in

Elon Musk Açıkladı: Mars’ta Kurulacak İlk Üssün Konumu Belli Oldu

Elon Musk, Mars üssü için düşündükleri ilk konumu açıkladı. Başarılı iş insanı ve SpaceX CEO’su, gezegenin kuzey kutbunu işaret etti.

elon musk mars üssü
- Reklam -
- Reklam -

SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Mars hayali her geçen gün somutlaşıyor. Geçen aylarda Mars’a giden ilk neslin son derece görkemli ama yüksek ölüm ihtimalli bir geziye çıkacağını çekinmeden belirten Elon Musk, ilk üssün yerini açıkladı: Kuzey Kutbu.

2020 Mars Topluluğu Fuarı’nda konuşan Musk, Kızıl Gezegen’in en kuzey noktasını ilk hedef olarak belirlediklerini söyledi. Musk’a göre buzla dolu olan alan üssün ihtiyacı olacak solunabilir hava ve enerjiyi üretmek için ideal.

Musk Mars’a yapılacak ilk yolculuğun tarihini de verdi: 2024.

- Reklam -

Mars Toluluğu kurucusu Robert Zubrin’le konuşan Musk’ın sözleri şöyleydi:

“Bence uğraşırsak önümüzdeki ikinci Mars yolculuğu penceresini yakalayabiliriz.”

Musk’ın bahsettiği “pencere” dünyadan Mars’a bir araç fırlatmak için gezegenlerin sıraya girdiği her 26 ayda bir oluşan zaman aralığı. Bu pencere en son bu yılın temmuz ayında açılmıştı. NASA, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri Mars’a araç göndermişti. SpaceX ise böyle bir girişimde bulunmadı; yaz aylarını yeniden kullanılabilir roket testleri için harcadı. Sıradaki pencere 2022’de açılacak ama Musk’a göre 2 yılda hazır olmak imkansız. 49 yaşındaki iş insanı gözlerini 2024 penceresine dikmiş durumda.

Elon Musk: “Bilinçliliğin Devamı için Mars Şart”

elon musk mars

- Reklam -

Mars’a gitmek için SpaceX Starship adındaki devasa uzay aracı kullanılacak. Yeniden kullanılabilir roket ve bir uzay gemisinin birleşiminden oluşan Starship şirketin Texas’taki tesislerinde geliştiriliyor. SpaceX’in planları gemiyi 2022’de ay görevlerinde kullanabilmek.

Elon Musk için Mars her zaman insanlığın kalıcı ve kendisine yetebilen bir varlık kurması gereken bir gezegen oldu. Musk’a göre Dünya, yaşanamaz hâle geldiğinde bu Mars üssü “bilinçliliğin devamı” için hayati öneme sahip. Musk’ın düşüncelerinin aksine SpaceX’in şu an için Mars’ta üs kurma planı yok. Şirket taşımacılık için kuruldu ve bu sektörde çalışmaya da devam ediyor. Gezegenimizle Mars arasında kargo ve zamanı gelince insan taşıyacak olan SpaceX’in görünürdeki en büyük hedefi başka bir şirketin Mars üssünü hazırlayabilmek.

Starship’in hedef takviminde bu yıl bitmeden stratosfere erişmek var. İkincil hedef ise 2021 veya 2022’de yörüngeye çıkabilmek.

Elon Musk’ın seçtiği Mars üssü bölgesi sizce mantıklı mı? 2024’te Mars’a gidebilir miyiz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz.


* SpaceX Dizi Oluyor: Elon Musk’ın Çılgın Projesi HBO’ya Geliyor

Kaynak: Republic World

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İsmail Güzelsoy Röportaj

İsmail Güzelsoy: “Edebiyatın Her Şeyden Önce Eğlenceli Olması Gerektiğine İnanıyorum”

Gal Gadot Snow White Kötü Kalpli Kraliçe Pamuk Prenses

Cleopatra Filminde Gal Gadot’un Başrol Olmasıyla “Kültürel Beyazlatma” Tartışmaları Alevlendi