in

Cygnus Uzay Aracı Hedefine Ulaştı

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na ikmal sağlamak için görevlendirdiği Cygnus kargo gemisinin uçuş görüntülerini paylaştı.

nasa cygnus kargo
- Reklam -

Yaklaşık dört tonluk bilim ekipmanı, sarf malzemesi ve donanımı taşıyan Cygnus uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na vardı.

Herhangi bir mürettebata sahip olmayan, tamamen insansız uzay aracı Cygnus, NASA’nın Wallops Flight Facility’sinden Antares roketiyle Cumartesi günü Türkiye saatiyle saat 09.59’da fırlatıldı. NASA’daki Expedition 61 astronotları ve aynı zamanda tamamen kadınlardan oluşan ilk uzay yürüyüşünü tamamlayan Jessica Meir ve Christina Koch, Cygnus’u yakalamak için yörüngedeki uzay laboratuvarının robot kolunu kullandı. Meslektaşları Andrew Morgan ise telemetriyi izlemekten sorumluydu.

Uzay istasyonuna yeniden ikmal görevi için hazırlanan Cygnus uzay aracı, NASA astronotu Alan Bean’in adına seçildi. Vefat eden astronot, Apollo 12’de görev alan ve Ay yüzeyini keşfeden dördüncü insandı.

- Reklam -

Gönderilen Kargoda Deneysel Ürünler de Bulunuyor

Sevkiyatta spor otomobil parçaları, bisküvi pişirme için deneysel bir fırın ve radyasyona karşı koruma sağlayan bir yelek bulunuyordu. İkonik yörüngesel uzay laboratuvarında bulunan astronotlar, çikolatalı kurabiye pişirerek fırını test edecek ve rahatlığını ölçmek için yeni güvenlik yeleğini deneyecekler. Her iki deneyin gelecekteki Ay ve Mars görevleri için hayati olduğu düşünülüyor.

- Reklam -

2011’den beri Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlı olan Alfa Manyetik Spektrometre, zor karanlık madde arayışına devam etmek için yeni soğutma pompaları gerektiriyor. Lamborghini ayrıca altı ay doğrudan alana maruz kalması için spor otomobillerinde kullanılan karbon fiber örneklerini de gönderdi. Bunun nedeni araştırmacıların tıbbi implantlar için materyalleri dikkate almalarıydı.

Yayınlanan canlı yayın kaydını hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

YouTube video

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Otis Tarda

Otis Tarda, Türkiye Açılışını İzmir’de Yapıyor!

Cömert Şarap

Svevo’nun Cömert Şarap’ı İlk Defa Türkçede