in

CNN “NFT” Projesini Durdurunca Dolandırıcılıkla Suçlandı

CNN, geçen yıl duyurduğu Vault adlı NFT projesini durdurma kararı aldı. Kanalın bu hamlesi, birçok koleksiyoncu tarafından ‘dolandırıcılık’ olarak yorumlandı.

CNN, NFT Projesini Durdurunca Dolandırıcılıkla Suçlandı
- Reklam -
- Reklam -

CNN, Vault adlı NFT projesini durdurma kararı aldı. Amerika’nın önde gelen ve Warner Bros. Discovery’ye ait bir yayın kuruluşu olan kanal, projeye devam edemeyeceğini duyurunca birçok koleksiyoncu tarafından dolandırıcılıkla suçlandı.

Dünyanın en bilindik yayın kuruluşlarından biri olan CNN, 2021 yazında “koleksiyonerlere bir geçmişe sahip olma fırsatı sunacak” Vault adlı NFT projesini duyurdu.

Press Gazette tarafından geçen nisan ayında yayınlanan bir rapor, CNN’nin satışlardan o güne kadar 300 bin dolardan fazla para kazandığını bildirdi. Yayın kuruluşu söz konusu rakamlar hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak “kripto kışı” geldikçe işler gözle görülür şekilde değişti.

- Reklam -

Hizmet için bir Discord kanalında paylaşılan mesajda, Vault web sitesinin “değişiklikler geçireceği” ancak koleksiyonlarını görüntülemeleri ve pazarını kullanmaları için açık kalacağını bildirdi. Fakat paylaşılan bu mesajla birlikte Discord topluluğundaki birçok kullanıcıdan şok ve hayal kırıklıklarını belirten tepkiler yükseldi. Bazı kullanıcılar CNN’in “rug pull” denilen bir dolandırıcılık yöntemine başvurduğunu ve avukatlarıyla iletişime geçmeyi planladıklarını söyledi. Söz konusu terim, kötü niyetli geliştiricilerin projelerini belli bir seviyeye yükseltip sonrasında kazandıkları parayla ortadan kaybolmalarını içeren bir dolandırıcılık yöntemi olarak tanımlanıyor.

cnn nft projesi vault

CNN’de çalıştığını söyleyen “Jason” adlı bir kullanıcı, Discord üzerinden gelen mesajlara cevap verdi ve söz konusu NFT’leri satın alan kişilere kayıplarının karşılanacağı ve FLOW token’lar ya da stablecoin cinsinden ödemelerle cüzdanlarına geri yatırılacağını söyledi.

CNN, NFT Projesinin Durdurulma Gerekçesini Açıklamadı

Yine de şimdiye kadar CNN gibi köklü bir marka tarafından yayınlanan açıklama bile koleksiyoncuları rahatlatmak için yeterli görünmüyor. Discord kanalında yayımlanan bir mesajda, kuruluşun böyle basit bir şekilde veda edemeyeceği ve hâlâ değerli olan NFT’lerin sadece bir dijital kopyaya dönüşecek olmasının haksızlık olacağını belirtti.

- Reklam -

Daha geçen ay gibi yakın bir zamanda CNN kanalı hâlâ üyelerini daha fazla jeton satın almaya zorluyordu. Böylece 8 Kasım ara seçim gününde çıkması planlanan bir Art of Voting NFT Serisi gibi etkinliklere erişmeye yetecek kadar paraya sahip olabilirlerdi.

cnn vault nft projesi

NFT projesinin durdurulma gerekçesi olarak şimdiye kadar herhangi bir neden belirtilmedi. Ancak sorunun NFT’lerin giderek düşen cazibesi nedeniyle olduğu tahmin ediliyor. Wall Street Journal’ın 3 Mayıs’ta “NFT Satışları Düzleşiyor” başlıklı yazısına rağmen o zamandan beri işler düzelmedi. Öte yandan Warner Bros. Discovery’de yaşanan krizin bu duruma da etkisi olduğu tahmin ediliyor. Vault, Mart ayında başlatılan ve tam olarak bir ay sonra sona eren CNN Plus çabasından yaklaşık 16 kat daha uzun sürmeyi başardı.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Büyük Dijital Kamerası

Evrenin Gizemlerini Çözmesi Hedeflenen Dünyanın En Büyük Dijital Kamerasında Yapım Süreci Sona Eriyor

Robotları Beklerken Neler Olacak - Laura Major ve Julie Shah

Yarının Robotlarıyla Nasıl Yaşamamız Gerektiğini Anlatan “Robotları Beklerken Neler Olacak?” Türkçede