in ,

Alkolik Maymun Dehşeti: 1 Kişiyi Öldürdü, 250 Kişiyi Yaraladı

Alkolik maymun Hindistan’da 1 kişiyi öldürdü, 250 kişiyi de yaraladı. Güçlükle kilit altına alınan hayvan bilim insanları tarafından inceleniyor.

alkolik maymun hindistan
- Reklam -
- Reklam -

Hindistan’da maymun dehşeti, tadında haberler artık iyice sıradanlaşmaya başladı. Ancak bu defa medyaya yansıyan olay oldukça dikkat çekici. Alkolik bir maymun, sahibinin ölümü sonrası yerel halka korku dolu anlar yaşattı. Ne yazık ki can kaybı da kaçınılmaz oldu.

Kaula adındaki bu maymun, sahibi tarafından alkol oranı en yüksek likörle besleniyordu. Sahibinin ölümü sonrası evlerindeki birikmiş alkolü tüketen Kaula, krize girerek sokaklara dehşet saçtı. 250 kişiyi ağır şekilde yaraladı, 1 kişinin ölümüne neden oldu. Maymun daha sonra zor da olsa yakalanarak kafese kapatıldı.

Kaula’nın sahibi Okültizm denilen bir inanca sahipti. Aslında bilimsel bir kökeni var gibi dursa da Oktülizm kısmen falcılık ve medyumluk türevi bir inanca dayanmakta. Zaten maymunun alkolle beslenme sebebi de muhtemelen bu inancı esas alıyordu. Kaula bir kafeste veya hayvanat bahçesinde yaşamıyordu; maymunun özgürce bahçede, ormanlık alanlarda büyütüldüğü düşünülüyor.

- Reklam -

alkolik maymun hindistan

Kaula sokaklarda kontrolsüz bir şekilde gezinmeye başladığında özellikle kız çocuklarını ve kadınları hedef aldı. Ancak saldırıları hiç de masum değildi. Pençeleriyle 250 kişiden onlarcasının yüzünü paramparça etti. Şu anda saldırdığı kişilerin çoğunun plastik cerrahi müdahaleye ihtiyacı bulunuyor. IANS’ın raporuna göre Kaula saldırdığı kişilerden bir tanesini de ne yazık ki yaşamını yitirdi.

Kaula Sadece Alkolle Değil, Aynı Zamanda Etle Beslenerek Büyütüldü

Altı yaşındaki maymun zorlukla yakalanarak bir kafese hapsedildi. Kanpur isimli hayvanat bahçesinde güvenlik önlemleriyle yaşamını esaret altında devam ettirecek olan Kaula hakkında bilim insanları araştırmalar yapmaya başladılar. Normalde Kaula’nın türündeki maymunlar sebze ve meyvelerle büyüyüp gelişmeliler. Ancak Kaula herhangi bir meyve veya sebzeyi yemeyi reddediyor. Bu durumdan şüphelenen araştırmacılar Kaula’ya et verdiklerinde ise hayvanın büyük bir iştahla yemeğini yediğini keşfettiler.

alkolik maymun hindistan

- Reklam -

Maymunun alkolün yanı sıra etle beslemesi çok daha öfkeli bir kişiliğe bürünmesine sebep olduğu tahmin ediliyor. Hayvanat bahçesine kapatıldığında aynı ortamdaki diğer maymunlara da saldıran Kaula bu yüzden ufacık bir kafeste hayatına devam etmek zorunda kalacak.

Hayvanseverler ise bu konuda oldukça sert tepkiler verdiler. Herkes bir hayvanın, insanın dahi yaşamasının imkânı olmayan şartlar altında yaşatılmasının vicdansızlığa en büyük kanıt olduğunu söylüyor.

Peki kurmaca eserleri aratmayan bu olay hakkında sizin görüşleriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Maymun Çetesi Hindistan’da Covid-19 Hastalarının Kan Örneklerini Çaldı

Kaynak: Daily Mail

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Bi de Cennet Mahallesinde Şükrü, Pembe’ye aşık oldu diye laf ediyorlardı.

  2. Avatar for yunusemre yunusemre dedi ki:

    daha kötüleride var :slight_smile:

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Görseldeki maymunu sokakta görsem ben de korkarım. Peaky blinders saçlı maymun mu olur.

  4. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Maymun belki Peaky Blinders hayranı ne biliyorsunuz?

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Haklısın, ön yargılı davrandım hayvan hakkında.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Yeni Studio Ghibli Filmi Aya to Majo

Studio Ghibli Filmi Aya to Majo İçin İlk Görseller Yayınlandı

Kızların Suskunluğu - Pat Barker

Kızların Suskunluğu: Pat Barker, İlyada Destanına Farklı Bir Bakış Açısı Getiriyor