in ,

“Atatürk Bugün Yaşasaydı Nasıl Görünürdü?” Sorusunu Yapay Zekâ Cevapladı

Atatürk günümüzde yaşasaydı nasıl görünürdü sorusu yapay zekâ ile bir kez daha cevap buldu. Üstelik bu sefer sonuç çok daha iyi oldu.

Atatürk Yapay Zekâ
- Reklam -
- Reklam -

Atatürk, yapay zekâ yardımıyla yeniden hayat buldu. Bir Reddit kullanıcısı, Türkiye’nin kurucu liderini önceki çalışmalara göre çok daha iyi bir şekilde resmetti.

Yapay zekâ desteğiyle ortaya çıkan programlar her geçen gün hayatımıza daha çok entegre oluyor ve çok daha iyi iş çıkartıyorlar. Maddelerin nasıl koktuğunu tahmin edebilen programlardan, bilimkurgu filmi çekmeye, çizgi roman yazmaya ve çizdiği sanat resmiyle bir yarışmadan ödülle dönmesine kadar birçok farklı alanda kısa süre içerisinde önemli bir etki bırakmayı başardılar. Bazı yazarların romanlarını daha hızlı bitirmek adına yapay zekâdan yardım almaya başladığı ve hatta sağduyu geliştiren yapay zekânın varlığı bile tartışma konusu oldu. Öyle ki ünlü stok görsel sitesi Getty Images, yapay zekânın ürettiği eserleri kendi bünyesinde yasakladığını bile açıklamak zorunda kaldı.

Ülkemizin kurucu ismi Mustafa Kemal Atatürk de daha önce yapay zekâ yardımıyla günümüzde yaşasaydı nasıl görünürdü sorusunun cevabı olarak yeniden resmedilmiş ancak sonuç pek çok kişiyi tatmin etmemişti. Reddit üzerinde Lord_o_the_North isimli bir kullanıcı tarihi liderlerin güncel hallerini yeniden resmettiği isimler arasında Atatürk de yer alıyordu. Fakat ortaya çıkan görselin kurucu liderimizle pek de bir alakası yoktu. Hemen aşağıdan söz konusu görsele bakabilirsiniz:

- Reklam -

Atatürk Yapay Zekâ ile Yeniden Canlandırıldı

Şimdi bir başka kullanıcı daha bunu denemek istedi ve ortaya günün sosyal medya gündemini oluşturan iki farklı resim çıktı.

Günümüze Göre Uyarlanan Atatürk Görseli, Stable Diffusion Adlı Yapay Zekâ Tarafından Oluşturuldu

Yine Reddit’te oluşturulan yeni görselleri bu sefer herrtutu isimli bir kullanıcı hazırladı ve bu sefer Ata’mızın resimlerini güncele uyarlamak için Stable Diffusion adlı bir yapay zekâ programı kullandı.

Yeni çalışmada sıfırdan bir görüntü oluşturmak yerine halihazırda var olan bir fotoğrafın üzerine, istenilen kısımda bir değişiklik uygulama yoluna gidildi. Referans olarak ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın fotoğrafları kullanıldı.

hulusi akar

- Reklam -

Ortaya çıkan sonuç, sosyal medyada gündem olmayı başardı. Hemen aşağıdan her iki görsele de göz atabilirsiniz:

Mustafa Kemal Atatürk Yapay Zekâ

Mustafa Kemal Atatürk Yapay Zekâ

Siz Stable Diffusion adlı yapay zekânın oluşturduğu Mustafa Kemal Atatürk görselini nasıl buldunuz? Kurucu liderimize benzediğini ve gerçekten de bugün yaşasaydı bu şekilde görüneceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Reddit

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

good omens 2 sezon cikis tarihi

Amazon’un “Good Omens” Dizisinde 2. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu

the rings of power 7. bolum inceleme

Yüzüklerin Efendisi Dizisi “The Rings of Power”ın 7. Bölüm İncelemesi: Finalden Önce Yapılmaması Gereken Hatalar