in ,

Adıyaman’da 65 Milyon Yıllık Dev Salyangoz Fosili Bulundu

Adıyaman’daki bir evin duvarında, 65 milyon yıllık olduğu tahmin edilen dev bir salyangoz fosili kullanıldığı ortaya çıktı.

adiyaman salyangoz fosil
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemiz hem tarihi hem de arkeolojik olarak hayli şanslı bir coğrafyada. Haliyle en sıradan yapılar bile çok kıymetli kapılara açılabiliyor. Tarihi zenginliği ile gündemden düşmeyen Adıyaman’da da işte böyle bir kapı açıldı. Şehir yine ilginç bir olayla gündemde!

Gölbaşı ilçesinin Çelik köyünde bir evin duvarında 65 milyon yıllık dev bir salyangoz fosili bulundu.

Evde 12 yıldan beri duvar taşı olarak bulunan 49 santim uzunluğunda, 36 santim genişliğindeki dev salyangoz fosili, yetkililer tarafından duvardan sökülerek müzeye taşındı.

- Reklam -

Adıyaman Müzesi’nde sergilenmeye başlanan salyangoz fosilinin medyada haber olarak yer almasının ardından, Mehmet Çetiner isimli vatandaş, kendi evinin duvarında aynı şekilde bir taşın olduğuyla ilgili Adıyaman Müzesi’ne bilgi verdi. Müze yetkilileri, bu bilgi üzerine belirtilen eve giderek duvardaki salyangoz fosilini inceledi.

- Reklam -

adiyaman salyangoz fosil orta

Adıyaman Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Asur kaynaklarında ‘nehir kenarındaki kent’ olarak geçen Gölbaşı ilçesindeyiz. 15 gün önce Adıyaman Müzesi’nde sergilenen salyangoz fosiliyle ilgili medyadaki haberler üzerine Gölbaşı İlçesinde bulunan Mehmet Çetiner adlı şahıs bizi arayarak evinin temelinde Adıyaman Müzesindeki fosile benzer fosil olduğunu söyledi.

Biz bu ihbar üzerine Adıyaman’dan yola çıkarak Çelik köyüne geldik. Çelik köyündeki temele baktığımızda ise Adıyaman Müzesi’nde bulunan fosile benzer olduğunu gördük. Adıyaman Müzesi’ndeki fosille benzerliğinden dolayı 65 milyon yıllık olduğunu düşünmekteyiz.”
Ne dersiniz? Çevrenize biraz daha dikkatli bakmanın zamanı gelmedi mi?
Kaynak: İHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

japon oyku seckisi ust

Yirmi Japon Yazardan Yirmi Öykülük Seçki

bandrol skandali

Sel Yayıncılık’tan Korsan Bandrol Skandalı: Ferit Edgü’ye Büyük Ayıp