in

Akınsoft’un Konya’da Ürettiği Robot Giderek “İnsansı”laşıyor!

Akınsoft’un kurduğu AkınRobotics firmasının Konya’da ürettiği ve İnsansı Robot Projesi’nin bir parçası olan Akıncı-4’ten yeni gelişmeler var! Robot prototipine yeni bir yüz eklendi. Robotun mimik ve yürüme kabiliyeti de artırıldı.

AkınSoft
- Reklam -
- Reklam -

Yerli imkânlarla Konya’daki Akınsoft firmasınca kurulan “AkınRobotics” fabrikasından haberler var. Burada üretilen insansı robotlar artık tam manasıyla insansı bir yüze sahip olacak. Mimik ve yürüme kabiliyetleri de son gelişmelerle artırıldı.

İnternet de kullanan bu robot, tatma hariç 4 duyuyu kullanabilecek, yapay zekâ ile birlikte insanları tanıyıp cevap veriyor.

“AkınRobotics” fabrikasında tasarlanan ve yeni yüzüne kavuşan insansı robot, içindeki yüz motorlarıyla insan mimiklerini yapabiliyor. Ayrıca yürüme, yön değiştirme, basamak çıkma gibi hareketleri de gerçekleştirebiliyor. ‘Akıncı-4’ adı verilen bu robot, “Mini Ada” adlı diğer robotlarla da sembolik de olsa bir sohbet sürdürebiliyor.

- Reklam -

akinci 4 mini ada

- Reklam -

Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın’ın açıklamaları şöyle:

“İnsansı robotlarımız ‘Akıncı-4’ ile ‘Mini Ada’nın barındırdıkları yapay zekâ sayesinde birbirleri ile olan sohbetine tanıklık ediyoruz. ‘Akıncı-4′ sahip olduğu eklem yapısıyla başta yürüme faaliyeti olmak üzere insansı hareketleri çok rahat gerçekleştirebiliyor. Tatma hariç 4 duyuyu kullanabiliyor, interneti kullanabiliyor ve yapay zekâ sayesinde de insanları görüp tanıyabiliyor, onlara cevaplar verebiliyor’.’
İnsansı robot olarak tasarlanan Akıncı-4’te, kolay hareket edebilmesi için 41 eklem noktası var. 7 dile hâkim olan Akıncı-4, yapay zekâ ve görüntü işleme yazılımı ile sohbet edebiliyor, 3 boyutlu görebiliyor, insanları tanıyor, yaş ve cinsiyet analizi yapabiliyor. Derin öğrenme özelliğine sahip insansı robot, farklı sektörlerde de görev alacak şekilde programlanabiliyor.

akinci4

“Akıncı-4’ün Konuşması İçin Çalışıyoruz”

9 yıldır robotik sistemler üzerine çalışan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın sözlerine şöyle devam etti:
“Sahip olduğu esneklik sayesinde Akıncı-4, insan hareketlerini çok rahat bir şekilde yapabiliyor. İnsan anatomisine uygun yürüyebiliyor. Üzerindeki yazılımından donanımına kadar her şey tamamen yerli olarak kendi fabrikamızda üretildi. Yine üzerinde bulunan 100’ün üzerinde sensör sayesinde Akıncı-4, dışarıdan bilgi alıyor ve görüntüleme yapabiliyor. İnsan tanıma sistemi sayesinde de 3 milyonun üzerinde kişiyi tanıyarak hafızasına kaydediyor. Akıncı-4’ün yakın zamanda da koşması için elimizden geleni yapıyoruz.”
Siz bu gelişmeyi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* 2020’de Bir Asteroit Dünya’ya Çarpabilir, NASA İzlemede

Kaynak: Sputnik

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Uğraşıyorlar çabalıyorlar takdir ediyorum ama gereğinden fazla şişiriyorlar yaptıkları işi. Haber ile ilgili videoyu ekleyim. İnsan maskesi takınca mimik mi olmuş oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=1sZFHjBsdYo
  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Mass effect andromeda geldi aklıma :smile: sonradan güncelleme şart.
    450

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Her şey iyi hoş da bi acayip bakıyor arkadaş… Gözlerim bu acayip oldu.

  4. Avatar for zafer511 zafer511 dedi ki:

    Robotun üzerinde laptoptan sökülmüş anakartı görünce izleme hevesim kaçtı

  5. Avatar for Igor Igor dedi ki:

    AptWateryCirriped-small

    Boston Robotics

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Parti Mario Mendoza

Parti | Mario Mendoza

kore masallari ust

Kore Kültürüne Mistik Bir Yolculuk: Kore Masalları