in

Bill Gates, ‘Çipli Aşı’ İddialarına Yanıt Verdi: “Gülmem Gerekiyor ama Trajik”

Bill Gates, Koronavirüs için ‘çipli aşı’ iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü iş insanı, bu komplo teorisinin kötü niyetli insanlardan kaynaklandığını düşünüyor.

bill gates çipli aşı iddiaları yanıt
- Reklam -
- Reklam -

Bill Gates, hiç gündemden düşmeyen Koronavirüs için ’çipli aşı’ iddiaları hakkında düşüncelerini aktardı. Dünyaca ünlü iş insanına göre bu komplo teorileri kötü niyetli insanlar tarafından ortaya atılıyor.

Aralık 2019’dan beri hayatın bir parçası olan Covid-19 pandemisi artık eski etkisini yitirmiş durumda. Salgının kontrol altına alınabilmesi için Biontech, Moderna, Astrazeneca, Sputnik V, Sinovac ve Sinopharm gibi birçok aşı geliştirildi. Türkiye de bu sürece Turkovac ile katkıda bulundu.

Microsoft’un kurucusu, Amerikalı girişimci, yazılımcı, yazar, yatırımcı ve iş insanı Gates; 2020 senesinde Microsoft başkanlığından istifa etmişti. İş insanı, odağına Gates Vakfı’ndaki hayır çalışmalarına almış ve bu hamlesi de birçok komplocu tarafından yeni teorilerin beraberinde gelmesine neden olmuştu.

- Reklam -

Attığı her adım farklı bir komplo teorisi ile süslenen Gates’in, Koronavirüs aşılarının geliştirilebilmesi için yaptığı bağışlar da, iş insanının aşılara “çip yerleştirdiği ve insanları bu sayede kontrol altına alacağı” iddialarını beraberinde getirmişti.

Bill Gates, Koronavirüs Aşıları Hakkındaki Çip İddialarını Yorumladı

CNN’den Anderson Cooper’a konuk olan Bill Gates, bu iddiaların olası etkilerini “trajik” olarak tanımladı.

“Basit açıklamalara tıklamak eğlenceli ve bu sözler kolay yayılıyor gibi görünüyor.”

İddialara göre Bill Gates, 2005’te CIA’e zihin değiştiren bir aşı hakkında bilgi vermişti. 1997 tarihli George dergisinde ise “aşırı nüfuslu gezegenin nüfusunun”, “akciğerlere saldıran bir virüse” maruz kalacağını söylemişti.

Gates, komplo teorisyenlerinin düşünce tarzını, “Karmaşık bir biyolojiden ziyade, belki de bunun ardında bazı kötü insanlar bulunuyor,” şeklinde açıkladı.

bill gates çipli aşı iddiaları

- Reklam -

Bill ve Melinda Gates, pandemi ile mücadeleye 2 milyar dolar bağışta bulunmuştu.

Bu teorileri gülünç bulduğunu ifade eden Gates, bu iddiaların bireylerin aşı olmasını engellemesi ihtimalini ise trajik olarak yorumladı.

“Neden insanların yerlerini bilmekle ilgilendiğimi düşündüklerini bilmiyorum. Buna gülmem gerek. Ama bu durum, insanları aşı olmaktan alıkoyuyorsa bu trajiktir.”

Worldometers’ın verilerine göre dünya çapında bugüne dek 521 milyon insan Koronavirüs’e yakalandı ve 6,2 milyon insan yaşamını kaybetti.

Gates, geçen şubat ayında sıradaki pandemilere karşı alınacak tedbirlere dair bir kitap da kaleme almıştı.

Bill Gates’in bu açıklamalarına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Fortune

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blonde Marilyn Monroe Biyografi film

Marilyn Monroe’yu Anlatacak “Blonde” Filmi Rahatsız Edici Sahneler İçerecek

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler - Nuri Sevsem Gürvardar

Nuri Sevsem Gürvardar’ın Öykü Kitabı “Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler” Okurla Buluşuyor