in ,

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, 51. Bölge’ye “Uzaylı Aramak” için Federal Ajan Gönderdiğini İtiraf Etti

Bill Clinton, ABD Başkanı olarak görev aldığı dönemde uzaylıları araştırmak için 51. Bölge’ye federal ajan gönderdiğini kaydetti.

bill clinton 51 bölge uzaylı
- Reklam -
- Reklam -

Bill Clinton, ABD Başkanı olduğu dönemde 51. Bölge’deki “uzaylı varlığını” sorgulamak için bölgeye federal ajan gönderdiğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı, geçen hafta Late Late Night with James Corden programına konuk oldu. Britanyalı komedyen ve sunucu Corden’ın sorularını yanıtlayan Clinton, Roswell Kazası’na dair merak edilenleri de cevapladı. ABD’nin New Mexico eyaletine bağlı olan Corona şehrinde 1947 yılında yaşanan balon kazasında uçak bir disk bulunduğu iddia edilmiş ve ABD hükümetinin bulguları sakladığı öte atılmıştı.

75 yaşındaki Clinton, kendisinin ve dönemin Genelkurmay Başkanı John Podestana’nın Roswell Kazası hakkında gerçeği öğrenmek için her türlü girişimde bulunduklarını söyledi. Clinton, net bir ifadeyle, “51. Bölge’de kesinlikle uzaylılar yoktu,” dedi.

- Reklam -

Bill Clinton, İddiaları Araştırmak için 51. Bölge’ye Yetkili Gönderdiğini Söyledi

Eski başkan, bölgeye o dönem Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak çalışan Sandy Burger’ı gönderdiğini aktararak şöyle konuştu:

“Bununla nasıl baş edebileceğimizi bulmamız gerektiğini söyledim. Çünkü teknolojik açıdan görünmezlik araştırmalarımızın çoğunu burada gerçekleştiriyoruz. Radarların tespit edemediği uçaklarımıza dair çalışmalar gibi. Bu kadar gizli bir yer olmasının nedeni bu.”

Clinton ayrıca, “Ama (bildiğim) hiçbir uzaylı vakası yok,” ifadesini de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, dünyanın önde gelen gökbilimcileri birkaç yıl önce eski başkana evrende yalnız olmama ihtimalimizin yüzde 95 olduğunu söylemişlerdi.

bill clinton 51 bölge açıklamaları

- Reklam -

Clinton, eşiyle çıktığı bir seyahatte yaşadığı deneyimi şu sözlerle aktardı:

“Öte yandan, Hillary ve ben 2018’de dünyanın en büyüğü olan Keck teleskopu da dahil olmak üzere tüm teleskopların bir dağın tepesinde bulunduğu Hawaii’deki büyük bir adaya gittik. Orada birçok ülkenin bilim ekipleri bulunuyor. Bu sebeple teleskopları gezdikten sonra aşağı indik ve onlarla konuştuk. Onlara uzayda yaşam olasılığı hakkında tartışıyor musunuz, diye sordum. Bilim insanları, aramızda yüzde 85 ihtimal olduğunu düşünenler ve yüzde 95 ihtimal olduğunu düşünenler var dedi. Bu insanlar, hayatlarını bunu yaparak geçiren insanlar.”

Clinton, uzayda yaşam olmama ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtirken milyarlarca güneş sisteminin varlığından bahsetti.

Yüksek güvenlikle korunan 51. Bölge bugün hâlâ halka kapalı ve UFO iddiaları söz konusu olduğunda ismi sıkça anılan bir alan.

YouTube video

Bill Clinton tarafından yapılan açıklamalara dair sizin fikirleriniz neler? 51. Bölge hakkında teorileriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Uzaylı burada mı yaşıyor ya? Hayata küsmüş, acıların uzaylısı gibi bakıyor :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Maisie Williams Arya Stark Kuir Game of Thrones,

Maisie Williams: “Arya Stark’ın Kuir Olduğunu Sanıyordum”

Chris Evans Marvel Fantastik Dörtlü Alev Adam Captain America

Chris Evans: “Marvel’a Fantastik Dörtlü’deki Alev Adam Rolüyle Dönmek Harika Olurdu”