in ,

Bandrol Krizinden Sonra Sel Yayıncılık’tan Ayrılan Yazarlar

Sel Yayıncılık’ın edebiyat dünyasını sarsan bandrol krizi sonrası, yayınevinden bazı yazarlar olaya sessiz kalamadı ve Sel’den ayrıldıklarını açıkladı.

sel yayıncilik
- Reklam -
- Reklam -

Sel Yayıncılık’ın korsan bandrollerle yazar ve çevirmenlerini mağdur ettiği iddiası, bir süredir edebiyat dünyamızı çalkalıyordu. Şurada detaylarıyla verdiğimiz haberin ardından önce Çevbir, ardından da yayınevi birer açıklama paylaşmıştı. Ancak yayınevinin özrü pek de yeterli olmuş gibi görünmüyor. Zira yerli edebiyatımızın pek çok kıymetli yazarı ve hatta yeni isimler, yayıneviyle ilişiğini kestiğini duyurdular.

Ferit Edgü’nün geçtiğimiz sene tüm eserleriyle Alfa Kitap’ta geçtiğini biliyorduk. Sel’den Ayrılanlar kafilesi süratle genişlemeye devam ediyor.

Melisa Kesmez

Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz, Bazen Bahar ve Nohut Oda gibi kitapları ve kimi çevirileriyle Sel Yayıncılık’ta önemli bir yer edinen Kesmez; ayrılık mesajını işte böyle paylaştı.

Mehtap Ceyran

Mehtap Ceyran, ilk romanı Mevsim Yas ile bizlerle olmuştu. Henüz taze sayılabilecek eser, kısa sürede 6. baskıya kadar ulaşmış ve okur tarafından bağırlara basılmıştı.

Deniz Gezgin

Deniz Gezgin yayınevinin eski yazarlarından. Yerkuşağı, Ahraz, Hayvan Mitosları, Su Mitosları ve Bitki Mitosları ile Sel Yayıncılık külliyatında önemli bir yere sahip.

Ayşen Işık

Kör Dövüşü adlı öykü kitabıyla Sel Yayıncılık’a katılan Ayşen Işık da kitabıyla pek çok övgüyü göğüslemişti.

Birgül Özcan

Ev Anası adlı eseriyle Sel’deki yerini alan Özcan da, yayınevinden ayrılanlar arasında.

İlay Bilgili

Yayınevinden ayrılanlar içinde, halihazırda eseri yayımlanmış değil, henüz kabul görmüş ancak basılma şansına erişememiş bir isim de var: İlay Bilgili.

M. Özgür Mutlu

İlk kitabıyla Yaşar Nabi Nayır  Ödülü’nü alan M. Özgür Mutlu, yayımlanan son eseri Dünyanın Çivisi ile Sel Yayıncılık’a geçmişti.

Ekin Metin Sozüpek

Tamanlanamayan adlı şiir kitabıyla karşımıza çıkan şair Sozüpek de yayınevinden ayrılanlar arasında.

Prof. Dr. İsmail Gezgin

Kurgu dışı pek çok eseriyle karşımıza çıkan Prof. Dr. İsmail Gezgin de yayınevinden ayrıldığını duyurdu. Yazar, arkeolog ve akademisyen Gezgin’in Sanatın Mitolojisi, Fallusun Arkeolojisi, Masalların Şifresi kitapları, karşımıza Sel Yayıncılık bünyesinde çıkmıştı.

Queer Düş’ün

Bağımsız yazarlar bir yana, Queer Düş’ün Dizisi’nin ekibi de yayınevinden ayrıldıklarını duyurdu.

Şimdilik Sel Yayıncılık’tan ayrıldığını kamuoyu ile paylaşan isimler bu şekilde. İşler nereye gider, yayınevi kendisini aklamayı başarabilir mi bilinmez. Ancak bu skandalın etkilerini edebiyatımızda uzun bir dönem daha yaşayacak gibi görünüyoruz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Sel ne derse desin, yıkılan güveni onarması çok zor olacak.

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Yanarım Steinbeck ve Galeano ya yanarım

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin Masalları

Asırlık Kitap “Çin Masalları” Türkçeye Kazandırıldı

Salt of the Earth inceleme

Salt of the Earth: Bir Fısıltıdır Toprak