in ,

Bill Gates, Sıradaki Pandemiyi Nasıl Önleyebileceğimiz Hakkında Kitap Yazdı

Bill Gates, insanlığın sıradaki pandemilere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak için bir kitap yazdı. Microsoft’un kurucusu, eserinde komplo teorilerine de yer verdi.

Bill Gates pandemi kitap yazdı
- Reklam -
- Reklam -

Bill Gates, yeni kitabı ile insanlığı olası pandemilere karşı hazırlıklı olmaya davet ediyor. Yeni eserinde komplo teorilerine de yer veren Microsoft şirketinin kurucusu, bu tür içeriklere konu olmanın nasıl bir his olduğunu da anlatıyor.

Uzun yıllar boyunca “Dünyanın En Zengin İnsanı” listesinde ilk sırada yer alan, sonrasında bu konumunu Jeff Bezos ve Elon Musk gibi isimlere devretse de listenin dördüncü sırasında yer alan Gates, özellikle daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyor. İleride tükenecek olan içilebilir su kaynakları ve hâlâ tedavi edilemeyen hastalıklara aradığı çareler ve yatırımlar ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Ancak özellikle Şubat 2020’de tüm dünyaya yayılmaya başlayan Covid-19 pandemisi ile ismi çok daha farklı bir şekilde anılmaya başlandı.

Çoğu komplo teorisyenin söylediğine göre Bill Gates Çin’le birlikte çalışıyordu ve Koronavirüsün oluşmasında ve dünyaya yayılmasındaki asıl sorumlulardan biriydi. Çıkarılan aşılar da yine kendi kontrolünde hazırlanmış ve böylece insanlara çip enjekte edilecekmiş gibi türlü türlü senaryolar konuşuldu. Fakat elbette bu bilgiler sadece iddia düzeyinde kaldı.

- Reklam -

Şimdi ise tüm bu teorilerin başında yer alan isim, insanlığın bir daha asla Covid-19 gibi bir pandemiyi yaşamamasını nasıl sağlayabilecekleri hakkında bir kitap yazdı. “Covid-19’un son salgın olabileceğine inanıyorum,” cümlesiyle başlayan tanıtım yazısında şunları ifade etti:

Bill Gates: “Covid-19 Gibi Bir Pandemiyi Tekrar Yaşamak Zorunda Değiliz”

Koronavirüsü hâlâ kontrol altına almaya çalışırken bu dediğime inanmanın zor olabileceğini biliyorum. Covid son iki yılda dünya çapında inanılmaz miktarda sıkıntıya neden oldu ve pek çok insanın yaşadığı sefalete katlandığınızda iyimser hissetmek kolay değil. Ancak ne zaman COVID’in yarattığı ıstırabı görsem – en son ölü sayısı hakkında her okuduğumda ya da işini kaybeden ya da kapalı bir okulun yanından geçen birini duyduğumda – düşünmeden edemiyorum: Bunu tekrar yaşamak zorunda değiliz.

Bu uzun zamandır düşündüğüm bir şey ve COVID, dünyanın pandemileri insanlık için bir tehdit olarak ortadan kaldırmaya öncelik vermesi gerektiğini daha da netleştirdi. Salgının ilk günlerinden beri COVID’in gidişatını takip ediyorum. Gates Vakfı’nın içinden ve dışından, daha adil bir müdahaleyi savunan ve onlarca yıldır bulaşıcı hastalıklarla mücadele eden uzmanlarla çalışıyorum. Bu süreçte hem bu pandemi hem de bir sonrakini nasıl durduracağımız hakkında çok şey öğrendim ve duyduklarımı insanlarla paylaşmak istiyorum. Bu yüzden, kimsenin bir daha böyle bir salgına maruz kalmamasını nasıl sağlayabileceğimiz hakkında bir kitap yazmaya başladım.”

How To Prevent the Next Pandemic Bill Gates pandemi

- Reklam -

Gates, söz konusu kitapta komplo teorilerine de değniyor. Yalnızca gelecekteki pandemileri durdurmak için değil, aynı zamanda bu süreçte dünyadaki herkes için daha iyi sağlık hizmeti sağlamak için atlatılabilecek belirli adımları da ortaya koyduğunu belirtiyor.

“Bu salgından öğrenebileceğimiz dersleri, hayat kurtarmak için ihtiyaç duyduğumuz yenilikleri ve patojenleri erken ve adil bir şekilde durdurmak için ihtiyaç duyduğumuz yeni araçları özetliyorum. Ayrıca size Anthony Fauci ve Tedros Adhanom Ghebreyesus gibi halk sağlığı liderleriyle yaptığım düzenli görüşmelerden, gelgiti engelleyen aşılara ilişkin görüşlerimden ve komplo teorilerinin konusu olmanın nasıl bir şey olduğunu anlatıyorum. Doğru seçimleri ve yatırımları yaparsak, COVID-19’u son salgın haline getirebiliriz.”

Bill Gates’in How to Prevent the Next Pandemic, yani Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir adını verdiği kitabı 3 Mayıs 2022 tarihinde ABD’de Knopf ve uluslararası alanda Penguin Random House etiketiyle çıkacak. Dilimize çevrilip çevrilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bill Gates’in bu konuya bu kadar önem vermesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yazdığı kitabın içeriği hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gates Notes

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisinden İlk Görseller

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisinden İlk Bakış Fotoğrafları Yayınlandı

2022 Crunchyroll Anime Ödülleri Açıklandı

2022 Crunchyroll Anime Ödülleri Açıklandı