in

1.000 Yıl Yaşayacak Birileri Muhtemelen Aramızda: Bilim İnsanı Açıkladı!

İnsanların bin yaşına kadar yaşaması mümkün mü? Bilim insanı Dr. Aubrey De Grey’e göre bu kişi zaten şu an aramızda bulunuyor.

yasli insan ust
- Reklam -
- Reklam -

İnsanlar binlerce yıl yaşayabilir mi? Uzun süredir merak edilen bir soru bu. Ölümsüzlük arayışının milattan öncesine kadar dayanan tarihi geçmişi var. Teknolojinin gelişmesi ve imkanların artmasıyla birlikte bilim insanları yaşlılığın sebepleri konusunda daha fazla araştırma yapmaya ve yaşlılık genini ortadan kaldırmak için çalışmaya başladılar. Ancak SENS Araştırma Vakfı’nda baş araştırmacı olarak çalışan Britanyalı bilim insanı Dr. Aubrey De Grey’e göre bin yaşını görecek insan halihazırda şu an yaşıyor olabilir.

Express.co.uk sitesine konuşan Dr. De Grey, şu ana kadar yaptıkları araştırmalarla son 15 yılda büyük aşama kaydettiklerini söyledi. Vücut hücrelerinin normalde aldığı hasarı önemli ölçüde çözdüklerini belirtti.

Dr. De Grey, onarılması gereken birçok farklı hasar türünün olduğunu ve bu nedenle geliştirilmesi gereken birçok farklı tedavinin gerektiğini vurguladı. Bu tedavilerden bazılarının şu an klinik aşamasında olduğunu ve birçoğunun da bir ya da iki yıl içinde klinik denemeler için hazır hale geleceğini sözlerine ekledi.

- Reklam -
Dr. Aubrey De Grey
Dr. Aubrey De Grey

“1.000 Yıl Yaşayacak İnsan Zaten Hayatta”

Röportajda kendisine insanların bin yıl boyunca yaşayıp yaşayamayacakları sorulunca da şu şekilde cevap verdi:

“Muhtemelen zaten hayatta. Bu konuda olasılıkları göz önüne almak çok önemli. Bunun erken aşamadaki bir araştırma konusu olduğunu hepimizce biliniyor. O yüzden herhangi bir zaman aralığı tahmini son derece spekülatif. Bin yıllık zaman aralığı son derece tutucu bir tahmin olur.”

Ayrıca De Grey’e göre daha uzun yaşam sürelerine önümüzdeki 20 yıl içerisinde kavuşacağız. Pek tabii uzun yaşam, zaten global anlamda pek de iyi bir ekonomiye ve yeterli kaynağa sahip olmayan dünyamızda daha fazla ayrımın ortaya çıkacağı anlamına da geliyor. Bilim insanı bu konuda da gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiğini belirtti.

yasli insanlar

- Reklam -

“Bu geçişin çalkantılı olmasını engellemek için ekonominin büyük ölçüde yeniden yapılandırılması gerekiyor ve politikacılar bunu fark etmeye başladı. Ancak politikacılar uzun yaşam konusunda uzun süredir kafalarını kuma gömüyorlar.”

Aynı isim daha önce de benzer açıklamalar yapmış ve yaşlılığı bir hastalık olarak görerek, bunun çözmemiz gereken bir hastalık türü olduğunu ifade etmişti.

Peki ya siz uzun yaşam konusunda yapılan araştırmalara ne diyorsunuz? Sizce insan ömrünün uzaması doğa ve dünya adına mantıklı bir karar mı? Ortalama insan ömrünün bin yıl kadar uzadığını düşünürsek ne gibi sonuçları olabilir? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da belirtebilirsiniz.

Kaynak: Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Kesin Asgardlılar aramızda yaşıyor :joy:

  2. Avatar for alihandrowski alihandrowski dedi ki:

    Çok garip şeyler olabilir. Düşünsenize adam 50 yıl okula gidiyor. Her şeyi öğrenince kalkıyor kırsala, köye yerleşiyor. 100 sene orda organik tarım vs. manyak işler yapıyor bilgilerini kullanarak. Sonra baktı sıkılıyor, kalkıp başka bir yerde başka bir hayatı yaşamaya gidiyor, sonra başka hayata sonra başka hayata. Tabi bu insan için hayat çok acı da olabilir çünkü her sevdiğinin ölümünü görmek fazlasıyla üzücü olabilir. Ayrıca teknoloji sürekli geliştiği için her bilgisi her an çağ dışı kalabilir. Şu da var adam 1000 yıl yaşayacak ama beyin kapasitesi onu ne kadar idare edebilecek?

  3. Avatar for Ozcan_Bal Ozcan_Bal dedi ki:

    Eskiden insanlar uzun ömürlulermiş aslında onların genlerine dönebilsek neden uzun yaşamiyalimki

  4. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Şimdi nerede o insanlar?

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Eskiden insanın uzun ömürlü olduğu pek doğru değil, türümüzün ortalama ömrü 37-38 yıl . Türümüzün ömrü özellikle tarım toplumu sonrası uzamaya başladı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Stranger Things Karanlık Şehir Roman

Stranger Things Romanı “Karanlık Şehir” Raflarda

Roald Dahl - Anlaşıldı, Tamam

Roald Dahl Öyküleri “Anlaşıldı, Tamam” ile Devam Ediyor