in

NASA’nın Uzay Aracı, Ay Yüzeyinden Yeni Görüntüler Paylaştı

Ay yüzeyinden yeni görüntüler geldi. NASA’nın uzay aracı Orion, Dünya’nın uydusuna dair yeni ve çarpıcı fotoğraflar kaydetti.

Ay Yüzeyinden Yeni Görüntüler Paylaşıldı
- Reklam -
- Reklam -

Ay yüzeyine ait yeni fotoğraflar paylaşıldı. NASA tarafından Artemis 1 görevi için uzaya gönderilen Orion uzay aracı, gezegenimizin uydusundan çarpıcı yeni fotoğraflar elde etmeyi başardı.

Aya dönüş yolculuğu için geçen haftalarda fırlatılan ve dünyanın en güçlü roketi olan Orion uzay aracı, uydumuza doğru olan yolculuğuna devam ediyor. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin 50 yıl sonra Ay’a dönüş projesi olarak başlayan süreç için uzay aracı insansız şekilde deneme yolculuğuna başladı. Ay ve çevresinde görevini 42 gün boyunca insansız olarak gerçekleştirecek roket, 25 günlük geri dönüş yolculuğuyla bir kez daha Dünya’ya dönecek.

Bilindiği gibi Ay’ın kendine ait neredeyse yok denecek düzeyde bir atmosferi bulunuyor. Bu da herhangi bir meteor çarpışmasını ortadan kaldıracak bir gücünün olmadığı anlamına geliyor. Bir meteor uydumuza çarptığında, çarpmanın etkisiyle oluşan krater genellikle milyarlarca yıl boyunca gözlemlenir şekilde kalıcı bir iz oluşturuyor.

- Reklam -

İşte yolculuğu devam eden Orion uzay aracı da, kapsül dışına entegre edilmiş kameraları ile Ay yüzeyinin en yeni ve çarpıcı fotoğraflarını çekmeyi başardı. Saatte 13 bin kilometre hızla giden kapsül, ay yüzeyini kaplayan kraterlerin yakın çekimlerini yakalamayı başardı. Görüntüler siyah beyaz olsa da, uydumuzun zemininin oldukça ayrıntılı bir haritasını ortaya çıkartıyor. Görüntüler 21 Kasım’da çekildi. Bu uçuş sırasında kapsül Dünya’dan 370 bin kilometre uzaktaydı.

İşte Orion Uzay Aracı Tarafından Çekilen Ay Yüzeyinden Çarpıcı Görüntüler

Ay Yüzeyinden Yeni Görüntüler Orion Uzay Aracı

Ay Yüzeyinden Yeni Görüntüler Orion Uzay Aracı

Elbette bu kameraların tek işlevi sadece uydudan detaylı çekimler yapmak değil. Bunun yanı sıra bir bakıma testlerden de geçen kameralar, insanlı yolculuk sırasında uzay aracını yönlendirmek için de kullanılacak. Bu tür görüntülerin çekilmesi, sonraki asıl yolculuk adına bilim insanlarına da yeni veriler sağlamış oluyor.

- Reklam -

Ay’ın fotoğrafının yanı sıra “selfie” çekimi de yapan uzay aracı, hem kendisini hem de de Dünya’yı kadrajına alan fotoğraflar da paylaşıyor.

orion uzay aracı ve dünya

İsteyen herkes tüm bu fotoğrafları ve daha güncellerini NASA’nın Flickr adresi üzerinden takip edebilir.

YouTube video

Uydumuzun yüzeyine ait yeni paylaşılan fotoğraflar hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Mashable

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

DreamWorks Animation Yeni Logo

“Shrek” ve “Kung Fu Panda” Gibi Filmlerin Yapımcısı DreamWorks Animation Logosunu Güncelledi

Deepfake Hakkında İlk Yasa Birleşik Krallık'tan Geldi

Birleşik Krallık, Deepfake ile Oluşturulan Videoların Rıza Dışı Kullanımını Suç Kabul Edecek