in

Elon Musk: “Eğer İhtiyaç Olursa Tesla Solunum Cihazı Üretecek”

Elon Musk, Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç duyulduğu taktirde Tesla Motors’ın solunum cihazı üretebileceğini açıkladı.

Elon Musk Koronavirüs Tesla
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, Twitter’daki paylaşımlarında asıl problemin Corona Virüsü’ne bağlı panik olduğunu belirtti ve Tesla şirketinin gidişatı hakkında konuştu. Musk, salgın nedeniyle ihtiyaç oluşması durumunda elektrikli araba üretmek amacıyla kurulan Tesla Motors’ın solunum cihazı üretebileceğini söyledi.

Twitter’ın aktif kullanıcılarından Elon Musk insanlarla etkileşime geçmeye devam ediyor. Covid-19 salgınıyla beraber ülkesinin karantina kararı almış olmasına rağmen Musk, Tesla’nın Fremont’taki tesisini kullanmaya devam ediyor. Bu hareketiyle eleştirilen ünlü dahiye Twitter üzerinden Tesla’nın kaynaklarını solunum cihazı üretmek için kullanıp kullanamayacağı soruldu.

Corona Virüsü’nden muzdarip birçok kişinin iyileşme sürecinde bu cihazlara ihtiyacı oluyor ve şu anda İtalya, İran, İspanya gibi salgının giderek büyüdüğü ülkeler bu cihazın eksikliğini çekiyor. Raporlar, vakaların artması durumunda birçok insanı aynı anda tedavi etmeye yetecek solunum cihazı olmadığını gösteriyor.

- Reklam -

Elon Musk Corona Virüsü Tesla

Tesla’nın kurucusu Musk, “eğer eksiklik yaşanırsa cihazları biz üreteceğiz” dediğindeyse FiveThirtyEight baş editörü Nate Silver halihazırda zaten eksiklik olduğunu söyledi. Elon Musk bunun üzerine, “Solunum cihazı üretmek zor değil, fakat anında da üretemeyiz. Hangi hastaneler bu cihazın eksikliğini yaşıyor?” sorusunu sordu. Bunun üzerine insanlar İtalya’da karşılaşılan ve oradaki doktorlar tarafından bildirilen birçok soruna işaret ettiler.

Diğer Üreticiler Tesla’nın Sahibi Elon Musk Kadar İstekli Değil

Elon Musk attığı bazı Tweetlerle ilgili eleştirilse de sosyal medya üzerinden birçok konuda yardımlarda bulunmuştu. Bunlara su arıtma sistemlerine yaptığı bağış ve Flint’teki okullara bilgisayarları için fon sağlaması örnek verilebilir.

Fremont tesisleriyle ilgili gelen son bilgiler bize Tesla’nın virüse karşı önlem alarak çalışan sayısını 2.500’e indireceğini söylüyor. Ayrıca çalışanlara sosyal mesafelerini korumalarının ve hastalığı yaymaktan kaçınmalarının tembih edildiği konuşuluyor. Tesislerin virüse rağmen açık olması çalışanları tehlikeye soksa da, en azından solunum cihazı gibi iyi bir amaca hizmet etmesi hastanelerdeki şartları iyileştirebilir.

- Reklam -

Elon Musk Covid-19 Tesla

Tabii ki Tesla, üretim kapasitesi ve uzmanlığı yeterli olan tek otomobil üreticisi değil ve diğer şirketlerin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Reuters’da yayınlanan bazı bilgiler, Ford ve General Motors’ın salgın sırasında solunum cihazı üretme konusunda federal hükûmetle tartıştığını iddia ediyor.

Elon Musk, bunların yanı sıra Koronavirüs ilgili başka paylaşımlarda da bulundu. Salgın dönemlerinde panik yapmanın, virüsün vereceği zarardan daha fazla olabileceğinin altını çizdi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Şirketler elini taşın altına koyup halkın yararına üretim yapmayı kabul edecekler midir? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz!


* Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”

Kaynak: Engadget

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bi’ zamanlar, “çocukları etkilemiyor” gibi yanlış bir kanıya dayanarak salgını ciddiye almamaktaydı. Yani… Neyse…

  2. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    corona-virus-panigi-aptalca_1988293

    Para kazanabileceğini fark edince fikri değişmiştir.

  3. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Ünlü bir büyüğümüzün sözü aklıma geldi nedense: “Dün dündür, bugün bugündür.”

  4. Avatar for soyuncaklari soyuncaklari dedi ki:

    Para nerede , Elon orada.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ünlü Yazar Ret Mektupları

17 Ünlü Yazarın Aldıkları En Sert Ret Mektupları

Hayalperest Ölülerin Şarkıları

Tekinsiz Kurmacanın Çağdaş Yazarlarından Thomas Ligotti’den “Hayalperest Ölünün Şarkıları”