in

İlk Uzay Oteli İçin Geri Sayım Başladı

Uzay turizmini kızıştıracak hamle geldi. İlk uzay oteli için hazırlıklar başlıyor. Von Braun Uzay İstasyonu’nun 2025 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

uzay roket nasa
- Reklam -
- Reklam -

Ay’a seyahat gezegenimizin tarihi için oldukça önemliydi. Uzay yarışının kızıştığı Soğuk Savaş döneminden sonra işler farklı bir boyut aldı. Şimdiyse Mars’a araba yollayan Space X’ten tutun da uzaydaki uyduların güneş ışığımızı kapatmasına kadar pek çok farklı gündemle karşı karşıyayız. Sırada uzay oteli kavramıyla tanışmak var.

Uzay turizmi de yavaş yavaş sözlüklere girmeye başlayan kavramlardan birisi. Elbette turizm denince işin OTEL kısmı da olmazsa olmazlardan. İşte karşınızda uzaydaki ilk otel: Von Braun Uzay İstasyonu!

The Gateway Foundation’ın kurmayı planladığı Von Braun Uzay İstasyonu, uzayda inşa edilecek ilk uzay istasyonu olabilir.

- Reklam -

Yeni yeni filizlenmeye başlayan uzay turizmi tanımına farklı bir boyut katacak bu otel, dev bir tekerleği andıran bir tasarıma sahip.

Uzay Oteli 2025 Yılında Hizmete Girecek

İnşasının 2025 yılına dek tamamlanması beklenen özel uzay istasyonu, yeni teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyor. Öyle ki bu otelde yerçekimi dahi taklit edilebiliyor.

İstasyonun tasarımcısı Tim Alatorre, Dezeen adlı mimarlık dergisine verdiği söyleşide; bu yeni otelde zaman geçirirken insanların Dünya’daki günlük rutinlerini aynen devam ettirebilmelerini hedeflediklerini söylüyor.

- Reklam -

Şimdiden oldukça yankı uyandıran Von Braun Uzay İstasyonu, konuklarına rahat uyuyabilmeleri için 24 modül sağlayacak. İçinde konser salonundan sinemaya, toplantı alanlarından spor merkezlerine, restoranlara bar ve kafelere kadar pek çok tesisin yer alacağı uzay istasyonunda 400 kişi aynı anda konaklayabilecek.

Von Braun Uzay İstasyonu’nun gecelik konaklama ücreti hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bir gece geçirmek için gereken ücret tam 35 bin dolardı.

Uzaydaki ilk otelin nasıl gözükeceğine dair bir video yayınlandı. YouTube’da yer alan videoya şuradan ulaşmanız mümkün.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

PlayStation

PlayStation 5 Çevre Dostu Özelliğiyle Geliyor

David Walton Süpersimetri

David Walton’ın Yeni Romanı Süpersimetri Raflarda