in ,

Barbar Conan Dizisi Yolda

Kimmeryalı Conan bu kez de televizyon ekranlarını sandallı ayağının altında çiğnemeye geliyor. Hem de Game of Thrones’un ödüllü yönetmeni eşliğinde!

Barbar Conan Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Robert E. Howard‘ın Weird Tales dergisi için yarattığı, şahin gözlü, çelik bilekli, amansız barbarımız Kimmeryalı Conan‘ı tanımayanınız, duymayanınız yoktur herhâlde. İlk olarak kısa hikâyelerle okurlarının karşısına çıkan ve “Kılıç ve Büyü” türünün en önemli karakterlerinden biri olan Conan, asıl patlamasını Marvel Comics‘in hem yurt dışında hem de ülkemizde muazzam bir ilgiyle karşılanan çizgi romanıyla gerçekleştirmişti. Ardından Arnold Schwarzenegger tarafından canlandırıldığı ünlü sinema filmleri gelmişti elbette. Ama ondan sonra eski popülaritesine bir daha asla tam olarak yakalayamadı Conan. Jason Momoa’nın oynadığı 2011 yapımı Conan the Barbarian filmiyse beklentilerimizi karşılamaktan çok uzaktı.

Ama şimdi önümüzde çok heyecan verici bir proje var! Deadline‘da yer alan özel habere göre Amazon kanalı yepyeni bir Conan dizisi için kolları sıvamış durumda. Üstelik yapım ekibinde müthiş isimler bulunuyor. Bunlardan ilki Game of Thrones dizisinin ünlü yönetmeni Miguel Sapochnik. Kendisini isim olarak tanımıyorsanız bile altıncı sezondaki “Piçlerin Savaşı” (Battle of the Bastards) adlı unutulmaz bölümün onun eseri olduğunu söylememiz yeterli olur sanırım. Ki bu bölüm ona bir Emmy Ödülü de kazandırmıştı. Sapochnik ayrıca Altered Carbon, Under the Dome, Fringe, House M.D. ve Spartacus gibi dizilerde çektiği bölümlerle de tanınıyor.

Sapochnik’e Colony dizisinin yaratıcısı Ryan Condal ile Fargo ve Damızlık Kızın Öyküsü‘nün prodüktörü Warren Littlefield eşlik edecek. Sapochnik ile Condal’ın tam bir Conan hayranı olduğu ve Robert E. Howard’ın öykülerini takıntı derecesinde sevdikleri belirtilmiş haberde. Asıl dikkat çekici ve heyecan verici olan detaysa şu:

- Reklam -

Condal tarafından yazılan Conan dizisinin senaryosu karakterin hikâyesini ebedi kökenlerine dönerek anlatacak. Kabilesinin topraklarından kovulan Conan içinde bulunduğu gizemli ve hain dünyayı dolaşacak ve ona akılsız bir vahşi muamelesi yapan bu yerde kendisine bir amaç arayacak.

Hem Condal hem de Sapochnik çok uzun bir zamandan beri Conan hayranı olduklarını, amaçlarının Howard’ın edebi eserlerine geri dönmek olduğunu ve Kimmeryalı Conan’ın ruhuna sadık bir dizi yaratmak olduğunu belirtmişler.

- Reklam -

Bu arada Amazon’un dizi film sektöründe gerçekleştirdiği atak da tam hızıyla sürüyor elbette. Kene ve Yüksek Şatodaki Adam gibi başarılı yapımların ardından yakın zamanda Game of Thrones‘dan doğacak boşluğu kapatmak için Yüzüklerin Efendisi dizisi için kolları sıvamışlardı hatırlayacağınız gibi. Şimdi de hedeflerinde (bence) daha isabetli bir karar olan Conan var. Bakalım ileride bizleri başka ne gibi projeler bekleyecek?

Beklerken Conan açlığınızı gidermek isterseniz Robert E. Howard’ın yazdığı ilk Conan hikâyesi olan “Kılıçtaki Anka” çevirisini buradan okuyabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    İçim rahat. Çünkü Hercules: The Legendary Journeys ve Xena: Warrior Princess tarzı dizilerin popüler olduğu bir dönemde değiliz. O dizilerin tarzı ve yayınlandıkları dönemlerdeki başarıları sebebiyle tarzları kopyalanmaya çalışıldı. Nasıl derler, “Demek ki bu tür işler, böyle çekilir.” fikri oluştu. Kanımca, tek sezon sürmüş Conan dizisi, bu mantığın ürünüdür.

    Yeni Conan’ın günümüz örneklerine göre ve o örnek yapımlar içerisinde çalışmış isimler tarafınca yapılması mutluluk verici.

  2. Avatar for rann rann dedi ki:

    Gözyaşlarımı tutamiyorum şu an!
    Kendimi bildim bileli hep en sevdiğim çizgi roman kahramanı olan, yıllar boyunca seriye ait ne kadar doküman, kitap, çizgi roman varsa topladığım; barbarligi ile yozlaşmış şehir düzeninde, inanmadığı değerleri dayatmaya çalışanlara bileğinin gücüyle karşı koyan, kendi adaletini kendi yasatan, inançlarından hiç bir zaman sapmayan çok aykırı bir karakter.
    Umarim astığı astik, kestiği kestik, elinde kılıcı canavarlarla, garip makyajli kötü adamlarla savaşan bir kas yığını izlemeyizde, işin felsefesine inerek özünü yansıtan bir karakter görürüz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Emily King yuzuncu kralice roportaj

“Yüzüncü Kraliçe”nin Yazarı Emily R. King ile Röportaj

kucuk tanrilar ust

DiskDünya Serisi “Küçük Tanrılar” ile Devam Ediyor