in ,

ABD’nin En Büyük Toprak Sahibi Bill Gates, Tarım Arazilerini Neden Satın Aldığını Açıkladı

Bill Gates, ABD’nin en büyük toprak sahibi konumunda. Microsoft’un kurucusu, tarım arazilerini satın alma nedenini açıkladı.

Bill Gates ABD'nin En Büyük Toprak Sahibi
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, şu sıralar dünyanın en zengin insanlarından birisi. Kendisinin bu zenginliği, hakkında pek çok komplo teorisini de beraberinde getiriyor. Son zamanlarda Gates, “ABD’nin en büyük toprak sahibi” olması nedeniyle de eleştirilerin odağında. Reddit’te bir söyleşiye katılan Gates, bu konuda merak edilenleri yanıtladı.

ABD’de en geniş toprak arazisine sahip olan kişi unvanını elinde bulunduran Bill Gates, bu tercihinin ardında yatan sebepleri Reddit’tin AMA (Ask ME Andything) etkinliğinde yanıtladı. Gates’e göre bu satın almalar iklimle alakalı değil, yatırım grubunun tercihi bu yönde.

Özvarlığı 112.8 milyar doları aşan Gates, Mart 2020 tarihinde Microsoft başkanlığından istifa etmiş ve kendisini hayır işlerine adamıştı. Son yıllarda neden tarım arazilerine yatırım yaptığı konusu hakkında ilk defa açıklamalarda bulunan iş insanı, meseleye açıklık getirdi.

- Reklam -

Bir Reddit kullanıcısının, “Hey Bill! Neden bu kadar tarım arazisi satın alıyorsun?” şeklindeki sorusuna Gates şu yanıtı verdi:

“Yatırım grubum tercih etti. İklimle alakası yok. Tarım sektörü önemli. Üretken tohumlar sayesinde ormanların yok edilmesinin önüne geçebilir ve halihazırda karşı karşıya oldukları iklim sıkıntısı konusunda Afrika’ya yardım edebiliriz. Biyoyakıtın ne kadar ucuza satılabileceği henüz bilinmiyor ama ucuz olurlarsa karbon salınımı sorunu çözülebilir.”

Bill Gates, ABD’nin Birçok Eyaletinde Ciddi Miktarda Toprağın Sahibi Konumunda

ABD’de yayımlanan The Land Report adlı dergi, ülkenin pek çok eyaletinden 97 bin 934.32 hektarlık tarım arazisini satın alan Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in 18 eyalette toplam 242 bin dönümle ülkenin en büyük özel tarım arazisi sahibi olduğunu yazmıştı. Cascade Investment üzerinden yapılan bu yatırımların en büyükleri Louisiana (69.071 dönüm), Arkansas (47.927 dönüm) ve Nebraska’da (20.588 dönüm) yer alıyor.

Bill Gates Microsoft

- Reklam -

Bill Gates, geçen şubat ayında yayımlanan How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need (İklim Felaketi Nasıl Önlenir?) adlı kitabının tanıtım faaliyetlerine devam ediyor. Gates, küresel ısınma, özellikle de ineklerin çıkardığı gazların iklim değişikliğine tesiri ve hayvan yetiştiriciliğinin azalması için yapay et tüketimine geçilmesi gibi konulara odaklanmış durumda.

Gates’in How to Avoid a Climate Disaster kitabının henüz Türkçe bir baskısı bulunmuyor.

Peki siz Bill Gates’in yaptığı bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Getirdiği çözüm önerisi aklınıza yatıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mariko Aoki fenomeni

Kitapçıda Neden Sık Sık Tuvaletimiz Gelir? Mariko Aoki Fenomeni Hakkında Yeni Açıklama

Black Widow erteleme Disney+

Black Widow İçin Son Erteleme: Disney+ ile Geliyor