in

Elon Musk, Jeff Bezos’un Ölümsüzlük Araştırmalarına Karşı: “İnsanlar Ölmeli”

Elon Musk, ölümsüzlük çalışmalarına sıcak bakmıyor. SpaceX’in CEO’su, Jeff Bezos’un yaşlanma karşıtı teknoloji hazırlıklarını eleştirdi.

elon musk jeff bezos ölümsüzlük çalışması
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, katıldığı bir sempozyumda ölümsüzlük çalışmalarına dair görüşlerini bildirdi. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX gibi dev teknoloji şirketlerinin kurucusu, Jeff Bozas’un bu alandaki çalışmalarını eleştirmekten de geri durmadı. Musk’a göre yaşlanma karşıtı teknolojiler insanlık için tehlikeli.

Elon Musk geçen günlerde katıldığı Wall Street Journal’ın Yöneticiler Konseyi Zirvesi bünyesinde soruları yanıtladı. Gazeteciler tarafından Jeff Bezos’un da aralarında bulunduğu yaşlanmanın önüne geçmek için yapılan teknoloji atılımlarına dikkat çekildi. Joanna Stern’in sorduğu “ölümsüzlüğü getirecek gizli bir teknolojinin olup olmadığı” sorusuna Elon Musk’ın verdiği cevap ise oldukça dikkat çekici.

“Yaşlanmanın önüne geçebilecek gizli bir teknolojinin varlığından haberim yok. Ve gerçekten sonsuza dek yaşamak için gerçekten uğraşmalı mıyız? Bilmiyorum.

- Reklam -

“Ölebiliyor olmamız bizim için çok önemli çünkü insanlar fikirlerini değiştirmediğinde zaten ölürler. Sonsuza dek yaşarsanız yeni fikirlerin üretilemediği kemikleşmiş bir topluma dönüşürsünüz.”

elon musk jeff bezos ölümsüzlük

Dünyanın en zengin insanı listelerinde sıklıkla ilk sırada yer alan Musk yaşlanma ve nüfus planlamaları üzerine daha önce de çeşitli açıklamalar yapmıştı. Milyarder iş insanı dünyanın karşısındaki en büyük tehlikelerden birisi olarak hızla azalan nüfus yoğunluğunu göstermişti. Ayrıca yetmiş yaşının üzerindeki kişilerin siyasete alınamaması gerektiğine dair yaptığı paylaşımıyla dikkat çekmişti.

Elon Musk ve Jeff Bezos Arasındaki Fikir Ayrılıkları Artıyor

Ünlü iş insanının yaptığı bu açıklama ile birlikte iki milyarder arasındaki fikir ayrılıkları çoğalıyor. Geçen günlerde Musk, Jeff Bezos’un yaşlanmaya karşı çalışmalar yapan Altos Labs için yatırım yaptığını açıkladığı paylaşıma cevap vermişti. Bezos’un NASA ve SpaceX ortaklığı sonrasında kendisine açtığı davaya göndermede bulunarak şunları yazmıştı:

- Reklam -

“Eğer bu da işe yaramazsa ölüme dava açacak!”

Bezos uzay taşımacılığı konusunda NASA ile birlikte çalışmak için düğmeye basmıştı. Ancak NASA SpaceX ile çalışmalara devam edeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Bezos yapılan tekliflerin adil bir şekilde değerlendirmeye almadığını iddia ederek Ulusal Mahkemeye dava açmıştı.

Musk’un SpaceX’i ve Bezos’un Blue Origin’in uzay taşımacılığı konusundaki rekabeti devam ediyor. Bununla birlikte milyarder iş adamlarının sadece uzayda değil aynı zamanda dünya üzerinde de sürdürdüğü çalışmalar merakla takip ediliyor.

Siz Elon Musk’ın açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Futurism, Insider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Bunu başka biri söyleseydi tamam derdim ama Elon Musk gibi başka açılardan uçarı birisinin bunu demesi absürt geldi açıkçası :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Succession 3. Sezon finali izlenme rekoru

Succession 3. Sezon Finali Ses Getirdi: Bölüm İzlenme Rekorları Kırdı

Ortaçağ Avrupa'sında Cadılar ve Cadı Avı - Haydar Akın

Haydar Akın’ın Orta Çağ Avrupa’sında Cadılar ve Cadı Avı Hakkındaki Kapsamlı Araştırması Yeniden Basıldı