in ,

First Woman: NASA’nın İnteraktif Çizgi Romanı Çıktı

First Woman çizgi romanı yayımlandı. NASA, Ay yüzeyine inen ilk kadının hikâyelerini interaktif bir maceraya taşıdı.

first woman nasa çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

First Woman çizgi romanı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) imzasıyla yayımlandı. Ücretsiz olarak okurların beğenisine sunulan eser Ulusal Çizgi Roman Günü için hazırlandı ve Ay’ı keşif için yola çıkan ilk kadın Callie Rodriguez’in hikâyesine odaklandı.

Tam adı First Woman: NASA’s Promise for Humanity olan çizgi roman çeşitli interaktif özelliklere de sahip. Şimdilik kurgusal bir karakter olan Callie Rodriguez, NASA ekibi tarafından kurgulandı ve “Ay yüzeyine inen ilk kadın” olarak tanıtıldı.

Hikâyeye göre, Ay’a inen ilk kadın ve ilk siyah birey olarak tasarlanan Callie, ajansın yakın hedeflerinden biri olan Artemis görevine katılıyor. Geçen yılın sonunda, NASA bütçe sıkıntıları nedeniyle projede bir miktar zora girmişti.

- Reklam -

first woman nasa

Yazarlığını Brad Gann ve Steven List ikilisinin üstlendiği eserin çizimleri Brent Donoho ve Kaitlin Reid’e ait. Kitabın ilk sayısı 25 Eylül Ulusal Çizgi Roman Günü’nde ücretsiz olarak piyasaya sürüldü. Çizgi romanı NASA’nın sitesinden çevrim içi olarak okumak ve PDF formatında bilgisayara ya da mobil cihazlara indirmek mümkün.

First Woman Çizgi Romanı Ücretsiz Bir Şekilde Okurların Beğenisine Sunuldu

İlk sayısının alt başlığı Dream to Reality (Rüyadan Gerçeğe) olan eser için yayınlanan tanıtım videosunda Callie ve yardımcı robotu RT’nin göreve hazırlık süreci işleniyor.

Toplamda 44 sayfadan oluşan 1. sayı, Callie ve RT’nin uzay maceralarını konu alıyor. Bunun yanı sıra kahramanların geçmişlerine flash-back sahneler de içeriyor. Böylece karakterin aile hayatı ve çocukluk hayalleri de gözler önüne seriliyor. Callie’nin hayalinin de astronot olmak olduğu gözlerden kaçmıyor.

Hikâye Callie’nin RT ile olan bağlantısının kopmasıyla farklı bir boyuta geçiyor ve uzay görevi zora giriyor. Çizgi romanın diğer sayılarının ne zaman yayınlanacağı ise henüz açıklanmış değil.

first woman 1

- Reklam -

NASA’dan Pam Melroy, First Woman çizgi romanı hakkında şunları kaydediyor:

“Callie’nin hikâyesi tutku, özveri ve azmin hayallerimizi gerçeğe dönüştürmemize nasıl yol açtığını gösteriyor. Callie, tıpkı benim gibi becerilerini geliştirdi, öğrenmenin yollarını buldu ve NASA astronotu olmak için tüm zorlukların üstesinden geldi.”

Yine NASA’dan Derek Wan ise, “Her yaştan uzay hayranının keyif alacağı bir çizgi roman olmasını umuyoruz,” şeklinde konuşuyor.

İnteraktif Bir Çalışma

Çizgi romanın interaktif yanı ise QR kodlarında saklı. Okurlar bu kodları taratarak Callie’nin robot dostu RT ile tanışabiliyor ve astronotların kullandığı araçlara dair yeni bilgiler edinebiliyor. Bununla birlikte First Woman’ın bir de mobil uygulama versiyonu var. Bu aplikasyon sayesinde okurlar eserin dünyasına daha kolay dahil olma şansı bulabiliyorlar.

NASA’nın sitesinden çizgi romanı okumak ya da indirmek ve esere dair çok daha fazlasını keşfetmek için buraya tıklayabilirsiniz. Uygulama için de App Store veya Google Play sayfaları ziyaret edilebilir.

Siz bu çizgi roman projesini nasıl buldunuz? Okuma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sputnik

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scarlett Johansson Black Widow Disney

Scarlett Johansson ve Disney Anlaşmaya Vardı: Black Widow Sorunu Çözüldü

palyaço kıtlık kuzey irlanda

Palyaço Kıtlığı Kuzey İrlanda’yı Sardı