in ,

Amazon, Koronavirüs Nedeniyle Kitap Satışı Yerine Tıbbi Ürünlere Öncelik Verecek

Yola kitap satışıyla başlayan ve dünyanın en büyük sanal mağazalarından birisi haline gelen Amazon, Koronavirüs nedeniyle satış önceliğini tıbbi malzemelere verecek.

Amazon Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan e-ticaret sitesi Amazon, ilk atılımını kitap sektöründe yapmıştı. Yıllar geçtikçe giderek palazlanan ve bir dünya devine dönüşen şirket şu sıralar Koronavirüs nedeniyle satış önceliğini sağlık ürünlerine vermiş durumda.

Koronavirüs bu yılı insanlar için hayli zor kılmaya devam ediyor. İki aydır önü alınamaz bir şekilde yayılan salgın nedeniyle birçok ülkede olağanüstü hal koşulları geçerli olmaya başladı. Bununla birlikte insanlar evlerinden çıkmazken daha çok internetten alışverişi tercih etmeyi uygun gördüler.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü salgını sonrası Amazon, geçen günlerde internet sitesinde bir duyuru yayınladı. Buna göre firma, satış önceliğini sağlık ürünleri ve evde kullanılabilecek her türlü malzemeye vereceğini açıkladı.

- Reklam -

Corona Virüsü yalnızca fiziksel dükkânları değil sanal mağaza zincirlerinin de alışkanlıklarını bozdu. Kimileri internetten aldıkları ürünlere şüpheyle yaklaşırken ciddi bir kesim de evden çıkmak yerine elektronik alışverişi uygun gördü.

medikal

Dışarı çıkmaktansa maske, dezenfektan gibi ürünleri Amazon gibi alışveriş sitelerinden satın alan insanlar, sanal mağazaların stoklarını seri bir şekilde tükettiler. Amazon stoklarındaki hayli hızlı azalmayı gördüğünden dolayı Nisan ayına kadar en yüksek talep olan ürünler haricinde stoğuna başka ürün almayacağını duyurdu.

Amazon Geçici Olarak Sağlıkla İlgili Ürünlere Öncelik Verecek

Publishers Weekly’ye bu kararını bir mektupla gönderen Amazon, aynı zamanda Amazon Seller Central’da şu şekilde bir duyuru yayınladı:
“Geçici olarak evde kullanılan malzemelerin, tıbbi ürünlerin ve talebin en yüksek oranda olduğu diğer ürünlerin ikmal merkezlerimize gelişlerine öncelik tanımaya başlıyoruz ki; hızlı bir şekilde bu ürünleri elde edip tekrar stoğumuza ekleyip müşterilerimize kargolayabilelim.”
Amazon bu durumun en azından 5 Nisan’a kadar devam edeceğini belirtiyor. Şirketin bu kararı ise büyük oranda bağımsız yazarları etkileyecek gibi görünüyor. Birçok yazar, kitaplarını kitapçılarda değil de Amazon’un sanal mağazasında dijital olarak satmayı hedefliyor. Aynı zamanda birçok yayınevinin de gelirlerinin önemli bir kısmı Amazon’un satış gücüne bağlı.

Bu süreç yayıncıları ve yazarları nasıl etkileyecek, şimdilik öngörmesi pek mümkün değil. Ancak şirketin verdiği karar kısa sürede büyük övgü topladı.

- Reklam -

Amazon Kitap

Bu olağanüstü halin Amazon’daki yansımasının 5 Nisan’ın ötesine sarkması ise sürpriz olmayacak gibi duruyor.

Şirketin kararını siz nasıl karşıladınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Amazon, Kullanıcıların Yayınladığı Koronavirüs Kitaplarıyla Doldu

Kaynak: Gulf Today

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

DOOM Eternal

DOOM Eternal Oyunu Piyasaya Çıktı

parasite inceleme

Parasite İncelemesi: Sınıflar Arası Farklılıklara Dair Bir Güzelleme