in

Elon Musk Uyardı: “Mars’ın Kolonileştirilmesi Sırasında Ölüm Riski Yüksek”

Elon Musk, Mars’ın kolonileştirilmesi ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Ünlü iş insanı tehlikeler konusunda son derece açık konuştu.

elon musk mars
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk Mars’ın Kolonileştirilmesi sırasındaki riskler konusunda son derece dürüst. Ünlü iş insanı İnsanlar Mars’ın Zirvesine’de (Humans to Mars Summit) yaptığı konuşmada, üstesinden gelinmesi gereken zorluklara odaklandı.

Dört günlük sanal fuar 31 Ağustos’ta başladı. Musk açılış konuşmasında 2050’de Mars’ta kendi kendine yetebilen bir şehir kurma hedefini paylaştı ve yol boyunca karşılaşacak tehlikeleri açıkladı. 49 yaşındaki girişimci uzay araçları üreten şirketi SpaceX’in Starship roketinin önemli ilerlemeler kaydettiğini fakat uzaya yolcu taşıma aşamasına gelmesine daha zaman olduğunu belirtti.

Elon Musk, Mars Gezegenine Yolculuk Hakkında Konuştu

Mars’a yolculukla ilgili şunları söyledi:

- Reklam -

“Bunun çok tehlikeli ve zor bir iş olduğunu vurgulamak isterim. Mars’ı kolonize etmek ödleklere göre bir iş değil ve gayet yüksek bir ölüm riski var. Her şeyden önce roketi işler hale getirmeliyiz. Otomatik olarak uydular gönderip o uydularla yüzlerce görev yapmamız lazım ki güverteye insan yerleştirebilelim.”

starship mars

Musk’ın planları zorlu olsa da, kendi kelimeleriyle “başarılı olursa son derece görkemli” sonuçları olacak.

Starship Her Geçen Gün Mars’ın Kolonileştirilmesi Görevine Hazır Hale Geliyor

Kızıl Gezegen’de kendi kendine yeten sistemi gerçek yapabilmek için en önemli araç da Starship. Şu an Güney Teksas’ta Boca Chica’da test ve geliştirmeleri devam eden roket 4 Ağustos’ta mühim bir testten daha geçti. Tesisten fırlatılan tam ebatta bir prototip 150 metrelik yükselme denemesini başarıyla tamamladı ve sonrasında dik olarak iniş yaptı. Yeniden kullanılabilir roketler için en önemli nokta olan iniş her testle birlikte mükemmelleştiriliyor.

Starship projesinin bazı sorunları da yok değil. Elon Musk da bunların farkında ve konferansta da bahsini açmaktan çekinmedi:

- Reklam -

“Umarım fazla fazla test uçuşu yaparız. Bazı projelerimizin istediğimiz gibi çalışmayabileceğinin farkındayız. Sonuçta el değmemiş topraklarda iş yapıyoruz. Şimdiye kadar hiç kimse yeniden kullanılabilir yörüngesel roket yapamadı. Buna sahip olmak bile başlı başına çok büyük bir başarı.”

Elon Musk Mars’ın Kolonileştirilmesi

31 Ağustos-3 Eylül arasında gerçekleştirilen İnsanlar Mars’a Zirvesi, Mars’ın kolonize edilmesiyle ilgili düzenlenen en büyük yıllık konferans. Dört gün boyunca kolonizasyonun endüstriyel, akademik ve politik tarafları konuşuldu. NASA Yönetim Kurulu’ndan Jim Morhard ve eski astronot Pam Melroy’un da katıldığı konferans sadece uzay heveslilerinin hayallerinden bahsettiği bir yer değil; devlet destekli ciddi planların yapıldığı bir toplantı.

Musk’ın planlarını gerçekçi buluyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* Yeni Kuantum Paradoksu Düşünce Deneyi Gerçekliği Sarsıyor

Kaynak: Science Times

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Prens Harry Meghan Markle

Netflix, Prens Harry ve Meghan Markle ile Uzun Yıllar Sürecek Bir Anlaşmaya İmza Attı

Mother/Android The Batman Chloe Grace Moretz

Mother/Android: The Batman Senaristinden Yeni Bilimkurgu Filmi