in ,

Assassin’s Creed, Notre-Dame’ın Yeniden İnşa Edilmesini Sağlayabilir

Restorasyon sırasında çıkan yangında büyük hasar alan Notre-Dame Katedrali, Assassin’s Creed oyunu sayesinde yeniden inşa edilebilir.

Assassin's Creed, Notre-Dame
- Reklam -
- Reklam -

Pazartesi günü Notre-Dame Katedrali’nde çıkan yangın Paris’in en eski binalarından biri olan yapıyı neredeyse yok ediyordu. Katedral el değmemiş iki ana kulesiyle şu anda güvende olsa da asıl ve en önemli kısmı yıkıldı. Bu da şehrin hem Hristiyanlık hem de insanlık tarihi için çok büyük bir yeri olan bu ikonik simgeyi onarması gerektiği anlamına geliyor.

Olaya dünyanın farklı yerlerinden tepkiler gelmiş ve herkes Paris’teki katedralin sadece Fransızların değil, insanlığın ortak mirası olduğunu ve üzgün olduklarını dile getirmişlerdi. Fakat gotik mimarinin önemli eserlerinden biri olan Notre-Dame, kendi türünün eşsiz bir örneği olduğu için muhtemelen asla birebir inşa edilemeyecek. Bundan yüzlerce yıl önce Fransızlar yapıyı restore ettiklerinde de tamamıyla aslına uygun yapamamışlardı.

notre dame 1

- Reklam -

Bu karamsar paragrafın ardından sürpriz dolu bir potansiyel yardımın doğduğundan da bahsedelim. Assassin’s Creed: Unity, Fransız İhtilali döneminde Paris’te geçiyordu. Ubisoft’un tasarımcısı Caroline Miousse oyunda gerçekçi bir görüntü yaratabilmek için katedralin üzerinde iki yıl boyunca çalışmıştı. Kendisi de o günleri şu cümlesiyle anlatıyor:

“Her ne kadar oyunda başka şeylerle de uğraştıysam da, zamanımın yüzde seksenini Notre-Dame üzerinde harcamıştım.”

- Reklam -

Her Assassin’s Creed oyununda olduğu gibi bu oyunda da şehrin gerçeğine uygun şekilde tasvir edilmesine fazlasıyla önem verilmişti. Miousse, her parçanın kusursuz olduğundan emin olmak için yüzlerce fotoğrafla uğraşmış ve mimarinin tamamıyla doğru aktarabilmesi için kalabalık bir doku sanatçısı grubuyla çalışmıştı.

Assassins Creed Unity notre dame

Henüz Fransa hükûmetinden ya da Paris belediye başkanlığından herhangi bir cevap gelmiş değil. Fakat insanlık tarihinin 850 yıllık mirasının en uygun şekilde tekrar inşa edilmesi konuşuluyorsa, her türlü yardıma kulak verilmesi kanaatindeyim. Siz ne dersiniz, Fransızlar bu yardımı kabul eder mi?

YouTube video

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Umarım bu yardımı kabul ederler. Zaten aşağı yukarı birebir kopyasıydı. Bu muazzam katedral tekrar inşa edilir inşallah. Gerçi, “Amen” mi demeliydim ?:smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yuzuklerin efendisi tv ust

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekimleri Başlıyor

uyuyan guzeller ust

Owen ve Stephen King’in Uyuyan Güzeller Romanı Dizi Oluyor