in ,

Tarsus’ta Efsanelere Konu Olan ‘Gizemli Kazı’nın Yapıldığı Evde Yangın Çıktı

Tarsus’taki gizemli kazı haberleriyle gündeme gelen evde yangın çıktı. Efsanelere konu olan kazı çalışmaları, MİT ve Özel Harekat polisleri gözetiminde gerçekleştirilmişti.

tarsus'taki gizemli kazı yangın
- Reklam -
- Reklam -

Tarsus’taki gizemli kazı haberleriyle uzun süre Türkiye gündemine oturan evde kaynağı henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. 5 yıl önceki kazı çalışmaları sırasında Mit ve Özel Harekat polisleri de süreci yakından takip etmişti. Yerel halk ise, “Kral Dakyanus’un hazinesinin bulunduğunu,” öne sürmüş ve tüm bu gizliliği çeşitli efsanelere bağlamıştı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan 82 Evler Mahallesi’nde, yaklaşık 1 yıl süren gizemli bir kazı çalışması gerçekleştirilmişti. 3 Kasım 2017’de ani bir kararla noktalanan çalışmalar sırasında bölge halkı da pek çok söylenceyi ortaya koymuştu.

İşte bu kazı çalışmalarının adresi olan binada bir yangın meydana geldi. İki katlı binanın ikinci katında henüz kaynağı tespit edilememiş bir yangın çıktı.

- Reklam -

Vatandaşların ihbarı sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Dumandan etkilendikleri belirlenen E.A. (50) ve kızı M.A. (25), 112 Acil Servis ekipleri tarafından kontrol amaçlı Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangının söndürülmesinin ardından evde hasar oluştuğu tespit edildi.

Tarsus’taki Gizemli Kazı Efsanelere Konu Olmuştu

Kazının yapıldığı dönemde sürdürülen gizlilik ve kamuoyunun yeterince bilgilendirilmemesi, yerel söylencelerin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Şehirde “Kral Dakyanus’un hazinesi bulundu”, “Hz. Musa’nın 2600 yıldır kayıp sandukası aranıyor”, “Yeraltı şehrine ulaşıldı”, “Tonlarca altın çıktı” gibi efsaneler kol gezmeye başlamış; tüm bu iddiaları katmerlendirecek şekilde milletvekilleri dahi kazı alanına alınmamıştı.

tarsus'taki gizemli kazı yangın

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden Mersin İl Kültür Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, kazıya ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunun incelendiği belirtilmiş ve kazıda elde edilenlerle ilgili şu ifadeler yer almıştı:

- Reklam -

“Söz konusu raporda, anılan alanda gerçekleştirilen kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmamış olması nedeniyle kazı çalışmalarının sonlandırılması kanaatine varıldığı belirtilerek, alanda açılan 3 kazı çukurunun can ve mal güvenliği açısından kapatılması talep edilmektedir.

“Bu kapsamda bahse konu kazı çukurlarının yürürlükteki mevzuat hükümleri kapsamında gerekli güvenlik tedbirleri alınması kaydıyla iliniz, Tarsus Müze Müdürlüğü’nce kapatılması ve sonucunda bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim…”

Siz yaşanan bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Minecraft filmi Jason Momoa

Minecraft’ın Live-Action Filminin Başrolünde Jason Momoa Yer Alacak

Ne Eğlenceli Çağ - Kiley Reid

Kiley Reid’in Booker Adayı Romanı “Ne Eğlenceli Çağ” Okurla Buluşuyor