in

Satılık Dinozor, Sahibinden: Dünyanın En Büyük T-Rex İskeleti Satışa Çıktı

Satılık dinozor, üstelik bir T-Rex! Dünyanın en büyük ve eksiksiz Tyrannosaurus rex iskeleti satışa çıktı. İskeletin tahmini değeri 6 – 8 milyon dolar arasında!

Stan T-Rex İskeleti Satılık
- Reklam -
- Reklam -

Bütüne en yakın Tyrannosaurus rex iskeletlerinden birisi satılığa çıkartıldı. 67 milyon yıl önce yaşamış T-Rex STAN şu anda satılık! 6 Ekim’deki açık artırmaya kadar iskelet Christie’s Rockefeller Center’da ziyarete açık olacak. Tahmin edilen satış fiyatının ise 6 ila 8 milyon dolar arası olması bekleniyor.

STAN son 20 yıldır Güney Dakota’daki Black Hills Enstitüsü’nde inceleniyordu, üzerine onlarca makale hazırlandı. 2.5 metre uzunluğunda, enine kuyruğu dahil 15 metre olan STAN 188 kemikle en büyük ve bütüne en yakın T-Rex iskeletlerinden birisi durumunda.

Kemiklerinin ilk parçaları Montana, Kuzey ve Güney Dakota ve Wyoming’i içine alan Hell Creek Formation’da 1987’de bulunan iskelete keşfi yapan amatör paleontolog Stan Sacrison’un adı verilmişti.

- Reklam -

İlk olarak Triceratops zannedilen kemikler 1992’ye kadar kazılmadı. Sonrasında alanı ziyaret eden paleontologlar tarafından gerçek anlaşıldı. 30 bin saatten daha uzun süren çalışmalarla iskelet ortaya çıkartıldı ve restore edildi. Araştırmalar sonucunda STAN’in yaşarken boynunun kırıldığı ve sonrasında omurgasının bazı parçalarının yanlış kaynadığı fark edildi. Ayrıca kafatasında bazı çatlaklar vardı ve bir kaburgası da kırıktı. Bu hasarların diğer T-Rex’lerle yaptığı kavgalar sonucunda olduğu düşünülüyor.

Stan T-Rex İskeleti Satılık

STAN’ın hayattayken 7-8 ton ağırlığında olduğu düşünülüyor. Bu ağırlık günümüzde yaşayan en ağır canlı olan Afrika filinin neredeyse iki katı. T-Rex’in en uzun dişi ise 27 santimetre kadardı.

T-Rex STAN 24 Saat Görüşe Açık Olacak

Christie’s’in bilimsel eşyalar ve doğa tarihinden sorumlu yetkilisi James Hyslop STAN’ı sergilemenin bir onur olduğunu söylüyor:

- Reklam -

STAN gibi ikonik ve önemli bir T-Rex’i açık artırmaya çıkana kadar sergilenirken nöbetini beklemeye layık görülmek büyük bir onur. Bu özel sergi, meraklılarına ve binamızın yakınlarından geçen herkese STAN’ı görüp inceleme imkânı tanıyacak. Bu özel tecrübeyi sosyal mesafe şartlarına uygun olarak yaşatacağız.”

Hyslop’un da belirttiği üzere STAN’ı izlemek için Christie’s Rockefeller Center’a özel olarak gitmeye gerek yok. STAN, Manhattan şehir merkezinde Times Square’in iki blok aşağısında 5. Cadde’de bulunan müzayede salonunun tamamı cam olan bir bölgesine yerleştirilerek sokaktan geçen herkesin görüşüne açık olacak.

Stan T-Rex İskeleti Satılık

Peki siz böyle bir dinozor iskeletinin satışa çıkması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Memeliler, Dinozorlar ile Besleniyordu

Kaynak: CNN

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Evimde böyle bişey olsun isterdim ama çok daha az maliyetle üretilebilecek bir şey 6-8 milyon dolar etmez bence. 3D yazıcıyla daha ucuz :sunglasses:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Terry Goodkind Doğruluk Kılıcı

Doğruluk Kılıcı Serisi’nin Yazarı Terry Goodkind Aramızdan Ayrıldı

Lady Gaga, X-Men Filmi Emma Frost

Lady Gaga, X-Men Filminde Emma Frost’u Canlandırabilir