in

Sivas’ta Olası Yer Altı Şehrine İnen Gizemli Bir Tünel Bulundu

Sivas’ın Gürün ilçesinin Mağara adlı köyünde, bir yer altı şehrine indiği tahmin edilen gizemli bir tünel keşfedildi.

Sivas Gizemli Yer Altı Şehri Tünel
- Reklam -
- Reklam -

Gizemli yer altı şehirleri, sonu gelmeyen tüneller, bucaksız mağaralar her zaman ilgi çekici olmuştur. Bir yer altı şehrine indiği tahmin edilen gizemli bir tünel de Sivas’ın Gürün ilçesindeki bir tepede keşfedildi.

Sivas ilimizin en güney kesiminde bulunan Gürün ilçesine bağlı Mağara adlı köyde, bir tepenin zirvesinde yer altı şehrine açıldığı tahmin edilen gizemli bir tünel keşfedildi.

Şehrin merkezine toplamda 94 kilometre mesafede bulunan Mağara köyünde yer alan, rakımı yaklaşık 2 bin olan bir tepenin zirvesinde tünel ile karşılaşıldı. Adını da sınırları içinde pek çok mağara barındırmasından alan Mağara köyünde, genel görüş bulunan tünelin bir yer altı şehrine açıldığı yönünde. Tünelin ne zaman yapılmış olabileceğine dair ise elimizde bir bilgi yok. Köy halkı da tüm bunların araştırılmasını yetkililerden talep ediyor.

- Reklam -

Sivas Gizemli Yer Altı Şehri Tünel

Bölge halkından Feramuz Yıldırım, söylentilerin tünelin bir yer altı şehrine indiğinin altını çiziyor ve şu açıklamayı yapıyor:
“Mağara köyünde tahmini iki bin rakımlı tepede bulunan 80 basamaktan oluşan bir mağaradayız. Mağara hakkında bir bilgimiz yok ama söylentiye göre yeraltı şehriymiş burası. İnsanlar elleriyle oyarak yapmış gibi duruyor. Mağaranın içerisinde merdiven şeklinde basamaklar var.”

Köy Halkı Tünelin Bir Yer Altı Şehrine İndiğini Düşünüyor

Feramuz Yıldırım, bölgenin görevliler tarafından dikkatle incelenmesi gerektiğini belirtiyor ve ekliyor:
“Gördüğünüz mağara 80 basamaktan oluşuyor, 100 metre aşağıya kadar iniyor. Bazı arkadaşlar bu mağarayla uğraşmış. Vatandaşlar buranın altında yer altı şehri olduğunu söylüyorlar. Buranın bilim adamları arkeologlar tarafından araştırılmasını rica ederiz. Merdivenler tam olarak belli, güzel bir görüntüsü var. 80 merdiven sayılmış. Burası elle yapılmış. Burayı mağara köylüleri bulmuş. Buranın altını ben de merak ediyorum. İlk gördüğümde ben de şaşırdım.”
Sivas Gizemli Yer Altı Şehri Tünel

Mağara köyü halkı tarafından keşfedilen bu tünelin, gerçekten bir yer altı şehrine inip inmediği henüz kesinleşmiş değil. Bölgede ne gibi resmi incelemelerin yapılacağını ise zaman gösterecek.

- Reklam -

Yer Altı Şehri Sivas

Siz ne dersiniz? Paylaşılan fotoğraflardan yola çıkarak yapabileceğiniz tahminler var mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Forrest Fenn’in İpuçlarını Şiire Sakladığı Hazine Bulundu: Değeri 1 Milyon Dolardan Fazla

Kaynak: IHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spike Lee, Woody Allen

Spike Lee, Woody Allen Yorumu İçin Özür Diledi

hannibal 4. sezon netflix nbc

Hannibal 4. Sezon Netflix ile Geri Dönebilir