in

Elon Musk, Mars’a Gidiş Tarihi Tahminini Güncelledi: Teknoloji Milyarderi En Büyük Hayalini Erteledi

Elon Musk, bir insanın Mars gezegenine gideceği tarihe dair tahminlerini güncellemek durumunda kaldı. Ünlü teknoloji milyarderi, Kızıl Gezegen seferi için 2029’u işaret etti.

elon musk mars gidiş tarihi tahmini
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, Mars gezegenine gidiş tarihi hakkındaki öngörüsünü yeniden gözden geçirdi. Ünlü teknoloji milyarderine göre Kızıl Gezegen’e ilk insanlı ziyaret 2029’da gerçekleştirilecek.

Paypal, Tesla Motors, SolarCity, Neuralink ve SpaceX gibi girişimleriyle adından sıkça söz ettiren Elon Musk son dönemde Mars’a koloni kurmak gibi ilk bakışta kulağa bilimkurgu filmlerini çağrıştıran fikirleriyle de gündeme geliyordu. Bu konu hakkındaki tahminlerinde daha önce 2024 yılını işaret eden Musk, şimdi ise 5 yıllık bir ertelemeyle karşı karşıya.

Uzay şirketi SpaceX’in CEO’su konumundaki Elon Musk, ilk insanlı Mars görevinin 2029’da gerçekleştirileceğini düşünüyor.

- Reklam -

Musk, Twitter üzerinden paylaştığı gönderide Mars hayalinin gerçekleşebileceği en erken tarihi açıkladı.

Space Hub adlı bir kullanıcı, insanın Ay’a ilk adımı attığı Apollo görevinde çekilen bir fotoğrafı, insanları Mars’ta resmeden bir görselle beraber paylaştı. Gönderisinde Musk’ı da etiketleyen Space Hub, ünlü iş insanına tahminini sordu. Musk da bu gönderiyi “2029” şeklinde yanıtladı.

elon musk mars gidiş tarihi tahmini güncelleme

Kızıl Gezegen’de insanlara ait bir yaşam alanı kurma hedefini sıklıkla dillendiren Musk, Ay’a ve Mars’a gidecek, yeniden kullanılabilir Starship roketlerinin geliştirilmesine öncülük ediyor.

SpaceX’in NASA için tasarladığı Starship roketleri, başarılı yüksek irtifa uçuşları gerçekleştirdi. Ancak bu roketler henüz uzaya tam anlamıyla çıkabilmiş değil.

Mars’ta kurulacak üsse dair ilk hayallerini 2016’da kamuoyu ile paylaşmaya başlayan Musk, hedeflerinde bu zamana kadar hep 2024 yılını söylüyordu. Ünlü teknoloji milyarderi öngörüsünü önce 2026 ardından da 2029 olacak şekilde güncelledi.

- Reklam -

Elon Musk, Mars Yolculuğu Tahminlerinde Gezegenlerin Konumunu da Hesaba Katıyor

Bu tahminler, yalnızca bilim insanlarının geliştirdiği uzay araçlarının gelişim hızıyla ilgili değil. Aynı zamanda Kızıl Gezegen’in doğal hareketliliğiyle de ilgili.

Bilim insanları, Dünya ile Mars arasındaki yolculuğu mümkün olduğunda kısa tutmak adına iki gezegenin birbirlerine en yakın konuma geldiği tarihleri de hesaba katmak zorunda.

Mars ve Dünya, Güneş’in etrafında hareket ederken aynı zamanda birbirlerine de yaklaşıp uzaklaşıyor.

mars koloni kızıl gezegen

Bu iki gezegen arasındaki mesafenin en aza indiği tarihler de 2024 sonu, 2026 sonu ve 2029 başı şeklinde açıklanmıştı. Günümüz teknolojisiyle Kızıl Gezegen’e insansız uzay yolculuğu en az 7 ay sürüyor. Söz konusu yolculuk insanlı olduğunda ise bu süre 9 aya kadar çıkabiliyor.

Siz bu “erteleme” haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Musk’ın öngörüleri isabetli mi dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Morbius Yorumları: Yaşayan Vampir Filmine İlk Eleştiriler

Jared Leto’lu Yeni Spider-Man Evreni Filmi “Morbius” için İlk Yorumlar Gelmeye Başladı

Stranger Things 4. Sezon Bütçesi

Stranger Things’in Merakla Beklenen 4. Sezonundan Yeni Fotoğraflar Paylaşıldı