıyorlardı.

polonya kadın vampir mezar iskelet

Science Alert’in bildirdiğine göre ise 17. yüzyıla gelindiğinde, “bildirilen bir vampir salgını vardı ve Polonya genelinde olağan dışı defin uygulamaları giderek yaygınlaşmıştı”.

Kadın vampirin mezarını bulan Poliński, insanların kimi nasıl “vampir” olarak sınıflandırdıkları konusunda hâlâ bilimsel bir fikir birliğine varılmadığını, ancak genellikle kıtanın çeşitli yerlerinde şiddetli infazların gerçekleştiğini kaydetti.

Siz bu vampir mezarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Destroy All Humans! 2 - Reprobed incelemesi

Destroy All Humans! 2 – Reprobed İncelemesi: Stereotip Mizahıyla Soğuk Savaş

Lars von Trier Yönetmenliğe Ara Verdi

Parkinson Teşhisi Konan Lars von Trier Yönetmenliğe Ara Verdiğini Açıkladı