in

Elon Musk, Beyin Çipi Takılmış Bir Maymunla Video Oyun Oynadı: Sıra İnsanlara Geliyor

Elon Musk, beyin çipi yerleştirilmiş bir maymunla video oyun oynadı. Neuralink çiplerinin bu yılın sonunda insanlarda da denenmesi bekleniyor.

elon musk neuralink maymun deney çip
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk bir maymunu uzay çağına taşımayı başardığını duyurdu. Neuralink şirketinin prototip çipleri, bir maymunun zihniyle bilgisayar oyunları oynamasını sağlıyor. Clubhouse uygulamasında bir canlı yayında konuşan SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, çiplerin hayvan deneyleri biter bitmez insanlar için de kullanılacağını duyurdu.

Neuralink çipleri, kullananın bilgisayarları düşünceleriyle kontrol etmesini sağlıyor. Çipler, nöronları okuyarak bilgisayara talimat veriyor. Musk, Neuralink’in prototiplerini ilk kez geçen yıl görücüye çıkartmıştı. Gertrude adındaki bir domuza takılan çip, hayvanın beyin dalgalarını ve nöron aktivitelerini ekrana yansıtıyordu.

elon musk neuralink maymun deney çip

- Reklam -

Gertrude’un implantı kabloluydu fakat Musk’a göre ekip bu konuda da yol kat etmiş. Teknoloji artık kablosuz olarak çalışıyor. Musk’ın maymunda kullanılan yeni implant hakkındaki açıklamaları şöyle:

“Bir maymunun kafatasına kablosuz implant yerleştirdik bile. Beynini kullanarak bilgisayar oyunu oynayabiliyor. Şu an iki maymunun karşılıklı Pong oynamasının mümkün olup olmadığını öğrenmek.

“Maymun tamamen normal ve mutlu gözüküyor. Mutsuz bir maymunun ifadesi yok. Çipin nerede olduğunu bile göremezsiniz. Rahatsız değil ve garip durmuyor.”

Elon Musk, Neuralink Hakkında: “İnsanlar Zaten Birer Cyborg”

Elon Musk’ın Neuralink konusundaki planlarıysa hayvan deneyleriyle sınırlı değil. Ünlü girişimci yeni teknolojinin nihai amacının beyin veya omurga sakatlıkları olan insanların robotik araçları kontrol etmek olduğunu belirtti. Musk, bir gün cyborg’lara dönüşeceğimizden emin:

“İnsanlar hâlihazırda zaten birer cyborg oldular. Teknolojik bir kişiliğiniz var. İkinci kişiliğiniz telefon ve bilgisayarlarınızda yaşıyor. Nöronlarınızı bu kişilikle direkt bağlayarak iki kişiyi birbirine daha yakın hâle getireceğiz. “

Musk, Neuralink’in geliştirdiği bir diğer projenin de insanları “kaydedeceğini” açıkladı. Böylece, kişinin bütün karakteri ve anıları çipte depolanarak ölüm durumunda başka bir insana veya robota yüklenebilecek.

- Reklam -

Tabii ki bunlar şimdilik uzak gelecek planları olarak duruyor ve çip sadece hayvanlar üzerinde test ediliyor. Elon Musk ise çiplerin insanlar üzerinde test edilmesine bu yılın sonlarında başlanmasını umuyor. Ünlü iş adamıyla bir gönüllü arasında Twitter’da şöyle bir diyalog geçti:

Twitter Kullanıcısı: Merhaba, uzun süredir bunu nasıl söylesem diye düşünüyorum ama basit tutacağım. 20 yıl önce bir araba kazasına karıştım ve o günden beri omuzdan aşağı felçliyim. Neuralink’in klinik çalışmaları için her zaman müsaitim. Lütfen iletişime geçin.

Elon Musk: Neuralink çip güvenliğini sağlamak için çok sıkı çalışıyor ve yetkili kurumlarla da yakın iletişim içindeyiz. Her şey yolunda giderse bu yılın ilerleyen günlerinde ilk insan testlerine başlayabiliriz.”

elon musk neuralink maymun deney çip

Neuralink hakkında sizin düşünceleriniz neler? Elon Musk’ın çip projesi sizce bir ütopya mı yoksa distopya mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IFLScience

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ütopya da olabilir, Distopya da. Kullanan ellere bağlı :man_shrugging:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tribes of Europa Fragmanı Netflix Distopya

Netflix’in Yeni Distopya Dizisi Tribes of Europa’dan Fragman

bilimkurgu anime önerileri

Bilimkurgu Temalı Aklınızı Başınızdan Alacak 20 Anime Önerisi